YLEINEN NOISE FIILISTELY SUOMEKSI

Started by FreakAnimalFinland, July 30, 2023, 10:39:06 AM

Previous topic - Next topic

MT

#360
Kyseistä keikkailtamaa puidaan myös hieman uuden Noisecast jakson alussa, eli siis!

https://youtu.be/iERvbEp2QAo?si=nZcOz40QTmZTcctg

Noisecast ja jakso 6.
Mikko Aspa on suomalaisen noisekulttuurin näkyvimpiä ja tuotteliaimpia tekijöitä. Oli kyse sitten levylafkasta, omista projekteista, zineistä tai muusta asiaan liittyvästä. Yli 30 vuotta noisen parissa on mitta mihin harva on päässyt. Tekijöitä on tullut ja mennyt tuossa ajassa. Ensimmäisessä osassa tuplajaksoa kyäydään läpi Freak Animalin sekä Gruntin alkuhämäriä. kuinka noisea tehdään ilman laitteistoa, ja miten levylafka ponnistaa jaloilleen.
Haastattelijan virkaa toimittaa Osku.

YT sekä Spotify.

V.T.R

Quote from: MT on February 26, 2024, 09:39:43 PMNoisecast ja jakso 6.

Lahden keikkailtama jäi välistä lauantain työvuoron takia, mutta sinänsä ei "fomoa" koska esiintyjistä muut paitsi Näsiä ja Eeva Meret nähty livenä useastikkin. Eiköhän Näsiä tule bongattua toivottavasti jossain tulevaisuudessa.

Noisecast jakso taas erittäin mielenkiintoista jutusteltavaa ja tuli jo pariin eriin paikkaan hehkuteltua, että Osku mainio reportteri sanavalmiina ja puheliaana miehenä juurikin tähän jaksoon. Varsinkin kun suurinpiirtein samaa ikäluokkaa Mikon kanssa, joten juttujen taso ei ole sellaista "eikös siellä ja täällä ollut kuulemman mukaan niin" menoa, vaan koettua noiselorea tulee myös haastattelijan suunnalta. Ja ei todellakaan mikään kritiikki podcastin aikaisempiin jaksoihin vaan nimenomaan kehu sille, että podcast toimii melkein tällaisella kollektiivisella tasolla, jossa aktiiviset ja fanaattiset jätkät tietää mitä tekee, lokaatiosta ja ikäluokasta huolimatta! Paremmin ei vois asiat olla tällä hetkellä.

Itse viettänyt pari viikkoa elämää pois kotoa, mutta tänään taas stereoiden äärellä ja noisecastin aiheuttamissa fiiliksissä tykitellyt levyjä liioittelmatta melkein n. 10 tuntia putkeen erinäisistä Suominoise ja PE projekteista Americanoise tupla cd kokoelmaan. Näiden lisäksi soinut Mlehstin Deep throat and felching joka on just sellaista pimeää saundia joka resonoi meikäläiselle lujaa. Tsekkailin siitä inspiroituneena Mlehstin bandcampia ja voi helevetti kun onkin levyjä, joten tämän kanssa jatkan samaa linjaa kuin aikaisemminkin, eli luotan siihen, että jos tulee uusintapainosta niin varmasti hommaamisen arvoinen. Mlehst rulessss!

Levyjen kuuntelun ohessa selailin jotain random Bananafish zinen numeroa ja bongasin Extended Organin XOXO cd mainoksen. Tämä levy mennyt omassa kokoelmassa jo pahvilaatikko arkistoon, mutta piti kaivella kuunteluun n. 10 vuoden tauon jälkeen ja hyvää hämärää hulinaa. Menee takaisin laatikosta hyllyyn.

Nyt on melkein liiankin noisemania innostuksissa eli ei jaksa tämän syvällisempiä raportteja kirjoitella tämän päivän fiilistelyistä, paitsi Z.O. Voider soi tätä kirjoittaessa ja tämä on edelleen ihan parasta kampetta meikäläisen makuun.

Noise best!

FreakAnimalFinland

Tokassa jaksossa alkaa näkyä muutaman tunnin kupin otto ja Moozzhead kertoo myös pidempiä tarinoita. Kyllä tuota kuunnellessa käy ihan sama kuin kaikille aina, ts "olisi pitänyt sanoa..." -henkinen fiilis.

Keikalla tuli saatua uusi Absolute Key "Imploding Harmony" CD, joka voi olla paras - ja meluisin - AK levy? Ihan rehellinen melulevy siis kyseessä.

SYSTEMS "endless tunnel" CD, WCN pari kertaa pyöritellyt ja nykymuotoista weird harsh noisea joka on varsin jees. Voi olla että tämä kulkee sujuvammin kuin vaikka STAR tupla cd!

FALLEN SUN "Beyondthe flat earth" CD sisältää 10 biisiä, jotka on nimetty vaan järjestyksessä "session 31" kappaleesta "session 40". Laitteisto on modular synth + ableton ja siinä kyllä listaus joka ääneen sanottuna lerpauttaa kikkelin lähes totaalisesti. Tietysti ihan psykologinen henk koht ongelma, sillä modulaarigearia on vaikka mitä ja voi tehdä vaikka mitä ja ableton tuskin myöskään varsinaisesti rajoittava työkalu, mutta minua hieman jopa vituttaa kun joku mainitsee "ableton" ääneen. Tavallaan CD tarjoaa just sitä, eikä mitään muuta. Kappaleiden nimet viittaa selvästi että tässä on sessioitu modulaarin kanssa ja sessioista napsaistu keskimäärin kolmen minsan toimiva pätkä ja järjestyksessä pistetty levylle. Hyvä puoli on, että moni biiseistä kyllä toimii. Joukossa jopa varsin hyvää menoa, mutta jotenkin tulee mieleen hifi harrastajista tokaistu "eivät kuuntele äänentoistollaan levyjään, vaan levyillä äänentoistoaan" ja tälläinen "kuunnellaan meitsin laitteita" -musa olisi muuten ihan jees, paitsi jos siinä on suurinpiirtein nolla prosenttia omaa ilmettä. Kaikki modulaarien hyvät puolet ja osa huonoista kuullaan, mutta omaa käden jälkeä ei. Kyllä minä tämän pari kertaa silti kuuntelin putkeen.

Factor X "At-rocity exhibition" CD taas tuon äskeisen vastakohta. Kunnon käsintehdyn brittinoisen timantti. kassusoitin, sampleri, kassuloopit, radionoise, kaikki tietyn aikakauden peruslaitteet, mutta silti onnistuu olemaan just hyvin "Factor X" ja operoi kokeellisen industrial-noise sillä osastolla että HÖH manioissa jos joku tämän ostaa, ei varmasti vikatikki vaikka tietenkin erilaista on. Oikein korvanmyötäinen soundi.

E-mail: fanimal +a+ cfprod,com
MAGAZINE: http://www.special-interests.net
LABEL / DISTRIBUTION: FREAK ANIMAL http://www.nhfastore.net

aivosumu

Commando 15 CD soinut viitisen kertaa läpi ja on kyllä kova. Aiemmat kasetitkin hyviä mutta tämä hyppäsi kyllä heti suosikiksi. Todella maukkaan rujoja soundeja ja tietty hyvin hallittu fiilis edelleen läsnä, vaikka paljon harshimpaan suuntaan onkin menty. Viimeinen biisi ihan oksat pois reväytys!

Will Over Matter - Old Possessed Amplifiers kassu jatkaa edellisen ultraminimalistista linjaa mutta aika eri fiiliksellä? Yksinkertaiset sekvensserimelodiat tällä kasetilla välillä jotenkin aika "hilpeän" kuuloisia omaan korvaan. Edellinen nauha parempi mutta on tämäkin jo monesti soinut että ei huono ei.

Oenophile(olikohan tämä nyt projektin nimi? kerkesin jo hukata sisällä olleen infolapun...) kasetti on kyllä hauska. Äänen suhteen ihan perusjärkevä arkinoise pläjäys, mutta tässä on kyllä kovimmat kannet hetkeen! Viinipullon korkkeja liimattu kansi täyteen ja omassa kopiossa oli päässyt sisällekin liimaa niin että kassu juuttunut kunnolla kiinni. Huvittava tilanne lauantain keikalla kun kasettia silmäiltiin ja usean ihmisen voimin vuorotellen yritetään repiä kassua sisältä pois mutta ei vaan meinaa mitenkään lähteä. Pitkän yrittämisen jälkeen irtosi ja nätisti repesi kasetista palanenkin samalla, ei sentään mistään kuuntelua haittaavasta kohdasta. Kunnon julkaisu!

Heppakirjat

Pyörittelin pari kertaa läpi Brumen No Zen Machinen. Ensiluokkaista kauhuilmapiiriä ja puhesampletkin toimii. Äänet on kasetilla tosi hyvät. Syvät kolahdukset ja iskut tulevat selkeänä syvältä maan alta ja ylärekisterin kirkkaat aaltoilevat pädit, kaiut ja muut äänet soi selkeästi nekin. Hemmetin hyvä heräteostos!

Haudat Energiavampyyrikin pyöri nauhalta pariin kertaan. Teos toki tuttu ja hyväksi havaittu bandcampista, mutta kasettidubilla vielä inasen maukkaampi ääni! Onneksi sain tästä nauhaversion likaiseen kouraani.

Pinossa kuuntelua odottaa Absolut Keyn uusin ja Umpio/Tyhjiø. Molemmista kuullut sen verran hyvää, että täytyy odottaa sopivampaa hetkeä.

Commander15

Quote from: aivosumu on February 28, 2024, 06:10:59 PMCommando 15 CD soinut viitisen kertaa läpi ja on kyllä kova. Aiemmat kasetitkin hyviä mutta tämä hyppäsi kyllä heti suosikiksi. Todella maukkaan rujoja soundeja ja tietty hyvin hallittu fiilis edelleen läsnä, vaikka paljon harshimpaan suuntaan onkin menty. Viimeinen biisi ihan oksat pois reväytys!

Tosta hallitusta fiiliksestä on mainittu monesti. En tiiä että paljonko siinä on sitä, että tietty pyrkimys äänten hallintaan periytyy niiltä ajoilta kun soitin aktiivisesti kitaraa bändeissä ja paljonko sitä, että suunnittelen äänitykset etukäteen edes jotenkuten. Ja pääasiallinen äänilähdekin on ajatuksen tasolla kuin jonkinlainen jälkiteollinen jousisoitin, jossa soittopintana ja resonaattorina toimii suuri metallinen lautanen, jota soitetaan "jousella", joka puolestaan on käsipaperitelineen kansi. Tästä irtoaa monenlaista soundia   riippuen siitä, että miten pintaa manipuloi.

piisti

Ugh!
Soinu tos Haaree useampi cd täs lähivuosilta. Jotenki löyty taas! Whiteswanii punkkiposti toi useamman kassun ja KSNK esiasteen Manic/Depressionin, ekan EoDeen. Eli kuuntelus seuraavana. Kjostad, Torba, Lettera 22, mitäs näit ny, Tyhjä Pää cd, hunajaa kaikki tyynni.
 Olihan iltamat viikko sit Lahes! Vahva spiritus läsnä. Ja järjestäjä järjesti semmoset et nyt oon viimeistään hemmoteltu pilalle♤
 Osku/Mikko tulee podcastit viikon välein mikä ihana cliffhanger näinä päivinä..

FreakAnimalFinland

Turussa tuli oltua muutama päivä ja Turku Saanatalle tapahtuman yhteydessä piti käyttää yllättävä mahdollisuus noise tsekkaamiseen kun MOGAO soitti peruneen bändin tilalla keikan Nirvanassa. En ole artistia tätä ennen nähnyt, joten mielellään kävi tsekkaamassa. Romutuksen keikoiltakin tuttu romua täynnä oleva pakastimen ritilä-astia, vai miksihän tuota nyt luonnehtisi. Öljytynnyrin päällä, pari kontaktimikkiä, nauhalta hieman mantramaista settiä taustalla. Säröpalikkaa ja muuta pöydälle pinottuna. Setti oli ehkä joku... 15 minsaa? Artisti itse luonnehti että ehkä n 2,5/5 keikka ja tämä lienee näkökulma kysymys. Silloin kun LÄHTI, lähti todella mainiosti. Mukaan osui aika paljon hetkiä missä soundit vaikutti olevan siinä määrin epäbalanssissa tai kontakti mikit irtoili tms ja verrattuna vaikka viimeisimpien julkaisujen mestari-tason noise meininkeihin, ei sellaiseen ekstaasiin päästy. Ei kuitenkaan huono! Viikonlopun aikana oli aika monta bändiä joita ei mitenkään kykenisi katsomaan koko keikkaa, Mogaon kohdalla ei tullut mieleenkään löntystellä kaljan hakuun.

En tiedä oliko podcast haastattelussa mainitsemani E.Neubauten varhaisena vaikutteena asia joka sai kaivamaan levyt vaihteeksi hyllystä stereoiden viereen ja pari lättyä soinut vuoron perään niin vinhasti ettei ole ehtinyt oikein muita levyjä edes kuunnella! Kasari alkupuolen romukolina ja raapiminen edelleen hyvin uniikki. Parhaat levyt nämä missä ei vielä "rock bändi" fiilis ole läsnä. Levyjä kuunnellessa ei voi olla huomaamatta miten bändin (varhaisempi) tuotanto edelleen onnistuu vaikuttamaan mieleen ja huomaa kehittelevänsä ideoita tuleviin nauhoituksiin levyistä saadun innostuksen siivittämänä!
E-mail: fanimal +a+ cfprod,com
MAGAZINE: http://www.special-interests.net
LABEL / DISTRIBUTION: FREAK ANIMAL http://www.nhfastore.net

V.T.R

Quote from: FreakAnimalFinland on March 04, 2024, 09:16:54 AMTurussa tuli oltua muutama päivä ja Turku Saanatalle tapahtuman yhteydessä piti käyttää yllättävä mahdollisuus noise tsekkaamiseen kun MOGAO soitti peruneen bändin tilalla keikan Nirvanassa...

Julkinen selittely vähän niin ja näin, mutta ehkä nihkeä fiilis omalta osalta johtui siitä, että sovittu bändikeikka peruuntui ihan viimetingassa ja päätin kuitenkin että vedän sitten soolokeikan. Laitteet ollut kiinni viimeksi syyskuussa edellistä levyä nauhoittaessa ja tämä meni niin kylmiltään kuin olla ja voi. Lainamikseri käytössä kaikenlisäksi ja ensimmäinen kerta ikinä soolona näiden metalliromujen kanssa. N. 10 min soundcheck suoraan linjaan ihan viimetingassa kun bändeillä hieman venähti, laitteiden kasaus puolipimeässä kun keikkapaikan saliin ei saanut valoja. Hyvin improvisaatiopohjalta koko veto.

Mutta sellaista se on välillä ja hyvillä fiiliksillä kohti seuraavia keikkoja kun tietää, että niihin ehtii valmistautua paremmin!

MT

Viime päivinä soinut laittoman usein Arum Liliesin "Subsurface Aquifers" CD, rauhallista otetta mutta välillä muistuttelee myös kovemmilla soundeilla. Soljuu kuin huomaamatta loppuun ja laitettava soimaan taas uudestaan, helposti menee pari-kolme soittoa kerralla. Myös vähän eri sfääreistä Suuren Shamaani on soinut kohtuulliset määrät, joku yksinkertaisessa bassotaajuuden huminassa on vaan niin helvetin hyvää. Tänään Star - "Elephant in the Snow" tuplaCD, josta ekaa koitellut, joskus aiemmin jäi fiilis että ei nyt vaan lähe, tänään lähti. Alun looppimeren läpi kahlattua tulee vika biisi jossa on niin maukasta feedbackia että kelepaa!

SIEGSIEGSIEG

#370
Quote from: MT on February 26, 2024, 09:39:43 PMKyseistä keikkailtamaa puidaan myös hieman uuden Noisecast jakson alussa, eli siis!

https://youtu.be/iERvbEp2QAo?si=nZcOz40QTmZTcctg

Noisecast ja jakso 6.
Mikko Aspa on suomalaisen noisekulttuurin näkyvimpiä ja tuotteliaimpia tekijöitä. Oli kyse sitten levylafkasta, omista projekteista, zineistä tai muusta asiaan liittyvästä. Yli 30 vuotta noisen parissa on mitta mihin harva on päässyt. Tekijöitä on tullut ja mennyt tuossa ajassa. Ensimmäisessä osassa tuplajaksoa kyäydään läpi Freak Animalin sekä Gruntin alkuhämäriä. kuinka noisea tehdään ilman laitteistoa, ja miten levylafka ponnistaa jaloilleen.
Haastattelijan virkaa toimittaa Osku.

YT sekä Spotify.
Huhuh nyt oli kova! Kiitos noisecastille hyvästä työstä kokonaisuudessaan. Jos nyt on saatu jopa Grunt vieraaksi, niin toivottavasti tulevaisuudessa vaikka STROM ec tai BU. Aina voi toivoa hehe...

Tuollainen 3 h kokonaispituutena on kyllä hiton hyvä. Pidempikin voisi olla, mutta ehkä yhdellä kerralla voi olla hankala pitää langat käsissä, jos vielä viinaksia nautitaan. Ehkä se on ihan hyvä ihmetellä tuon jälkeen, että mitä tuli sanottua ja mitä jäi sanomatta, että mihin voi sitten joskus vielä ehkä palata. Juttua riittäisi varmasti niin moneen aiheeseen kuitenkin.

Itseäni kiinnostaisi haastiksissa kuulla, että mitä omaa julkaisua artisti eniten arvostaa tai mikä on se paras omaan korvaan. Tuo ihan mielenkiintoista perspektiiviä kaikkeen. Mikälie Gruntinkin julkaisu artistin omasta mielestä se kruununjalokivi ja miksi! Helpottaa myös tuntemattoman artistin tuotantoon tarttumista, jos miettii näin promootion kannaltakin.

Haastiksien loppuun lyhyt "suosittele hyvää kirjaa ja/tai levyä" -osio olisi ihan hauska lisä ehkä? Noisemiehillä kun intressit on kulttuurin suhteen aika yhtenevät usein, niin kyllä sitä ottaisi luku- tai kuunteluvinkkejä vastaan ennemmin noise aiheisesta podcastista kuin kodin kuvalehdestä. Niin monet kirjat ja levyt tullu hankittua esim Sarven facebook postausten kautta, että hyväksi todettu menetelmä ainakin omalla kohdalla.

En keksi oikein moitittavaa, niin tässä nyt pari heittoa mitkä tuli mieleen.

V.T.R

^Hyviä ideoita! Tietty nuita kirjasuosituksia on ollut myös SI zinessä, mutta niistä laajemmin jauhaminen podcastissa kelpaisi myös. Polus jaksossa keskityttiin myös zinen tekoon, mutta jakso vaikkapa pelkästään noise ja experimental jne zinejen fiilistelystä ja muisteluistakin olisi mukavaa kuunneltavaa.

Eilen illalla ja yöllä tuli kuunneltua Damion Romeron Negative ja sen perään Mike Shifletin Ichinomiya 5.3.6. Molemmat pyörii pitkälti yhden idean ympärillä ja meno on enemmän drone kuin harsh noise, mutta Troniks/PAC julkaisuja niin menee mun kirjoissa "hiljaisen noisen" alle.

Romero usvaista minimal surinaa jonka ympärillä nousee ja laskee erilaisia rikkinäisiä purkauksia, kaukaisia melodianpätkiä ja välillä homma menee kokonaan ruttuun, mutta kokonaisuus tasainen matto hyvällä tavalla.

Shiflet taas ihan ultra minimal kamaa jossa humisee päällekkäin eri taajuuksia. Helpoin verrokki voisi olla melkein Eliane Radique. Jos Romeron fiilis on pannuhuoneeseen sammuminen, niin Shiflet tuo mieleen seesteilen illan jossain jättömaiden pöpelikössä. Molempia tullut fiilistelyä jo vuosikaudet ja vaikkei mitään kovin erikoista kamaa sinänsä olekkaan, niin tulee kuunneltua todella useasi ja tässä myös sellainen kaksikko, että ei ensimmäistä ilman toista.

Nyt huomaa taas kevään alkamisen myötä, että maistuu taas tällainen "valoisampi" kama ja tänään soinut vapaapäivän kahvittelun ohella Fonal kamat. Lau Naun Puutarhassa (no tää on Akti julkaisu, mutta ei se mitään), ES ja Tomutonttu. Näille löytyy oma topikki, mutta fiilistellään nyt suomeksi. Seuraavana Kemialliset Ystävät!

MT

#372
NOISECAST JAKSO 7

Mikko Aspa haastattelu toinen osa. Tässä osassa käydään läpi lennokkaastikkin nykypäivän aktiviteetteja, internet-foorumien historiaa, sekä vapaamuotoista keskustelua joka virtailee omia polkujaan. Välillä jopa haastateltavan ja haastattelijan osat vaihtavat paikkaansa! Jaksossa selviää myös kuinka mykistytään täysin japanilaisten noiseikonien läsnäollessa.

YT & Spotify
https://youtu.be/PERpXG7Os8U

MT

#373
Youtube versiossa näemmä muutama minsa tyhjää lopussa, koittakaa elää sen kanssa.

///EDIT; KORJATTU

RURAL RESISTANCE

Täytyykin tsekata tuo jakso heti!

Tänään kuunneltiin kaverin kanssa kassuja dubbaillessa ja kansia taitellessa Absolute Key / Näsiä split. Tämähän on todella maukas nauha ja molempien artistien biisit tuntuvat pelaavan hyvin yhteen. Riittävästi eroa, mutta myös yhtäläisyyksiä, jotta kokonaisuus soljuu mukavasti. Suosittelen hommaamaan jos on vielä saatavilla.