YLEINEN NOISE FIILISTELY SUOMEKSI

Started by FreakAnimalFinland, July 30, 2023, 10:39:06 AM

Previous topic - Next topic

Commander15

Quote from: Heppakirjat on May 07, 2024, 01:22:25 PM
Quote from: FreakAnimalFinland on May 07, 2024, 11:07:38 AMNoisen parissa taas liki mikä tahansa recycled kirottu harsh kassu lähtökohtaisesti kiinnostaa melko isoa määrään keikalla kävijöitä. Etenkin jos hinta ei ole härski ulkomailta tuttu taso, vaan tuntee että tässähän on oikein kaveridiili kyseessä.

Aina jos erehtyy ihan levykauppaan niin ei voi kuin miettiä kuinka monta käsintehtyä, sammalella, kävyillä ja tunteenpalolla täytettyä erikoispakattua kasettia esim. keksiverto repress-vinyylin hinnalla saisi. Onhan se irvokasta, että joku todella työlään käsityön lopputuote maksaa noin viidesosan jostain massatuotetusta muovilärpäkkeestä, jossa on huonossa tapauksessa vielä paskat soundit. Ymmärrän toki jotain vinyylihommien kustannusrakenteesta ei siinä, mutta kyllä naurattaa isolla hinnalla myytävät "limited" 5000 kpl repressit! Monelle muullekin erikoispykääjälle varmaan varsinaista rahantuloa tärkeämpää, että teokset löytää sellaisten ihmisten hyllyihin, jotka osaavat niitä arvostaa.

Nää vinyylihommat on kyllä haikeita, kun muistelee omia levykauppa-aikoja jolloin jotkut Blue Noten jazzvinyylit maksoi 13,90€ ja prässijälki oli hyvä vs. Nykyään hinta on se lähemmäs 30€ - 40€ per pala ja laatu vähän mitä sattuu...

Mut joo, omasta vinkkelistä tosiaan on "tulovirtoja" tärkeämpää että levyt ja kassut päätyvät asiaa arvostavien hyllyihin sekä herättävät idiksiä ja keskustelua. Tavallaan ne on vähän niin kuin talismaaneja tai muita artefakteja, joihin on ladattu sekä konkreettista työtä että henkisiä merkityksiä!

Atrophist

#541
Quote from: Heppakirjat on May 06, 2024, 10:44:40 AMPakko sanoa, että aivan parasta näissä pippaloissa on tuon järkevän luonnollisesti kuratoituvan yleisön lisäksi se, että keikat loppuvat ihmisten aikoihin. Keikat pääsee kokemaan virkeänä, halukkaat pääsevät ajoissa kotiin tai toisaalta voidaan jatkaa sen juomisen, polttelun tms. parissa parkkiksella, ryteikössä tai vapaavalintaisessa säteilysuojassa sitten kun keikat on kuultu ja nähty. Eikä yön selässä kotipaikkakunnalle ajaminen keikan jälkeenkään ole mahdoton rasti.

Tämä on sitä itse tekemisen riemua, kun ei olla riippuvaisia jostain klubi- tai baari-isännistä. Heillähän on insentiivi varmistaa että keikat alkaa mahdollisimman myöhään, jotta saadaan myytyä kaljaa.

*** *** ***

Nyt kun Skärgård ja Noise Space tuli puheeksi, niin mainittakoon että Skärgård soittaa debyytti-livekeikkansa Noise Space -tapahtumassa numero 13 syyskuussa:

https://fb.me/e/3K6HFGyQA

Mukana myös Noisecastissa hiljattain vieraillut [ówt krì].

Fabo-tapahtumassa mainittu Heli Hartikainen & Heikki Lindgren saksofoni+elektroniikka -esitys ei nyt toteudukaan. Heikillä on kuitenkin runsaasti muita projekteja, kuten Vongoiva, HLER, Širgo jne. Joku niistä tulee paikkaamaan.

NS:hän on jo jo ajat sitten ajautunut pois pelkästä noisesta siten kun se tiukasti määriteltynä ymmärretään, ja nyt n. puolentoista vuoden tauon jälkeen fokus tulee olemaan jopa entistä enemmän hieman fiinimmässä suhistelussa/hifistelyssä. Mutta edelleen kuka tahansa saa kysyä jos kiinnostaa. NS:ssä on esiintynyt n. 50 eri bändiä, artistia ja projektia, enkä ikinä ole yhdellekään kiinnostuneelle näyttänyt punaista valoa.

FreakAnimalFinland

ENHET FOR FRI MUSIK "Ömhet & Skilsmässa" LP
tätä tullut pyöriteltyä kyllä holtiton määrä. Taisin jo aiemmin mainita ostoksen ketjussa, mutta siitä lähtien kotona ollut levarissa eikä muuta vinyyliä ole soittimeen mennyt. Toki kassut ja CD:t soineet. Levy sisältää juuri sellaista kamaa joka voisi vähintään paperilla kuulostaa ettei ihan oma juttu, mutta tuotanto ja ääni elementit sekä naisen puheäänen sävy, vaikka en ole perehtynyt mitä lyriikka edes käsittelee, onnistuu jotenkin luomaan äärimmäisen maistuvan tunnelman. Suomessa näitä ei välttämättä saa "Noise" distroista, mutta kenties.. Akti, Pertin Valinta, pethousen distroilija, jostain sieltä kenties!
E-mail: fanimal +a+ cfprod,com
MAGAZINE: http://www.special-interests.net
LABEL / DISTRIBUTION: FREAK ANIMAL http://www.nhfastore.net

T.R.E.D.N

Nyt on ollut tehokuuntelussa SNUFF - Male Supremacy ja Xenophobic Ejaculation - Victory. Onko ehdottaa samantyyppisiä albumeita ennenku kyllästyn näihin kahteen? Plussaa jos joku pystyy ehdottaa jotain hyvää industrial noisea.

Heppakirjat

Elektronimusiikkikonsertti 10.5.2024

Kartion hyönteiselektroniikat aina jaksaa viehättää. Alussa oli Tampereelta tuttuja teknisiä ongelmia jossain kanavassa, visuaaleissa tai molemmissa, mutta jälleen kerran niistä selvittiin voitokkaina. Hienoa elektroniikkaa surinoineen, kolahduksineen, kihinöineen ja sähköisine hälyäänineen.

Mirror Ghost eli Into soitti läppäriltä visuaaleja ja taustaraitoja, joiden päälle annosteltiin modulaarista efektejä, arpeggioita ja muuta hyvää maustetta. Musiikkinsa on todella kaunista ja monin tavoin hyvin perinteistä vanhankoulun ambientia, ja tietty soitetun ja äänitetyn musiikin tunnelma miellyttää verratuna nykyajan tusinapalikkaläppäriambientiin. Visuaalit taisivat tulla ainakin osittain Abletonista jotenkin livenä efektoituna. Ihan hauska systeemi.

Marja Ahti on vimpan päälle ammattilainen. Modulaaria ja läppäriä. Harkittuja ja todella taidokkaasti hallittuja ääniä. Puron solinaa. Kenttänauhotusten rapinaa. Päälle vähän joka suunnasta yllättäviä ja aavemaisia kolahduksia ja kalahduksia. Sopivasti surinaa ja vinkunaa. Todella taidokas ja hieno setti.

Hauska huomata, että monella tapaa Ahdin esitys huokui ylivoimaista osaamista, mutta Penan hyönteishommissa oltiin sopivasti vaaran äärellä, härvättiin kesken esityksen yleisön seassa äänimiehen perässä ja ihmeteltiin välillä mitä taustavideolla oikein tapahtuu ja kaikesta huolimatta ääni oli todella timanttista ja kalahdukset, kolahdukset ja surina tuntui solutasolla jotenkin vaan kihelmöivämmältä. Tämä vaan huomiona; kaikki kolme olivat hyviä ja eri kiva konsertti jälleen.

FreakAnimalFinland

Quote from: T.R.E.D.N on May 10, 2024, 09:42:12 PMNyt on ollut tehokuuntelussa SNUFF - Male Supremacy ja Xenophobic Ejaculation - Victory. Onko ehdottaa samantyyppisiä albumeita ennenku kyllästyn näihin kahteen? Plussaa jos joku pystyy ehdottaa jotain hyvää industrial noisea.

Riippuu, haluaako nimenomaan ostaa levyjä vai kuunnella netin kautta. Haaste lähinnä on että vaikka väitettäisiin kliseiseksi tai itseään toistavaksi, tuollaista kamaa on todella vähän saatavilla - tai edes olemassa!
Alan klassikoihin tutustuminen ilman että alkaa (ulkomaiden) huutokauppahinnoilla pelaamaan, on ehkä järkevin tehdä youtubessa tms ja sieltä kannattaa ensimmäisenä kahlata RAMLEH "Awake" setti, Sutcliffe Jugend "campaign", "s/t" CD kokoelma, "we spit of their graves" setti, Whitehousen "New Britain" ja "Buchenwald".  Toki jos vielä hankkimatta SNUFF eka CD, sehän on oikein uudemman ajan klassikko tälläisen vittumaisen piinaavan vinkumisen saralla!
E-mail: fanimal +a+ cfprod,com
MAGAZINE: http://www.special-interests.net
LABEL / DISTRIBUTION: FREAK ANIMAL http://www.nhfastore.net

aivosumu

Snuff "V" CD tullut kuunneltua muutaman kerran ja siinä on kyllä hurja levy. Ensimmäinen kuunteluyritys kuulokkeilla piti jättää kesken tokassa biisissä kun alkoi huimaamaan liikaa, 20 minuuttia piinaavaa tasaista feedbackia juuri sillä taajuusalueella joka alkaa oikeasti sattua kun yhtään enemmän volaa laittaa. Romua ja vokaalejakin on ja muut biisit vähän helpommin nieltäviä, mutta tämä keskimmäinen raita kyllä tekee levystä sellaisen ettei voi ihan joka päivä kuunnella ja vaatii erityisvalmistautumisen, hah. Jos yllä mainitut klassikkovingutukset menee helposti niin tällä voi testata kestävyyttä ihan kunnolla!

FreakAnimalFinland

Snuffin piinaavan ininän elementin kanssa hieman samaa löytyy myös esim. HYDRA nauhoituksista. Hydra oli suomessakin paljon ylistetyn Final Solution syna miehen FS jälkeinen projekti. Roomful of Pain on kyllä juuri nimensä veroista kamaa. Yksi ehdottomia omia on Hydran Sounds of Sadism kokoelman biisi. Kuka tahansa joka diggailee Final Solution kamasta, tykkää varmasti siitä. Vokaalisuoritus ja jotenkin rikkinäinen syna rätinä ollut vahva vaikute useammissa omissa nauhoituksissa. (ts kolmas biisi tässä:)
https://www.youtube.com/watch?v=S5zYwlyj0rU

Nykyään ja ehkä aikanaankin hieman vähemmälle huomiolle jäänyt ysäri alun UK power electronics bändi DOMINATOR liikkuu myös sillä osastolla. Vahvasti Whitehousen comeback aikakauden soundiin verrattavissa oleva, mutta välillä järjen rajoja viiltäviin yliääni "testi signaali" -soundeihin perustuvia biisejä. Oikein käy korvaa kutittamaan kun tai tuntuu ihan kuin vaihevirhe leijuisi ilmassa. Artisti liikkui röyhkeästi parodian ja kopiobändin rajamailla, mutta siitä huolimatta onnistuu olemaan aika erikoista kamaa ja omasta hyllystä ainakin löytyy koko tuotanto. Etenkin 1992 CD on ehdottomasti tsekkaamisen arvoinen. Siitä tulee mieleen hieman kuin Halogen ajan Whitehouse yhdistyisi Ultra tai Sodality meininkeihin. Sound ei ole XE tai Snuff tyylin törkyä, vaan erilaista törkyä!
https://www.youtube.com/watch?v=S8SQOGUIMKY&t=1s
 
E-mail: fanimal +a+ cfprod,com
MAGAZINE: http://www.special-interests.net
LABEL / DISTRIBUTION: FREAK ANIMAL http://www.nhfastore.net