YLEINEN NOISE FIILISTELY SUOMEKSI

Started by FreakAnimalFinland, July 30, 2023, 10:39:06 AM

Previous topic - Next topic

Atrophist

#270
Quote from: Smrt on January 14, 2024, 07:16:25 PMhttps://www.youtube.com/watch?v=2dRuTf9tFR0

tässä videopätkä fake_trailersista Stoan Kontula Electronic tapahtumasta. Tekemisen meininki! Näitä pitäs taltioida youtuben rautaholveihin enemmänkin, kämäsimpiäkin pikkuvideoita. Parit lataillut tuonne.

https://soundcloud.com/szczawszczaw/neural-reconstruction-of-oneroid-ghosts tässä myös tyypin tekemää noisempaa juttua

Oli kyllä ns. totaalista menoa. Vaikka ilmeisesti tekniikka petti useammalla kuin yhdellä tavalla.

Tämä jäbä kuuluu myös niihin pietarilaisiin, jotka ovat olleet äärimmäisen imponoituja BU:n keikoista siellä. Heppu kyseli, voisiko BU:n saada myös tälle keikalle. Ei auttanut kuin vastata että ööööh, ikävä kyllä ei taida onnistua, monestakin syystä. Paskamyrsky olisi jäänyt vain ja ainoastaan vertaiskuvalliseksi, ei kirjaimelliseksi niin kuin joskus tapahtuu!

Saatat ehkä muistaa keikan Diamond Barissa Vantaalla vuonna keppi ja kivi, jonne ilmaantui sanotaanko melko vilkas venäläisnainen. Oli samoin ollut Pietarissa BU:ta katsomassa, ja siksi piti lähteä vodkan ja pirin venäläisten yskänlääkkeiden voimalla myös Suomen puolelle katsomaan keikkaa.

Smrt

Quote from: Atrophist on January 15, 2024, 09:13:05 AMSaatat ehkä muistaa keikan Diamond Barissa Vantaalla vuonna keppi ja kivi, jonne ilmaantui sanotaanko melko vilkas venäläisnainen. Oli samoin ollut Pietarissa BU:ta katsomassa, ja siksi piti lähteä vodkan ja pirin venäläisten yskänlääkkeiden voimalla myös Suomen puolelle katsomaan keikkaa.

Eihän tätä voi unohtaa! Se oli upeaa osallistavaa performanssia sekin.

Commander15

Kuuntelin aamusta vähän Noisextraa jälleen. Olen alkanut lämpenemään tälle, innostus tarttuu ja hyviä keskusteluja sekä fiilistelyjä löytyy. Piti vaan päästä yli tollasesta tietynlaisesta jenkki-tyyppisestä tyhjännaureskelusta ja "yeahhh..." narinasta hehe

Näitä on vaan paha kuunnella keskittyneesti, kun koko ajan on himo laittaa käsiteltävä levy soimaan!

moozz

Quote from: Commander15 on January 15, 2024, 12:17:39 PMKuuntelin aamusta vähän Noisextraa jälleen. Olen alkanut lämpenemään tälle, innostus tarttuu ja hyviä keskusteluja sekä fiilistelyjä löytyy. Piti vaan päästä yli tollasesta tietynlaisesta jenkki-tyyppisestä tyhjännaureskelusta ja "yeahhh..." narinasta hehe

Näitä on vaan paha kuunnella keskittyneesti, kun koko ajan on himo laittaa käsiteltävä levy soimaan!

Silloon kun näillä oli se Merzcast niin kuuntelin jakson tai kaksi ja kuuntelun jälkeen käteen jäi vaan fiilis että miksi en käyttänyt tätäkin aikaa siihen että olisin itse kuunnellut tuon kyseisen levyn. Vasta viime aikoina kuunnellut pari Noisextra-jaksoa ja kyllä noita haastatteluja täytyy ruveta käymään läpi. Jos siellä(kin) on jotain yhden levyn analyysiä niin mieluummin kuuntelen sen levyn itse ja jätän kyseisen jakson väliin.

mag-maa

Quote from: FreakAnimalFinland on January 14, 2024, 10:50:35 AMkuuntelin Matriarch CD:tä. Käsittääkseni tätä en mehusteltu ja onhan tämän julkaissut tekijälafka jolla kuvien perusteella korvat päässä. Olisi ehkä kannattanut tokaista artistille että yritä edes saatana! Ei pitäisi olla kovin vaikeaa saada loopit olemaan napsumatta ja/tai että nää syna oskillaatio loopit aivan systemaattisesti ryssitään. Sauma on aina päin helvettiä, eikä taatusti voi perustella että vähän kuin kassulooppien nytkähtävä sauma

tsekkasin myös Bandcampistä tuon, ja jännä juttu tuo saumahomma, koska ensinnäkin mennyt läpi tekijältä, ja sen jälkeen vielä lafkalta (kuten mainitsit), mutta vielä masteroijaltakin, jolta luulisi tulevan kuittausta tilanteen parantamiseksi. ehkä onkin kuitattu (?), ja mahdollisesti jopa kuitattu takaisin (?), että antaa mennä vaan tolleen. tästä johonkin alan zineen syväluotaava artikkeli ja tarpeeksi intomielinen toimittaja tivaamaan vastauksia tekijöiltä :D

V.T.R

Aamun lumitöiden jälkeen tullut pyöräytettyä kahvittelun ohella muutamat Incipientium levyt. Studies in still life CD eniten drone/ambient huminaa ja erittäin hyvää sellaista. Belastning vinyyli, joka myös projektin debyytti, perinteisempää Ruotsi villasukkakamaa ja nauhamanipulaatiota. B-puolella jonkinlaista itämaista musiikkia ajettu efektien läpi. Nyt soi Undergång joka varmaan oma suosikki näistä tuon studies CDn ohella. Kaiutettua pianoa ja huminaa. Radioääniä ja sampleria. Unenomainen tunnelma läpi levyn joka etenee todella hienosti mennen koko ajan syvemmälle sisäavaruuteen. Sopii hyvin tällaiseen talviseen vapaapäivään.

Tällä taitaa olla myös jonkinsortin Buddhalainen pohjavire näissä tekemisissä joka tietty resonoi minulle. Sen verran paljon diggailen tätä projektia, että piti kehystää Undergång vinyylin mukana tullut julisteliite seinälle asti.

Commander15

Atrax Morguen Paranoia soi asken loppuun, siinäpä vasta häiriintynyttä kamaa!

aivosumu

Tuli vihdoin hommattua Näsiän ykkösnauhakin kun toka ollut tiuhaan kuuntelussa. Tässäkin vähän erikoisempaa kaiuttelua ynnä muuta, mutta ehkä kokonaisuutena vähän enemmän "tavallisemman" säröisen romunoisen suuntaan? Ei huono ollenkaan, mutta kakkosnauha omaperäisyydessään vielä reilusti parempi. The Day Of The Antler - Love Beyond Love myös hankittu vasta nyt ja menee kyllä heittämällä viime vuoden parhaimmistoon, huhhuh! Niin monipuolista kamaa, hyvällä tavalla oudosta harsh noisesta pianokohtiin ja vähän raskasta industrial fiilistäkin välillä. Todella hienosti rakennettu kokonaisuus. Samoin on Pain Appendix - Manuhypnoz CD joka nyt soimassa ties monettako kertaa. Kolmosbiisissä kun kaikki elementit lähtee tulittamaan ja keulimaan ihan kunnolla toistensa päälle niin ei voi kun hymyillä ja todeta että kyllä se on jumalauta NOISE mikä määrää!

FreakAnimalFinland

Näsiä ekaan keikkaan ei kovin pitkä odotus. Saa nähdä millaista syntyy livenä. Kasetit on tietysti pitkälti liveä nekin, mutta kovempi volume ja kenties uutta äänentoistoa, niin saa nähdä!

Rotat/Tryptich split kassu, aivan helkkarin hyvä Rotat puoli taas tässä. Tryptich miekkonen käynyt suomessa asti katsomassa joitain noise keikkoja kun euroopassa tarjonta hieman toisenlaista. Aiemmat kassut ja cdr tullut asialliseksi havaittua. Splitillä jää ehkä Rotat myllyn jalkoihin hieman, mutta hienolla tavalla nimenomaan hienostelematonta noisea. musta pvc "kirjasto kotelo" ja kasetissa runkoon painetut grafiikat ynnä muuta joten hinta on aika suolainen.

Genocide Organ uutukainen pari kertaa pyöritelty ja taattua kamaa. Muutamia aiempia suorempaa ja iskevämpää, vaikka varsinaisia oikein naamalle lävähtäviä ilmiselviä hittejä ei heti tule mieleen. Myöhemmiltä levyiltä alkoi ne kovimmat erottua lähinnä ajan kanssa, sen verran tasavahvaa matskua.
E-mail: fanimal +a+ cfprod,com
MAGAZINE: http://www.special-interests.net
LABEL / DISTRIBUTION: FREAK ANIMAL http://www.nhfastore.net

AJK

Näsiä muuten viikkoa ennen Lahden-iltamia Tampereella. Mielenkiinnolla odotan, millaiseksi meno live-tilanteessa kääntyy.

https://facebook.com/events/s/sahkoinen-matinea-7-nasia-net-/1032436674502173/

V.T.R

#280
Quote from: Commander15 on January 18, 2024, 02:17:13 PMAtrax Morguen Paranoia soi asken loppuun, siinäpä vasta häiriintynyttä kamaa!

Todella hyvä levy on.

Sitten joskus kun on oikeasti vapaapäivä vailla mitään velvollisuuksia, niin pitää tehdä empiirinen testi ja kuunnella koko päivä pelkkää Corbellin kamaa ja kokeilla saisko Urashiman Atrax Morgue silver boxin kokonaan läpi.

piisti

Pitikin tulla tuota Day Of The Antlerin uusinta tulla kehumaan tänne. Ja täysin oikeutetusti menee viime vuoden parhaimmistoon. Täydellinen iltapäivä kuunteluun. Ei liian kireä,muttei himmailuu.
 Melko vähälle varsinaisen noisen kuuntelu jäänyt täälläpäin viime päivinä. AAD:n julkaisemana free jazz-levy; Wood & Metal (discogs mukaan ihan melu-ukkojen silti) taasen soinut usein. Hyvä äänite. Kuulemma liiankin hyvin soitettu. Noh, välillä voi...
 Torba jäbä Mauro Diciocian kasetti kans pyörinyt päivittäin. Ei toistoista huolimatta ole saavuttanut ihan sitä asemaa kuin edeltäjänsä. Ne odotukset...toisaalta ymmärrän nimenvaihdoksen, koska tämä on enemmän sävelletyn, kuin kollaasimaisuuden kuuloista. Toisen puolen "Simppujen Ekshibitionismi"-pulputus luo hieman liiaksi konservatorio-miellekuvia tässä päässä.

bad milk

Quote from: aivosumu on January 18, 2024, 03:40:01 PMTuli vihdoin hommattua Näsiän ykkösnauhakin kun toka ollut tiuhaan kuuntelussa. Tässäkin vähän erikoisempaa kaiuttelua ynnä muuta, mutta ehkä kokonaisuutena vähän enemmän "tavallisemman" säröisen romunoisen suuntaan? Ei huono ollenkaan, mutta kakkosnauha omaperäisyydessään vielä reilusti parempi.
Se ensimmäinen Näsiä-nauha ei tehnyt itselleni oikein mitään, niin on jäänyt toinen nauha kokonaan tsekkaamatta, mutta ehkäpä se pitäisi ottaa tarkasteluun, etenkin jos nämä tulevat keikat antavat aihetta. Vähintään nyt tuo Tampereen sunnuntaimatinea tulee nimittäin tsekattua.

Ankeuttava tilanne päällä: Kaikki levyt makaavat laatikoituna uudessa osoitteessa, ja stereotkin ovat jo paketissa. Kuuntelujonossa odottaisi monta tässäkin mainittua levyä; uusi Pain Appendix, H.Ö.H. -kokoelman uusinta, Zalhietzli "Armure" ja niin edelleen. Näitä on hyvä lähteä purkamaan, kunhan tilanteet sen sallii.

Duunissa on ollut kuulokekuuntelussa mm. Organ of Corti "EA & Other Works". Siinä on yhdistelty omaan makuun varsin onnistuneesti musikaalisempia elementtejä kevytnoise-rapinaan ynnä muuhun looppipohjaiseen toimintaan – kombo joka ei keskimäärin juuri puhuttele. Tuon kassun missaaminen nakertaa, mutta täytyy sen sijaan hoitaa se uusi CD kotiin sopivan hetken koittaessa. Ensikuuntelu diginä lupaili hyvää, ja äkkiseltään sanoisin että on parempi kuin ensimmäinen levy, josta pidin kyllä myös.

MT

Urashiman Masonna boksi saapui viikolla, tullut pyöriteltyä sitä tasaseen tahtiin läpi, onhan tää aivan helvetin hieno paketti. Omaan makuun parhaat Masonnan vuodet hallussa, tuo Frequency LSD ajan hyperlasertykitys ei oo sitä ominta suosikkia, vaikka hyvää sekin on. +4 tuntia pelkkää huuto/feedback/rytinä Masonnaa, kaks vikaa nauhaa, Hate ja Freak, sitten todella voimallista myllytystä jo. Varmasti toinen rundi boksille viikonlopun mittaan.

Toisena uusin Cov Ops, vielä kovempi kun eka levy! Ekalla oli aika repivää soundia, hieman ehkä ähky kerkee tulla CD:n aikana. Uudella mallikas ja maltillinen 36min mitta, soundi vahva ja vaaniva, osuu just meikä power electronics hermoon.

Heppakirjat

#284
Quote from: aivosumu on January 18, 2024, 03:40:01 PMTuli vihdoin hommattua Näsiän ykkösnauhakin kun toka ollut tiuhaan kuuntelussa. Tässäkin vähän erikoisempaa kaiuttelua ynnä muuta, mutta ehkä kokonaisuutena vähän enemmän "tavallisemman" säröisen romunoisen suuntaan? Ei huono ollenkaan, mutta kakkosnauha omaperäisyydessään vielä reilusti parempi.

Jännä homma. Olin kuunnellut kakkosta paljon netistä ja hankin jossain vaiheessa molemmat yhdellä kertaa. Laitoin ykkösen soimaan ja kun ensimmäinen delayromukolahdus lähti kaikumaan ensireaktio oli, että ei helvetti kellä on pokkaa julkaista tällaista? No hommahan toki kehittyy, mutta alkuun oli sellanen fiilis, että nyt on reverb ja delay drenched voi moro. Mutta jostain syystä nimenomaan tämä ykköskassu on soinut lopulta paljon kakkosta enemmän. Jos joku kysyisi mikä Näsiä kannattaa hankkia niin perstuntuma on, että kakkonen on parempi ja kehitystä tapahtunut. Jostain syystä kuitenkin ykkönen pyärii dekissä toistuvasti?! Eli en valita ja ihan tosi jees päästä näkemään pian livenä peräti kahteen otteeseen! Melukevät 2024 <3