YLEINEN NOISE FIILISTELY SUOMEKSI

Started by FreakAnimalFinland, July 30, 2023, 10:39:06 AM

Previous topic - Next topic

aivosumu

Monelle topicciin kirjoittelijalle varmasti itsestäänselvyyksiä mutta pakko mehustella kun kolisee taas niin kovaa: TNB & ORGANUM - PULP !!! Ihan käsittämättömän kovaa kamaa. Paksu drone leijuu taustalla ja romuäänityksissä jotenkin sellainen tietyllä tavalla "litisevä" soundi mitä en ole melkein missään muussa noisessa kuullut, vaikka esim. tietyissä Aprapat matskuissa kyllä päästään lähelle. Osuu vaan niin kovaa omaan noise hermoon, parhaita ikinä. Jos jollain on tuo PULP kokoelma CD ylimääräisenä ja haluaa järkevään hintaan luopua niin PM, ostan kyllä pois.

moozz

Quote from: bad milk on February 05, 2024, 02:48:56 PMRuuhkaiseen keikkakevääseen tällainen lisäys:

Kyllä keikkarintamalla näyttää riittävän vaikka mitä! Alkaa mennä kaikki rahat ympäri Suomea reissaamiseen.

FreakAnimalFinland

Quote from: aivosumu on February 05, 2024, 09:18:21 PMMonelle topicciin kirjoittelijalle varmasti itsestäänselvyyksiä mutta pakko mehustella kun kolisee taas niin kovaa: TNB & ORGANUM - PULP !!! Ihan käsittämättömän kovaa kamaa. Paksu drone leijuu taustalla ja romuäänityksissä jotenkin sellainen tietyllä tavalla "litisevä" soundi mitä en ole melkein missään muussa noisessa kuullut, vaikka esim. tietyissä Aprapat matskuissa kyllä päästään lähelle. Osuu vaan niin kovaa omaan noise hermoon, parhaita ikinä. Jos jollain on tuo PULP kokoelma CD ylimääräisenä ja haluaa järkevään hintaan luopua niin PM, ostan kyllä pois.

TNB aika kova kierrättämään matskujaan. Vaikka "The Pulp Sessions" LP tuntui alkujaan ideana hieman nihkeältä, loppujen lopuksi sekin on aivan hervottoman hyvä noise levy.
https://www.discogs.com/release/13439781-The-New-Blockaders-The-Pulp-Sessions

Liner notesien mukaan, kun Organumia ei mainita, kyseessä mitä ilmeisemmin TNB lähdemateriaali pulp collaboraatiolle ja mittaa on yli puoli tuntia. Aika paljon verrattuna ettei niistä raavittu 7" collaboraatioon kuin pari minuuttia. Toki tuonkin levyn saatavuus LP formaatissa on hieman nihkeä, mutta hinta ei ole juurikaan alkuperäisestä hinnasta noussut.
E-mail: fanimal +a+ cfprod,com
MAGAZINE: http://www.special-interests.net
LABEL / DISTRIBUTION: FREAK ANIMAL http://www.nhfastore.net

V.T.R

Commando 15 cd tuli pyöräytettyä heti herätessä ja on kyllä todella hyvä! Tylyä ja brutaalia kamaa ja sellaista että ei tule muita vastaavalta saundaavia juttuja mieleen kotimaan kentältä tällä hetkellä. Pitää ottaa uusintakierros myöhemmin tänään.

Nyt paistaa aurinko niin mukavasti sisälle tänne  kämppään, että Skullflower soimaan. Orange Canyon Mind kevyempänä aloituksena ja sen jälkeen kovempaa vaihdetta silmään Last shot at heavenin tahtiin. Kevät-talvi on yleensä muutenkin Skullflower ja rokki Ramleh aikaa elämässä. Oujea!

bad milk

Commando 15 CD venaileekin tuossa otollista kuunteluhetkeä...

Laitoin Ihmisen ikävä -liput myyntiin, infot täältä:
https://special-interests.net/forum/index.php?topic=13235

MT

https://youtu.be/f9Pha362iHQ

NOISECAST JAKSO 5
Jaksossa numero viisi käydään läpi hieman vuoden 2023 tapahtumia ja julkaisuja. Tämän lisäksi on Junta haastattelu jonka toimitti Janne Mäkelä. Junta on toiminut vuodesta 2020 asti Circle of Shit projektin sivutuotuoksena, julkaisuja on kerennyt tulla useita. Osa oman Rupu-tapes lafkan kautta, osa suomalaisten ja ulkomaisten toimijoiden kautta. Haastattelussa käydään Juntan ominsanoin projektin historiaa ja tarkoitusperiä.

Youtube sekä Spotify!

Smrt

#321
2023 keikoista voisinm mainita Jyväskylä Against Culture II, missä esiinty Hedkleaner, Comastasis ja The Coffee Dregsin korvaajana Circle of Shit. Tapahtuma laitettiin pystyyn muistaakseni puoltoista viikkoa ennen keikkaa niin ei ihme jos mennyt ohi. Siellä oli kuitenkin joku helvetin 40 tyyppiä kattomassa mikä yllätti, mutta ehkä ilmainen sisäänpääsy selittää sen. Musta Sunnuntai oli kans 2023 eli The Aprilsin debyyttikeikka. Siellä tais olla max 10 ihmistä, tossa podcastissa tästä mainitsen.

Edit:
Montako helvetin keikkaa sitä tuli itekin soitettua 2023?

Melun Kiukaat
8.10. Pethaus, TRE: Umpio, Junta & Memory Dreams
22.4. Mäkitorppa, JKL: Shark Varnish, Absolute Key, Junta & Tyrmä
Jyväskylä Against Culture II
Kouvolan Melua ja Mökää
Stoa x Kontula Electronic
Musta Sunnuntai.

En oo ihan varma mutta Junta saattoi esiintyä epiksillä akustisena. Ja oli vielä semmonen olo että oli hiljanen vuosi kun omia julkasuja ei tullu paljoo. Jatketaan




Smrt

https://www.youtube.com/watch?v=72gzz87VMjM&t=1835s

Forssan noisekemuista kuulin paljonkin rapsaa! Astral Zombien spektaakkeli olis kattomatta. (Linkissä koko keikka.) Se veti puoltoista tuntia kunnon taidetta kunnes miksaaja lopetti keikan ja jäi mysteeriks että olisko se lopettanu ikinä. Yana pääs soittamaan kai joskus puol yhdeltä yöllä ja olivat ymmärrettävän vittuuntuneita. Kuulemma se kuitenkin auttoi vetämään hyvän keikan.

Atrophist

#323
Keikkoja jonkin verran järjestäneenä voin luvata, että harva asia kääntää järjestäjän asenteen artistia kohtaan negatiiviseksi yhtä varmasti kuin haluttomuus tai kykenemättömyys kunnioittaa aikatauluja. Erikoiskeikoilla kuitenkin on tyypillisesti aika monia esiintyjiä, ja tehokasta peliaikaa usein hyvinkin rajoitetusti.

Jos arvon taitelija ei suostu lopettamaan keikkaansa ennen kuin hänet kiskotaan lavalta alas, tai jos hän jahkailee loputtomiin keikan aloituksen kanssa, se kertoo mielestäni jotain hyvin kummallista ihmisestä ja hänen asenteestaan. Tietysti taiteen ja musiikin tekeminen vaatii joiltakin tietynlaista kaiken ulkopuolisen unohtamista ja keskittymistä vain omaan tekemiseen. Mutta vaikka leijailisi missä sfääreissä, sitä silti toivoisi muiden puolesta, että osattaisiin pitää edes yksi jalka todellisuudessa.

Sellaistakin olen kuullut (onneksi en itse ole sentään henk koht joutunut todistamaan) että kaikki soundcheckeille varattu aika rohmutaan itselle. Eli omia soundeja hierotaan kaksi tuntia, ja neljä muuta artistia saa pärjätä ilman minkäänlaista checkiä. Tuo kuulostaa niin järjettömältä tilanteelta, että se on oikeastaan pielessä hyvin monella eri tavalla.


Smrt

#324
Astral Zombie veti tammikuussa keikan Alavudella. (Tämäkin kuulostaa joltain sairaalta vitsiltä.) Kiinnostaisi kuulla rapsaa että millanen meno siellä ollut. Yritin houkutella kaveria sinne kertomalla juoruja Forssan keikasta mutta ei hänkään niin masokistiksi heittäytynyt.
https://monkeyisland.fi/events/
Tämmöne mesta, tänne pitäisi varmaan järkätä jokin erikoismusan ilta, koska pitäisihän pohjanmaatakin sivistää!

https://www.facebook.com/AstralZombieProject/videos/the-gig-at-monkey-island-alavus-was-awesome-i-would-like-to-thank-everybody-who-/2095348814158742/

FreakAnimalFinland

Keikkojen listauksesta puuttui myös XE/ZSS ja kumppanit syksyllä joka oli muutenkin maininnan arvoinen viikonloppu kun SAMANA PÄIVÄNÄ oli 3 eri mahista tsekata noisea. Keränen ja kumppanit oli helsingin keskustassa ja Lahdessa oli YANA ja kumppanit.
Pain Appendix tampereen keikka (tuosta oli myös video kokoelma linjoilla).
Kuten Mika mainitsee, lista ei tietenkään yrittänyt olla mikään täydellinen, vaan osoitus että ihan pikapuolisella kurkistuksella asiaan näyttää että vähintään kerran kuussa oli jossain menoa. Monesti enemmän. Yksittäisiä noisen pariin laskettavia myös musakeikkojen line-upeissa menossa.

Junta haastattelu ei ollut huono vaikka olikin nyky noisepodcast formaatissa lyhyt. Olin jopa positiivisesti yllättynyt että parikyt minsaa ja saatiin aika tiiviisti asioita läjään. Olen aiheesta muutenkin kirjoitellut useammassa paikassa (mukaan lukien uuden SI pääkirjoitus) että nykyään on hieman tietynlaista regressiota fanzine tai oikean median puolella, kun preferenssi on historian dokumentaatio, jossa kohteeksi kelpaa lähinnä veteraanit. Noisen puolella ei ehkä niin paha, mutta osa UG musasta sellaista että oikein ideaali tuntuu olevan saada ääneen sellaiset joilla on jo hommat hoidettu ja ehtoo puolella ja muistellaan vanhoja. Ei huono sekään, toki musahistoria ja etenkin noise historia kiinnostaa, mutta jos rinnalla ei ole uutta ja aktiivista tätä hetkeä, niin se on hieman kurja tilanne.
Kun on aktiivista tätä hetkeä, jossa historian sijaan olennaisinta on se mitä nyt tapahtuu, silloin pitää vaan haastattelijan asennoitua että joku skenen kehitys ja historiallinen muutos tms ei ehkä niin olennaista, vaan aktiivisesti lypsää juttua artistille olennaisista aiheista noisen tekemisestä juuri nyt. Kun esimerkiksi "jyväskylän kupla" tuli mainittua muutamaan kertaan, niin ei olisi haitannut että asiaa hieman tarkemmin avataan että mitä se käytännössä tarkoittaa. Millaisia artisteja messissä, mitä ne on tehnyt, eroaako se jotenkin olennaisesti että kuplasta on syytä puhua, vai onko kyse vaan sellainen paikallisskene jota vaan ilmenee aika sattumanvaraisesti.. ja ei ehkä sisällä jyväskylän kaikkia noisen tekijöitä, vaan enemmän sellainen "kun kavereiden kanssa tehdään niin...". Siinä mielessä lähes kaikki elää toinen jalka jossain kuplassa, ja kiinnostavaa olisi lähinnä miten se vaikuttaa näkemykseen ja toimintaan ja myös ehkä vanhan liiton ja uudemman UG:n eroja monesti tuntuu olevan että aikanaan oli vimmainen ajatus päästä pois ympäröivästä kuplasta, tuonne missä tapahtuu kaikkea ihmeellistä ja outoa, kun taas nykyään monesti ajatus lienee päinvastainen?

Erikoisista haastatteluista ja kuplista puheen ollen, uudessa UNTITLED lehdessä oli aika erikoinen haastattelu tsekki harsh noise tekijästä. Haastattelu käsitteli lähinnä miehen duunia (hautausmaiden) puutarhurina ja miekkosen liki patologisen oloista intoa koiria kohtaan. Pikaisesti käydään läpi noise collaboraatiot koirien kanssa ja muutaman koiranomista ihmisten yhteinen UG lafka ynnä muuta. hehe! Mies tokaisee että kyllä täällä tsekeissäkin on aktiivinen harsh noise skene ja onnistuu listaamaan artisteja, ja määrältään yksin Lahden (ja lähialueiden) artisteja lienee tuplasti sen verran.  Siitä tulee heti mieleen Junta haastattelussa mainittu käänteinen korrelaatio, missä maan tai kaupungin jättimäinen populaatio ei välttämättä aiheuta jättimäistä "skeneä", vaan päin vastoin. Yksi asia joka sekoittaa pakkaa, lienee se ero miten innostavaa on pienessä maassa kun JOTAIN tapahtuu. Sen sijaan kun jossain USA:n isossa kaupungissa on noise keikkaa joka viikko, eihän niistä edes kuule, tai kukaan puhu mitään. Se lienee esimerkki todellisemmista kuplista, josta informaatio ei edes etene minnekään, koska sen ei tarvitse. Kun paikallisskenen kupla on sopivan iso, sen kansainvälinen merkitys saattaakin muuttua olemattomaksi.
E-mail: fanimal +a+ cfprod,com
MAGAZINE: http://www.special-interests.net
LABEL / DISTRIBUTION: FREAK ANIMAL http://www.nhfastore.net

piisti

Olin paikalla tuolla edellä mainitussa Forssan ns.noise illassa, vai miksi sitä kutsuttiin. Artisteille majoitus aamiaisineen 200m päässä keikkapaikasta maakunta hotellissa. Vanha tyylikäs kivitalo, jota mm. Aki Kaurismäki käyttänyt kuvauslokaationa.
Pub Hukan yläkerrassa panimoravintola, josta suora kulku alas jossa lava. Panomon bisseistä joutui artisti maksamaan. Bulkki olutta/lonkeroa sai ilmaiseksi. Talon tekniikka ja äänimies ammattilaisia. Aikataulut piti paitsi sen yhden esiintyjän puitteissa. Siitäkin selvittiin et feidataan alas niin YANA ehtii. Matkakulut maksettiin. Järjestäjä pääsi omilleen. Esimerkillistä!
Vähän kummastuttaa, että puheissa kyllä välähtelee; kaikki saa tehdä, hyvä että on erilaista-argumentteja. Sitku sitä erilaista tulee niin toisen käden tietona naureskellaan, et nyt oli liian omaperäistä...

moozz

2023 keikoista olisi pitänyt mainita se Noise Spacea edeltävä Mogao/Haudat/Haare/Umpio (ja joku vielä?) Turun Kirjakahvilassa. Tästähän alkoi melkoinen härdelli joka vaikutti myös tuohon Noise Spaceen.

Commander15

Quote from: moozz on February 13, 2024, 09:47:55 AM2023 keikoista olisi pitänyt mainita se Noise Spacea edeltävä Mogao/Haudat/Haare/Umpio (ja joku vielä?) Turun Kirjakahvilassa. Tästähän alkoi melkoinen härdelli joka vaikutti myös tuohon Noise Spaceen.

Voi perse tätäkin härdelliä, vieläkin huvittaa ja vituttaa tämä "gate".

V.T.R

Quote from: Commander15 on February 13, 2024, 10:40:53 AM
Quote from: moozz on February 13, 2024, 09:47:55 AM2023 keikoista olisi pitänyt mainita se Noise Spacea edeltävä Mogao/Haudat/Haare/Umpio (ja joku vielä?) Turun Kirjakahvilassa. Tästähän alkoi melkoinen härdelli joka vaikutti myös tuohon Noise Spaceen.

Voi perse tätäkin härdelliä, vieläkin huvittaa ja vituttaa tämä "gate".

Pari ilonpilaajaa jotka eivät kuuntele noisea ja eivät ylipäätänsä edes käy noisekeikoilla onnistui siinä, että kirjakahvilassa ei ole ollut noisekeikkoja tuon jälkeen ja Noise Space tila meni myös alta. Jokatapauksessa kirjis oli silloin tupaten täynnä yleisöä ja Noise Space tais vetää jonkinsortin yleisöennätyksen myös(?)

Mutta eipä tällä ollut jälleen kerran mitään suurempaa merkitystä mihinkään. Keikkoja riitti loppuvuodelle niin paljon, että jokaiseen ei edes ehtinyt niinkuin täällä on jo asiaa puitu. Toki vituttaa tuo Noise Spacen loppuminen parin idiootin takia, mutta lieveilmiöitä on aina.

Tänäkin vuonna tulee tapahtumaan niin paljon keikkarintamalla, että ei pitäisi olla kenelläkään valittamista.