YLEINEN NOISE FIILISTELY SUOMEKSI

Started by FreakAnimalFinland, July 30, 2023, 10:39:06 AM

Previous topic - Next topic

Smrt

#435
https://cipher-productions.blogspot.com/?m=1
Uus satsi cipheriltä. Tai "uusi", tuo CoS on tehty ja lähetetty lafkalle 2021. Hiljaa hyvä tulee! Ja en aatellut lähteä korjaamaan nimeni kirjoitusasua saatetekstissä.

Commander15

Heat Signature on soinut ja onhan reipasta menoa. Disguised Human Presence oli kunnon myllytystä ja kasettisaturaation juhlaa, asioita tapahtuu ja tietynlainen into sekä energisyys huokuu levystä. Ja nauhasaturaatio! Levy on erittäin mehukkaasti ruvella sillä tapaa, että oletan masternauhan olevan ferronauha, joka on ajettu täysin ruvelle. Erittäin maukasta.

host body

Kaveri on Alfasta kärrännyt kotiin sellasen määrän kaikenlaista kokeellista ja laajasti ajateltuna melun alle menevää levyä että alkaa jo harmittaa ettei asu Turussa.

FreakAnimalFinland

En tiedä onko Alfalla varastoissa enemmän matskua, mutta oma käsitykseni on että ysärillä vielä toivat maahan ainakin Staalplaatin kautta hommattua industrial/noise kamaa ja ei yhtään vituttanut kun vielä 2000 luvun alkuvuosina sieltä sai poimittua Korpses Katatonik, NON ja muita Nekrophile Rekords CD versiota mitä Staalplaat oli pistänyt pihalle, mutta olivat jo silloin aika rare kult juttuja.

Itse ostin viime reissulla Ure Thrall CD joka osoittaitui hyvin asialliseksi. 4,50e järkevä käytetyn levyn hinta!

Nyt soi Metsäkirkko uusi kassu toista kertaa. Sitä ennen Rautakymi rouskutteli menemään ja Cryptofascisme "Cing collines" CD painos. Kaikki järkevää!

Viime viikolla kuunntelin todella monta kertaa Alziend Component Sacred Sorceress CD. Postissa tuli jonkin sortin promoja ja hetken ihmettelin mitä ihmeen kamaa tämä on, mutta levyn pyöriessä eteenpäin, sen rupinen käppäisyys sytytti! Jos erikoismusa neofolk ynnä muu skenessä häiritsee näinä päivinä softa tuotanto ja liian kliinit hienot jutut, tässä on ehtaa rupua. Välillä oikein nolon rajalla etenevät soundit, primitiivinen rumpukone, sähkökitara tökö soundilla, tyyli menee jonkin sortin kokeellisesta post punkista industrial neofolk dark ambient jne.. Mieleen tulee Robert X Patriot, varhainen C93, Allerseelen ja kaikenlainen vähän sinnepäin - kuulostamatta oikein keneltäkään jonka nimet mainitsin. Vain mielikuvan tasolla. Mietin että jos nyt kerran ihan fyysinen CD tuli näytteenä, pakko tätä on myyntiin yrittää hamuta vaikka en suoriltaan osaa povata mitään myyntimenestystä. Ei kanata parin biisin jälkeen luovuttaa, vaan malttaa kuunnella ihan oikeasti. Voi hyvinkin olla että itsekin bandcamp linkin saadessani olisin tehnyt parin nopeaa skippausta ja todennut että se siitä. CD sen sijaan osui ja upposi!

https://alziendcomponent.bandcamp.com/album/sacred-sorceress
E-mail: fanimal +a+ cfprod,com
MAGAZINE: http://www.special-interests.net
LABEL / DISTRIBUTION: FREAK ANIMAL http://www.nhfastore.net

Atrophist

Quote from: FreakAnimalFinland on April 03, 2024, 02:48:22 PMViime viikolla kuunntelin todella monta kertaa Alziend Component Sacred Sorceress CD. Postissa tuli jonkin sortin promoja ja hetken ihmettelin mitä ihmeen kamaa tämä on, mutta levyn pyöriessä eteenpäin, sen rupinen käppäisyys sytytti! Jos erikoismusa neofolk ynnä muu skenessä häiritsee näinä päivinä softa tuotanto ja liian kliinit hienot jutut, tässä on ehtaa rupua. Välillä oikein nolon rajalla etenevät soundit, primitiivinen rumpukone, sähkökitara tökö soundilla, tyyli menee jonkin sortin kokeellisesta post punkista industrial neofolk dark ambient jne.. Mieleen tulee Robert X Patriot, varhainen C93, Allerseelen ja kaikenlainen vähän sinnepäin - kuulostamatta oikein keneltäkään jonka nimet mainitsin. Vain mielikuvan tasolla. Mietin että jos nyt kerran ihan fyysinen CD tuli näytteenä, pakko tätä on myyntiin yrittää hamuta vaikka en suoriltaan osaa povata mitään myyntimenestystä. Ei kanata parin biisin jälkeen luovuttaa, vaan malttaa kuunnella ihan oikeasti. Voi hyvinkin olla että itsekin bandcamp linkin saadessani olisin tehnyt parin nopeaa skippausta ja todennut että se siitä. CD sen sijaan osui ja upposi!

https://alziendcomponent.bandcamp.com/album/sacred-sorceress

Tämähän on ihan kiva. Eka biisi oli kuin Liimanarina soittamassa doom metallia. Sen jälkeen etenee vieläkin hämärämpiin sfääreihin. Vähän kuin maaseudulta talonrähjästä löytynyt VHS-nauha, josta pitää miettiä kaksi kertaa, uskaltaako tän katsoa vai ei.

Commander15

Muistutus: STEEL RÄÄSEIKKÖ AROUND OULU lähestyy. Tarkemmat infot mm. seuraavan linkin takaa:

https://special-interests.net/forum/index.php?topic=13054.0


Haare

^^^^Kuunteluun tänään! Mahtavaa että podcast teki paluun.

Quote from: DBL on March 27, 2024, 11:23:57 PMTuli haastattelussa mainitusta logo-asiasta mieleen DIY-vinkki. Jos on kollaaseja varten hakusessa hankalemmin suomilehdistä löytyviä kirjaimia niinku B, Z, X jne, niin apteekkien esitteet ja mainokset on tosi hyviä hyödynnettäviä kun lääkkeiden nimistä noita löytyy. Yhteen tulevaan lehteen tuli näiltä tiimoilta hyödynnettyä postin tuomia apteekin lehtisiä. Iloisia askarteluhetkiä!
Oon muuten aina ajatellut että toi BU-logo on tehty vanhalla kunnon Tenavapainolla. Kirjasintyyppi näyttää varsin samalta.

Alfa-Antikvasta tuli edellisellä Turun reissulla ostettua muutama vanha noisekokoelma-cd, hinnat eurosta viiteen euroon. Vanhan omistajan aikana tuolta löytyi mm. Ramlehin "Blowhole" lp.

Levykaupoista puheenollen; jotkut varmaan jo tietääkin että alan pikkuhiljaa harventamaan omaa kokoelmaa, ja avaan Hämeenlinnaan kaupan tässä kevään aikana. Jonkin verran lähtee melulevyjäkin myyntiin, ja paljon kokeellista/hipsternoisea, 00-luvun doomia, metallia ja punkkia jne. Aukioloajat tulee olemaan epäinhimilliset eli muutamana arkipäivänä joku hassu tunti, mutta valikoima tulee myös Discogsiin ja kaupalle voi sopia vierailuaikoja. Tässä on vielä jonkin verran kaikenlaista puuhaa mutta huutelen tännekin sitten kun puoti aukeaa.

MT

#443
Quote from: RURAL RESISTANCE on April 04, 2024, 07:44:28 AMBrownhill Podcastissa haastattelussa Näsiä:
https://brownhillmafia.bandcamp.com/track/jakso-24-n-si
Erinomainen haastattelu, toi paljon lisää syvyyttä Näsiän tekemisiin ja julkaisuihin. Juuri tuo ettei teemat ole "vain" teemoja, vaan ne on koko tekijän olemusta läpäiseviä aiheita joihin on syvennytty myös soundimaailman ulkopuolella. Toteutus myös viimesen päälle hyvä, kuten Brownhill podcasteissa yleensäkin. Näemmä myös kenttä-äänityksillä on helppo tapa saada kylähullun maine!

RURAL RESISTANCE

Kiitos palautteesta! Toihan on ideaalitilanne, että haastattelu auttaa saamaan artistin tuotannosta enemmän irti.

Piti muuten kysellä, että onko Noisecastiin tulossa jaksoa Umpiosta? Kelpaisi!

MT

Umpiota on kyllä kyselty mutta näiltä näkymin ei ole onnistumassa.

FreakAnimalFinland

Brownhill Näsiä jakso erinomainen. Kuuntelin junassa nappikuulokkeilla ja sai olla volumet täpöllä ja oikein keskittyä kun välillä Näsiä myhäilee sen verran hissukseen. Selvän kyllä saa ja soundi/tuotanto kohdallaan, kunhan ei kuuntele jossain hälyn keskellä. Vaikka Näsiän näytöt on vielä aika maltillinen määrä julkaisuja, miehen puuhissa on varmasti paljon syvennyttävää. Brownhill Ojala on sinänsä ammattitason journalisti puhumisessa että etukäteisvalmisteluissa, joten matskua miellyttävä kuunnella!

Lisäksi Suomen noisea myyvien kauppojen tiimoilta olevaan havainnointiin, eilen tuli käytyä ekaa kertaa Pertin Valinta putiikissa. Sieltä jäi kätöseen kirjana erinomainen Pelle Romantikan Konerunoja LP, joku Laurilan & co drone projekti 10" (levy ei nyt käsillä), pari noise kassua ja Xenakis CD. Valikoima ei tietysti tälläiselle die hard noise addiktille ole kovin mittava kun käytännössä kaikki on jo hyllyssä, mutta monelle muulle voi olla erittäin positiivinen mahdollisuus plärätä vaikka puolen metrin CD rivistöä jossa on kattavasti Satatuhatta CD julkaisut, jonkinlainen valikoima kasetteja ja myös putiikin pöydälle juuri ilmestynyt nippu kassuja ja CD levyjä joissa oli ihan sellaista maailmanluokan julkaisua. Tyypillisesti kun levykaupassa on "noisea" se tuppaa olemaan ne tutut jutut, mutta nyt oli hyvin sellaista ihan "skene noisea", The Rita, Rusalka, Kultural Operating Penis, jne. ja hinnatkin hyvin realistiset "näillä nämä menee kaupuksi" tason hinnat, eikä mitään överi collectors itemiä. Punk ostajalle olisi halvalla GG Allin, Blitz ynnä muuta. Jazz miehille ja suomi vaihtoehtomusa/helmiskene hengille varmaan vielä enemmän. Vahva suositus käydä paikalla jos sattuu olemaan helsingissä hakaniemen (?) nurkilla.

E-mail: fanimal +a+ cfprod,com
MAGAZINE: http://www.special-interests.net
LABEL / DISTRIBUTION: FREAK ANIMAL http://www.nhfastore.net

Commander15

#447
Quote from: MT on April 04, 2024, 09:09:46 PM
Quote from: RURAL RESISTANCE on April 04, 2024, 07:44:28 AMBrownhill Podcastissa haastattelussa Näsiä:
https://brownhillmafia.bandcamp.com/track/jakso-24-n-si
Erinomainen haastattelu, toi paljon lisää syvyyttä Näsiän tekemisiin ja julkaisuihin. Juuri tuo ettei teemat ole "vain" teemoja, vaan ne on koko tekijän olemusta läpäiseviä aiheita joihin on syvennytty myös soundimaailman ulkopuolella. Toteutus myös viimesen päälle hyvä, kuten Brownhill podcasteissa yleensäkin. Näemmä myös kenttä-äänityksillä on helppo tapa saada kylähullun maine!

Hahaha!

Umpio olis kyllä hyvä homma saada Noisecastiin, Penan juttuja ja näkemyksiä olisi erittäin kiinnostava kuulla. Vanhala tietysti myös, mutta voi olla ihan kuumehouruista unta edes odottaa tällaista! KSNK?

Commander15

Quote from: FreakAnimalFinland on April 05, 2024, 09:23:09 AMBrownhill Näsiä jakso erinomainen. Kuuntelin junassa nappikuulokkeilla ja sai olla volumet täpöllä ja oikein keskittyä kun välillä Näsiä myhäilee sen verran hissukseen. Selvän kyllä saa ja soundi/tuotanto kohdallaan, kunhan ei kuuntele jossain hälyn keskellä. Vaikka Näsiän näytöt on vielä aika maltillinen määrä julkaisuja, miehen puuhissa on varmasti paljon syvennyttävää. Brownhill Ojala on sinänsä ammattitason journalisti puhumisessa että etukäteisvalmisteluissa, joten matskua miellyttävä kuunnella!

Lisäksi Suomen noisea myyvien kauppojen tiimoilta olevaan havainnointiin, eilen tuli käytyä ekaa kertaa Pertin Valinta putiikissa. Sieltä jäi kätöseen kirjana erinomainen Pelle Romantikan Konerunoja LP, joku Laurilan & co drone projekti 10" (levy ei nyt käsillä), pari noise kassua ja Xenakis CD. Valikoima ei tietysti tälläiselle die hard noise addiktille ole kovin mittava kun käytännössä kaikki on jo hyllyssä, mutta monelle muulle voi olla erittäin positiivinen mahdollisuus plärätä vaikka puolen metrin CD rivistöä jossa on kattavasti Satatuhatta CD julkaisut, jonkinlainen valikoima kasetteja ja myös putiikin pöydälle juuri ilmestynyt nippu kassuja ja CD levyjä joissa oli ihan sellaista maailmanluokan julkaisua. Tyypillisesti kun levykaupassa on "noisea" se tuppaa olemaan ne tutut jutut, mutta nyt oli hyvin sellaista ihan "skene noisea", The Rita, Rusalka, Kultural Operating Penis, jne. ja hinnatkin hyvin realistiset "näillä nämä menee kaupuksi" tason hinnat, eikä mitään överi collectors itemiä. Punk ostajalle olisi halvalla GG Allin, Blitz ynnä muuta. Jazz miehille ja suomi vaihtoehtomusa/helmiskene hengille varmaan vielä enemmän. Vahva suositus käydä paikalla jos sattuu olemaan helsingissä hakaniemen (?) nurkilla.



Mun mielestä oli mielenkiintoista, että Näsiä-miehen suusanallinen ulosanti ja jutut osuivat niin hienosti yksiin itse äänellisen ilmaisun kanssa. Kuten MT tuossa aiemmin jo sanoiksi pukikin, niin parhaimmillaan teemat eivät ole vain teemoja, vaan merkittävä osa tekijänsä ajattelua sekä olemusta.

FreakAnimalFinland

Todellakin, kyllä se olemus ja kaikenlainen muu toiminta on selvä lisä joka erottaa hahmoja pelkistä syntikan räplääjistä. Ei ehkä mene yksityisten asioitten puimiseksi, mutta esimerkiksi miehen melko erikoiset tatskat olisi hyvin voinut ottaa mukaan ja toisaalta kun täälläpäin mies erottui usein katukuvassa että talvellakin usein shortsit jalassa painellaan menemään - kyllä siinä itse noisesta tietämättömätkin joskus kyselee oletko nähnyt sen jäbän joka tuolla erottuu aika silmiinpistävästi toppahoususakista, heh! Kaikenlainen paljasjalkajuoksu metsissä tai mitä lie ultrajuoksuja mahtaa olla, niissäkin on tietty yhtymispinta noise hommiin. Etenkin kun mies puhui haastattelussa että tälläistä kurjaa feedback soundia tykkäisi itse kuunnella vaikka miten pitkään, mutta mielessä on kysymys mitä live-yleisö on mieltä. Voisi hyvin olla yhtymäkohta vaikka pitkiin juoksuihin tai vaelluksiin jossa ei näennäisesti tapahdu "uutta", mutta toisaalta joka paikassa tapahtuu kokoajan.
Hum Of The Druid jätkä joskus vertasi meditatiiviseksi yltyvää rummun paukutusta luonnossa vaeltamiseen. Tietyn ajan päästä asia muuttuu joksikin muuksi kuin "soittamiseksi". (ja kuuntelussa lienee samaa vaikutusta)
E-mail: fanimal +a+ cfprod,com
MAGAZINE: http://www.special-interests.net
LABEL / DISTRIBUTION: FREAK ANIMAL http://www.nhfastore.net