YLEINEN NOISE FIILISTELY SUOMEKSI

Started by FreakAnimalFinland, July 30, 2023, 10:39:06 AM

Previous topic - Next topic

piisti

#120
Eiku keväällähän se tuli. Ja sitäpaitsi muistin iten enkä googlannu. Tai luulen muistavani

Olihan se Moozzhead kolmannellakin kertaa..Tää on just jännä jossain, vittu tää joskus pärähti, sit joskus oli ettei liiku ja nyt ihan vitun hyvä pala...Ihan huikee

Mut oli Umpio-Kulotus tossa näkyvillä niin alotetaan matka taas. Viimeks Samin kaa kuunneltiin toissa vkl...

Satatuhatta  kassui kuuntelin. Voihan video mikä Jouska!
Nimen perusteella en ois napannut Guillermo Pizarroa, tai siksi kenties itseään kutsuvaa, ekana mut kannatti!

Jotain muita kans mut myöhemmin

Commander15

Stinkfingerin Pussy Boy kuunneltu puoliksi eilen. Ai että! Upean repivää ja kunnolla riuhtovaa, ysärimeininkiä löyhkäävää harsh noisea. Noisessa meikään vetoaa aina delay-pedaalin pahoinpitely ja tässä saa analogidelay kyytiä! Upea kuulla myös filtterin / autowahin ryystävän ja kirkuvan, tämäkin on klassikkosoundi, jota liian harvoin kuulee. Todellista noisen riemua.

Heavy Metal Juho

Ihan helvetin kovaa kamaa krapulaan tää Jouska. Kunnon perusvarma harsh noise tykitys helpottaa aina oloa.

Fields

Pari julkaisua vielä kuulematta uudesta 100000-läjästä, mutta etenkin Resting Place on todella kova. Vaikka jokseenkin selvät sävelet, että missä mennään, niin silti varsin freesin kuuloista tavaraa eikä mitään bulkkia. Totta kai HÖH myös erittäin hyvä, yhä oma suosikki nykyisistä noisemeiningeistä. Vähän aihetta sivuten täytyy kyllä sanoa, että Satatuhatta Bandcampissa kuvaukset osuvat lähes aina nappiin. Joitain hauskan lennokkaita ilmaisuja muttei mitään pöljää sanaripulia.

FreakAnimalFinland

Uusi KYLMÄKOVAMAA "Harvey's Girl" kassu on rautainen. Joka kassu ollut erilainen ja ne ilmestyy aina vaivihkaa... Yleensä vaan ihmettelee mikäs box täällä odottelee ja siellä onkin läjä kassuja. Toki olen artistille tainnut mainita että pidetään kestotilaus voimassa että jos jotain syntyy, saa lähettää. Toki moinen voimassa kenelle tahansa hyvälle suomi noisen vääntäjälle!

Uudella kassulla ei vokaaleita, todella ruosteisen kuuloista feedback ja fyysistä rapinaa ja hieman veden lotinaa, mutta ei mitään Aube meininkiä vaan kasari industrial-noise kassujen viboja ilman että kuulostaa "retro" tai kopio meiningiltä.

toissapäivänä tykittelin läpi vuosikymmenten jälkeen OMEI/CLOAMA/VALENCE split CD. Kaikki nauhoitukset taisi olla vuodelta 2001 ja Cloama vetää pisteet kotiin mennen tulleen. Edes Sickness miehen Omei ei pärjää. Kuriositeettinä että lafka piti muutaman vuoden tauon ja palasi noisen sijaan hc hommissa ja julkaisi mm. Kyklooppien Sukupuutto 12"!

Nyt soi Crank Sturgeon / Mike Shiflet split kassu joka on kyllä rautainen! Etenkin CS puoli ihan helkkarin hyvää noisea. MS puoli etenee hieman laiskemmin, mutta ei huono. CS taas sellainen artisti että sietäisi foorumilla olla miehen levytyksistä pidempikin ketju!

Tänään päivä meni taas aika rattoisasti kun tuli luuhattua oikeudessa koko päivä. Sivustakatsojana yleisössä. Lahdessa meneillään monella tapaa erikoinen ja mielenkiintoinen keissi josta ei lehtien perusteella saa kuin hieman tarkoitushakuisesti muunnellun pintaraapaisun. Tavallaan jopa outoa että yleisöä ei paria journalistia lukuunottamatta ollut senkään vertaa mitä aloituspäivänä. Itse vähän suunnittelin että kai se on pidettää vähän lomaa ja tsekattava loputkin päivät paikan päällä!

Melko filthy meininki oli kun sirpsakka uusi valtakunnansyyttäjä luki tomerasti ääneen sen sortin eroottis-groteskeja vihaviestejä että aikuisella miehelläkin alkaa posket punoittamaan tuolla tavalla esitettynä. Tälläistä ei päivälehtien otsikoista pääse kokemaan, heh!

Huomenna lähtö Saksaan. Topakasti rajuja juttuja huutelevista naisista puheen ollen, Sardhin tilalle tuli Antichildleague. Ei yhtään huono muutos! Aikanaan kun kävi suomessa vetämässä keikan, se meni aika lailla päin persettä teknisten ongelmien vuoksi. Sen jälkeen nähdyt keikat viittaisi että ehkä Suomessa pitäisi nähdä yksi oikeasti hyvä ACL keikka jos joku järkkäisi.
E-mail: fanimal +a+ cfprod,com
MAGAZINE: http://www.special-interests.net
LABEL / DISTRIBUTION: FREAK ANIMAL http://www.nhfastore.net

Atrophist

Quote from: FreakAnimalFinland on September 14, 2023, 07:42:58 PMTopakasti rajuja juttuja huutelevista naisista puheen ollen, Sardhin tilalle tuli Antichildleague. Ei yhtään huono muutos! Aikanaan kun kävi suomessa vetämässä keikan, se meni aika lailla päin persettä teknisten ongelmien vuoksi. Sen jälkeen nähdyt keikat viittaisi että ehkä Suomessa pitäisi nähdä yksi oikeasti hyvä ACL keikka jos joku järkkäisi.

Itsellä tukevasti suunnitelmissa kaksipäiväiset festit ensi vuonna, joko Helsingissä tai Vantaalla. Olen miettinyt että joku tämmöinen vähän isompi vetonaula pitäisi sinne saada. Erityisesti arvostan muijan kykyä suututtaa jengiä laidasta laitaan, mutta ei se itse soundi/taiteellinen puolikaan yhtään hassumpaa ole!

Haluaisin kyllä joskus nähdä livenä, mutta tuskin näillä näkymin ihan äkkiä tulee lähdettyä erikseen ulkomaille kattomaan. 

FreakAnimalFinland

Pitää kommentoida livekunnosta, mutta ALC kohdalla tilanne on ollut että uudet julkaisut pesee vanhat mennen tullen sekä livekeikat mitä nähnyt myöhemmin olleet kovia. Joten toisin kuin joillain vanhemmilla artisteilla, Suomeen roudaaminen ei olisi sellainen väkinäinen reliikkien ihastelu, kun uudet tekijät pesee mennen tulleen, hehe.. vaan voisi olla artisti oman luovuutensa ja osaamisen huipulla!

 
E-mail: fanimal +a+ cfprod,com
MAGAZINE: http://www.special-interests.net
LABEL / DISTRIBUTION: FREAK ANIMAL http://www.nhfastore.net

FreakAnimalFinland

Oli aivan hervottoman hyvä Tower Transmission. Ylläreitä paljon, pettymyksiä vähän! Kunhan täältä kotiutuu, pitää kynäillä rapsaa. Ostoksia vain pari kassua ja majapaikassa noise nälkään bandcampistä Merzbow Tauromachineä, heh...
E-mail: fanimal +a+ cfprod,com
MAGAZINE: http://www.special-interests.net
LABEL / DISTRIBUTION: FREAK ANIMAL http://www.nhfastore.net

piisti

Katoin Romua, ruisketta ja rutinaa (2011) dokkarin pitkästä aikaa. Hyvinhän tää on aikaa kestänyt. Ja iso osa hahmoista kai edelleen kentällä. Sen verran kompakti paketti (n.20min) ja kuvitus kuvaa messis, et puhuvat päät muoto toimi. Käsittääkseni ns. 2.0 versio tulossa. Tosin eri tekijöiden toimesta. Oli hyvä jo aikanaan, mut pidin edelleen. Ehkä hippasen enemmän.

FreakAnimalFinland

Nykyään on syytä jo dokumentoida uudestaan. Kettusen vanha dokumentti oli tavallaan pienempi harjoitustyö joka edelsi Ikuista Gehennan Liekkiä. Siinä hetkessä ei myöskään oltu nähty puhuvia päitä siinä määrin kuin nykyajan video podcast hommissa. Jos ja kun nyt alkaa dokumentoimaan, voi olla tarpeellista pohtia joku selkeä kulma millä lähteä tekemään. Rajauksia, fokusta ja... pitäisikö sanoa "ohjaajan näkemystä" mitä puolta noisessa haluaa tuoda esille. Uskoisin että se on jopa aika helppo ja tullaan toivon mukaan näkemään konkreettisia lopputuloksia muutenkin kuin vapaamuotoisia pitkiä zoom puheluita. Jotka hyviä nekin, mutta onhan "dokumentti-elokuva" aika eri asia kuin "podcast".
E-mail: fanimal +a+ cfprod,com
MAGAZINE: http://www.special-interests.net
LABEL / DISTRIBUTION: FREAK ANIMAL http://www.nhfastore.net

MT

Pyörittelin tässä Atrax Morguen Slush of a Maniac CD:n tuplalta jossa myös Sickness Report. Jotenkin jääny sellanen kuva että Slush... on vähän sellasta ihme poukkoilua ja säätöä, ja sitähän se alkupuolella on. Klassista "mikähä soundi tästä tulis" synakikkailua kunnes levy löytää kunnolla uomansa ja biisi toisensa jälkeen on todella nautinnollista kirurgin tarkalla soundilla olevaa synasirkkelöitiä ja surinaa. Yli tunnin mittanen levy joku silti tuntu että loppu kesken kaiken!

FreakAnimalFinland

Atrax Morgue osaa olla paikoitellen haastava, mutta harvoin jämää. Parhaat on parhaita, mutta järjettömät ja haastavat levyt vuosi vuoden jälkeen paljastuu neroudeksi. Usein yksi ominaisuus on että tekemisen näennäisen helppouden tuntuu estävän se ettei kukaan muu edes kehtaa... heh!
"I am a maniaaac!"

Uusin Control cd helvetin hyvä! Ainoa cd joka tarttui mukaan Tower Transmissions festeiltä.
E-mail: fanimal +a+ cfprod,com
MAGAZINE: http://www.special-interests.net
LABEL / DISTRIBUTION: FREAK ANIMAL http://www.nhfastore.net

FreakAnimalFinland

Ja ehkä keskustelun aiheena voisi myös olla noise, joka on sellaista ettei nykyään kehdata tehdä. Vrt tietyt gerogerigegege levyt, jopa Haters tietyt vanhat, hillittömimmät Atrax Morgue, yms...
Voisi hieman posket punoittaa kun myynyt tutuille kavereille 25€ laaki lp levyt missä röhisevää miehen huohotusta ja fanfaareja. Selitellä miksi ei ollutkaan kick ass harsh noisea.
E-mail: fanimal +a+ cfprod,com
MAGAZINE: http://www.special-interests.net
LABEL / DISTRIBUTION: FREAK ANIMAL http://www.nhfastore.net

MT

Ehkä noita Gerogerigegegen öhinä/voihkintalevyjäkin tukee tavallaa se kulttimaine, monesti konteksti määrittää miten matskua lähestyy, ainakin itellä. Silti Geron öhinät jää hyllyyn! Haha! Mutta ehdottomasti ois hienoa jos erilaisempia ja ihmeellisempiä julkaisuja tulis, ei ois yhtää huono! Vähän laittaa omaa persoonaa likoon ja pistään ulinaksi oikein kunnolla. Sellanen tietoinen riskinotto kuuluu myös kuulijalle.

Death Squadin "Isolation as Intent" levyä kuunnelessa nousee myös minimalismin voima, vähän sirinää eri taajuuksilla ja todella kouriintuntuvaa huutoa, ja kyllä toimii! Omasta mielestä helposti Death Squadin paras levy noin muutenkin. Fuck God Live oli aikonaan todella ison vaikutuksen tehnyt biisi, ja yhä herättää tiettyjä fiiliksiä kuunnellessa.

FreakAnimalFinland

Itse oletan että aikakausi oli siinä mielessä erilainen, että esimerkiksi Gerogerigegege teki noita outoja levyjä ihan ensimmäisen, ennen maailmanlaajuista kulttimainetta. Senzuri Champion LP ja pari kassua kovaa noisea, mutta ihan samoihin aikoihin 100x tyhjän C-kasetin boxi, flexi missä rääkyy karaokena iskelmän päälle, toka LP ähinää ja fanfaarit. Ysäri alun levyistäkään ei oikein voinut tietää saatko jonkun rumpukonetta ja runkkaamista CD:n, piano improa, äänikollaasin vai kovaa harsh noisea. Kulttimaine ehkä syntyi nimenomaan siitä yllätyksellisyydestä ja liki sikailu-dadaksi menevästä rohkeudesta. Tavallaan eroaa kuin yö ja päivä noisesta jossa ei edes kehdattaisi pistää pihalle levyä samalla nimellä jos ei ole "samaa", vaan sille on heti oltava uusi nimi, uusi kategoria.

Atrax Morguen kohdalla, moni vanha kasetti lienee tehty hetken hulinana. Livenä purkkiin ja pihalle. Kassujen dubittelua sitä tahtia kun tilauksia tulee. Sekin voi muuttaa julkaisun luonnetta jos oletusarvona ei ole että tarjolla joku haastava ja pureskelua vaativa julkaisu, jonka saattaa ensihätään tyrmätä kehnoks ja jää monistettu/prässätty erä nurkkiin pyörimään?
E-mail: fanimal +a+ cfprod,com
MAGAZINE: http://www.special-interests.net
LABEL / DISTRIBUTION: FREAK ANIMAL http://www.nhfastore.net