26.1.2024 ELEKTRONIMUSIIKKIKONSERTTI / Tampere

Started by pentd, January 18, 2024, 10:24:12 PM

Previous topic - Next topic

pentd



ELEKTRONIMUSIIKKIKONSERTTI

------------------
Experimental electronics at Tampere Konservatorio Pyynikkisali / concert hall.
We will have a suite of vectorscope visualisations of Kartio elektronix with 4-channel audio, KATVEENKUUNTELIJAT is lofi ambient dreamscapes with choreography that channels buto energy, and CLAWS COSTEAU of Mesak and Ronskibiitti connections plays self-built instrument manipulations.
------------------

Tampereen Konservatorion Pyynikkisalissa kuullaan jälleen elektronimusiikkia, kun kaiuttimista vyöryy eliittitaajuuksia alan erikoishahmoilta.

KATVEENKUUNTELIJAT
 Manuel Meri ja Saara Vaheristo ovat taiteilijapariskunta joka työskentelee yhdessä Katveenkuuntelijat-nimellä. Siinä he yhdistävät musiikkia, tanssia, luovaa kirjoittamista ja videotaidetta.
 Manuel Meri (Elmeri Pörsti) yhdistelee löydettyjä ääniä ja synteettisistä sointiväreistä manipuloituja äänimaisemia, ajan tuolla puolen leijuvien, mentaalisten tilateosten sarjaksi.
Saara Vaheristo tanssii ja kirjoittaa esiin tarinoita toisesta maailmasta. Hän ammentaa runolliseen liikekieleensä muun muassa nykytanssista ja butotanssista.
Tätä esitystä he lähestyvät toisenlaisesta kulmasta kuin yleensä: Keskiössä on Manuel Merin musiikki, jonka Saara tanssii näkyväksi.

CLAWS COSTEAU
Claws Costeau on mm. Ronskibiitistä tutun, underground-entusiasti Olli Hännisen elektroniseen ääni-ilmaisuun keskittyvä ilmentymä.
Claws on ollut aktiivinen vuodesta 2006 skandinaavisessa konflikti-r'n'b:ssä eli Skweee-musiikissa ja nykyään yhdistelee elektronisia äänilähteitä, vahvasti manipuloituja kenttä-äänitteitä, sekä itserakentamiaan oudonkomeita epäinstrumentteja.
Skweee-musiikin kollektiivisesta esiintymisluonteesta johtuen Claws Costeau on useimmiten nähty lavalla isommassa seurueessa tai kaksin Mesakin (Tatu Metsätähti) kanssa. Esiintymisiä on vuosien varrella ollut Euroopassa, Kiinassa ja Suomessa mm. Flow, Ilmiö ja H2Ö -festivaaleilla.
Konsertin visuaaleista vastaa Kitti Nurmi.

PENTTI DASSUM : INSEKT ELEKTRONIX I-V
Uusinta syksyllä 2023 kantaesityksensä saaneesta 4-kanavaisesta teosnipusta, joka koostuu viidestä vektorskooppivisualisoinnista. Musiikki koostuu modularisynteesin ja Umpio-noiseprojektin elektronisen ulosannin ristimanipulaatiosta, ja edustaa Kartio-projektin navigoimaa hyönteiselektroniikkaa.


Pe.26.1.2024
Tampereen Konservatorion Pyynikkisali
Ovet klo.19
Vapaa pääsy / Kolehti

hugebass.bandcamp.com/album/repullinen-skittej
www.katveenkuuntelijat.fi
www.umpio.com
www.tampereenkonservatorio.fi