YLEINEN NOISE FIILISTELY SUOMEKSI

Started by FreakAnimalFinland, July 30, 2023, 10:39:06 AM

Previous topic - Next topic

merta

Quote from: RURAL RESISTANCE on March 05, 2024, 09:45:46 PMTäytyykin tsekata tuo jakso heti!

Tänään kuunneltiin kaverin kanssa kassuja dubbaillessa ja kansia taitellessa Absolute Key / Näsiä split. Tämähän on todella maukas nauha ja molempien artistien biisit tuntuvat pelaavan hyvin yhteen. Riittävästi eroa, mutta myös yhtäläisyyksiä, jotta kokonaisuus soljuu mukavasti. Suosittelen hommaamaan jos on vielä saatavilla.

Nuo loppui lahdessa jo ennen ensimmäistä keikkaa.

piisti

Quote from: MT on March 05, 2024, 08:28:56 PMYoutube versiossa näemmä muutama minsa tyhjää lopussa, koittakaa elää sen kanssa.
"Ei pysty sanoo mitään" ja sit hiljeni.
Kyllähän tuota tarinointia ottais lisääkin. Niinkun muitaki jaksoja! Hyviä juttuja nää audiohaastattelut tässäkin lajissa.
 Tuota em.suosittelua ajatellen tuli mieleeni Vitsit sikseen-podcastissa oleva samantapainen osio lopussa. Ja, koska suositteluun päästiin ja vaikkei minulta mitään kysyttykään, voin lämpimästi suositella ylen Kiveen hakatut-ohjelmaa. Siinä nyt vieraillaan lähinnä edesmenneiden urheilijoiden haudoilla ja muistellaan uraa ja elämää. Mikähän sen pappi Sadinmaan etunimi oli(...Kari?), joka kirjoitti Malmin hautausmaalta saman tapaisen kirjan. Sieltä toki edustettuna laajempi kirjo kumpuja kuin verkkari porukkaa. Löytyy myös audiona. Anyhow..suosittelen kuuntelemista.

slugpace

Täytyypä tulla taustalta fiilistelemään kun uusimmat Noisecastit on kuunneltu (toki vanhemmatkin alusta alkaen). Hieman samalla tavalla kuin esim. Noisextran kanssa niin henkilökohtaisesti kiinnostavaa kuunnella tarinoita siltä ajalta kun itsekin ollut aktiivisesti melutouhuissa mukana ja tietenkin Suomen setämiesten mukavasti nesteytetyt tarinat lämmitti kovasti. Vaikka uusilta tekijöiltä on ehdottoman mielenkiintoista kuulla mietteitä niin toivon mukaan jatkossakin otetaan vanhempaa kotimaan kaartia turisemaan, välivedellä tai ilman.

Varmaan on Mikon kanssa ohimennen ollut puhetta Mäntsälän touhujen vaikutuksesta, mutta silti huvittavaa aina kuulla että siellä vieläkin vaikuttaa jengiä, jotka muistelevat Seurojentalon keikkaa! Pienenä korjauksena Temple of Tiermes keikkaa koskien: Mäntsälän keikalle meikäläinen hälytettiin toiseen kitaraan muistaakseni 2 päivän varoitusajalla. Se Aural Hypnox väellä varustettu ToT keikka taisi olla myöhemmin Tampereella tms.?

MT

Quote from: piisti on March 05, 2024, 10:57:43 PM
Quote from: MT on March 05, 2024, 08:28:56 PMYoutube versiossa näemmä muutama minsa tyhjää lopussa, koittakaa elää sen kanssa.
"Ei pysty sanoo mitään" ja sit hiljeni.
Kyllähän tuota tarinointia ottais lisääkin. Niinkun muitaki jaksoja! Hyviä juttuja nää audiohaastattelut tässäkin lajissa.
 Tuota em.suosittelua ajatellen tuli mieleeni Vitsit sikseen-podcastissa oleva samantapainen osio lopussa. Ja, koska suositteluun päästiin ja vaikkei minulta mitään kysyttykään, voin lämpimästi suositella ylen Kiveen hakatut-ohjelmaa. Siinä nyt vieraillaan lähinnä edesmenneiden urheilijoiden haudoilla ja muistellaan uraa ja elämää. Mikähän sen pappi Sadinmaan etunimi oli(...Kari?), joka kirjoitti Malmin hautausmaalta saman tapaisen kirjan. Sieltä toki edustettuna laajempi kirjo kumpuja kuin verkkari porukkaa. Löytyy myös audiona. Anyhow..suosittelen kuuntelemista.

Tosiaan jakso fiksattu. Ja Kiveen Hakatut on mitä mainioin sarja. Toki ehkä musaporukoissa urheiluhommat vähän kieroon katsottua, heh! Tuleva Stinkfinger keikka sisältää paljon tätä!

piisti

SI#16 tässä ehtinyt myös lueskella. Hyvin menee sisältö siihen "arvoihin", josta haastattelussakin otettiin esiin. Jotain uudempaa ja jotain vanhempaa. Kiva ku tällee untuvikkona tulee kaikkee ihmetyyppeihin perehdyttyä. Myös keskustelut ja artikkelit istuu pirtaan. Sitten jälleen itse pihvin pariin;
 Manic/Depression-First Blood. Ihan perkeleen kova. Ei juurikaan eroa siitä mitä KSNKoolta osaisi olla odottamatta. Hämyistä ja kolkkoa.
 Black Hole Exploration-Raw Hypersexuality. Tulee muuten nauhalta lujaa edelliseen verrattuna. Sitä niin kutsuttua pedaali-harsh-noisea. Tää taitaa löytyä bandcampistä kun joku linkkilipare tuli  kassun messis. Jos joku Moozzhead uppoo niin suosittelen.

FreakAnimalFinland

Quote from: slugpace on March 06, 2024, 10:31:43 AMVarmaan on Mikon kanssa ohimennen ollut puhetta Mäntsälän touhujen vaikutuksesta, mutta silti huvittavaa aina kuulla että siellä vieläkin vaikuttaa jengiä, jotka muistelevat Seurojentalon keikkaa! Pienenä korjauksena Temple of Tiermes keikkaa koskien: Mäntsälän keikalle meikäläinen hälytettiin toiseen kitaraan muistaakseni 2 päivän varoitusajalla. Se Aural Hypnox väellä varustettu ToT keikka taisi olla myöhemmin Tampereella tms.?

Jaksoissa on aika monta kohtaa joissa tarkat ajat tai sanat menee sekaisin. Syntikan malli väärin, tai parin artistin nimet sanotaan hieman sinnepäin. Eri tapahtumat sulautuu yhdeksi jutuksi. Nyt kun tuon loppupätkän kuunteli, oli kyllä kohtuullinen nesteytys päällä lauantai yön tunteina joten ei ihme jos hieman jo ajatus harhailee.

Mitä tulee "vanhemman kaartin" tekemisiin, esimerkiksi Kuolleen Musiikin Yhdistyksen touhut olisi erinomainen. Bändeiltä yleensä jää jotain historiaan, mutta KMY uurastus noihin aikoihin oli erittäin esimerkillistä.
Tietysti heidän tapauksessaan, toiminnan historiikki on ansiokkaasti tallennettu nettisivuille. Sieltä näkee myös kattavasti listaa mitä kaikkea Turussa tapahtui 1998-2007. Lista ei taida olla ihan täydellinen sillä 2008 kun Anenzephalia soitti, muistelisin että sekin oli vielä KMY alaisuudessa? Veikkaisin että audiona olisi silti hyvinkin järkevä kartoittaa touhuja.
https://kuolleenmusiikinyhdistys.net/frames.htm
E-mail: fanimal +a+ cfprod,com
MAGAZINE: http://www.special-interests.net
LABEL / DISTRIBUTION: FREAK ANIMAL http://www.nhfastore.net

slugpace

Quote from: FreakAnimalFinland on March 06, 2024, 01:14:25 PMJaksoissa on aika monta kohtaa joissa tarkat ajat tai sanat menee sekaisin. Syntikan malli väärin, tai parin artistin nimet sanotaan hieman sinnepäin. Eri tapahtumat sulautuu yhdeksi jutuksi. Nyt kun tuon loppupätkän kuunteli, oli kyllä kohtuullinen nesteytys päällä lauantai yön tunteina joten ei ihme jos hieman jo ajatus harhailee.
Joo, oireet kyllä tunnistettu ja tärkeintä oli ehdottomasti mehukkaat tarinat vaikka faktat menisi vähän sinnepäin.

Quote from: FreakAnimalFinland on March 06, 2024, 01:14:25 PMMitä tulee "vanhemman kaartin" tekemisiin, esimerkiksi Kuolleen Musiikin Yhdistyksen touhut olisi erinomainen. Bändeiltä yleensä jää jotain historiaan, mutta KMY uurastus noihin aikoihin oli erittäin esimerkillistä.
Tässä olisi kyllä hyvä aihe!

host body

#382
Sain itekin nyt kuunneltua molemmat, haastishan vain paranee loppua myöten! Hyvä jakso, kiitoksia osallistuneille. Auben vesihommat, wettä löytyy!

Ollut itellä oikeastaan koko talven ajan tauolla sekä melun kuuntelu että tekeminen, nyt kun molluska paistaa niin jotenkin aivot aktivoituneet sen verran että olen päässyt perkaamaan vähän uudempia julkasuita. Kuten podcastissa mainittiin, on tän hetken tilanne kotimaassa aika uskomaton.

Fields

Peräti vielä edellistä parempi tämä seiska jakso. Juomien myötä lähti jutut vähän elämään ja hyvä niin. Piti hetimmiten kaivaa vanhat Taintit esiin. Vaikka onkin oma touhuilu ollut viime aikoina varsin nousujohteista, niin kyllä tällaisia juttuja kuunnellessa lähtee noise-viriliteetti heti kovemmille kierroksille.

mag-maa

piti ihan mennä noita hiljaseks vetäneitä kuuntelemaan tuben puolelta... Jojo & Masonna live vuodelta 2008. ei ihan sellanen kuin mitä odotin, ainakaan Masonnan puolelta; suurimman osan ajasta jauho purkkaa ja soitteli hillitysti pöydän takana tuttu 69eyes-lookki päällä. Jojo pyörittelee kitaraa ja heiluu yleisössä, pesismailassa mikki. feedbäg ulisee korkeelta 99% ajasta ja alla sit muuta surinaa ja huutoa(kin). lopussa jonkinsortin "kliimaksia" jos sitä sellaiseksi voi sanoa. aika hyvä setti. Jojo soittelee (varmaan yleensäkin?) kitaraansa ilman mitään preparointeja ja työkaluja... mitä lie säröä ja efektiä siinä sitten. ei paljoo kitarankielien vinkumista erota muusta massasta.

bad milk

Quote from: V.T.R on March 05, 2024, 12:31:06 PMNyt huomaa taas kevään alkamisen myötä, että maistuu taas tällainen "valoisampi" kama ja tänään soinut vapaapäivän kahvittelun ohella Fonal kamat. Lau Naun Puutarhassa (no tää on Akti julkaisu, mutta ei se mitään), ES ja Tomutonttu. Näille löytyy oma topikki, mutta fiilistellään nyt suomeksi. Seuraavana Kemialliset Ystävät!
Se, että löysin Kemialliset Ystävät uudestaan varmaan reilun 15 vuoden jälkeen, oli itse asiassa aika merkittävä askel kohti noise-hommista innostumista. Vaikkei missään nimessä ole kyse meluisasta musasta, niin juuri K.E. ja viime vuosikymmenen syvenevä krautrock-psykoosi johdatteli entistä kokeellisemman ilmaisun äärelle. Erityisesti ne alkupään Kemialliset Ystävät -matskut on todella hyviä; Varisevien Tanssi / Silmujen Marssi, Kellarijuniversumi, Alkuhärkä. Pidän kyllä myös uudemmista julkaisuista.

Kannattaa muuten ottaa Jan Anderzénin Vauva-levymerkin kautta tullut Alexander Ross "Grandfather Paradox" LP tarkasteluun. Todella mielenkiintoista äänikollaasia vuodelta 1989.

mag-maa

#386
Quote from: bad milk on March 07, 2024, 09:56:51 AMlöysin Kemialliset Ystävät uudestaan varmaan reilun 15 vuoden jälkeen, oli itse asiassa aika merkittävä askel kohti noise-hommista innostumista. Vaikkei missään nimessä ole kyse meluisasta musasta

ihan ekalla äänityssessiolla, mikä tais kuulua vain yhdestä kanavasta, oli melua, radiosurinaa ja jotain sellasta* (niitä ei oo varmaan julkaistu ikinä missään). ja myös ihan alkuaikojen mekastuksetkin/kassujulkaisut mankkasäröllä vedettyjä lauluja (kokeellista "poppia"). ei nyt harsh noisea kuitenkaan, mut silti paljon säröisämpää ja rupisempaa kuin myöhempien vaiheiden tarkkaan silotellut jutut. on tullut kuunneltua "näitä" jo sieltä alkuajoista asti, Vuosi Yksi kassun ajoilta (mikä taas innosti aloittamaan omia makkarimekastuksia, tosin ihan ekat omat sessiot meni plöröksi koska nauhuri vongutti nauhaa miten sattui ja aivan liian hitaalla. toisaalta harmi ettei se nauha säästynyt, voisi kuullostaa päivittyneillä korvilla aivan erilaiselta)

*EDIT: Itseasiassa toi radiomökä taiskin olla ton jengin eka äänitys, mutta eivät olleet vielä KY nimellä. Nimi tuli vasta jonkin ajan kuluttua (melko lyhen ajan), ja muistan kuulleeni "treeninauhan" (he) jossa erään kappaleen lopussa (tai alussa) mainittiin kappaleen esittäjäksi Kemialliset Ystävät. Siitä jäi sellainen mielikuva, että nimi ilmeisesti keksittiin siinä lennossa, mutta en tiä sit...

Heppakirjat

Moozzhead-haastattelua odotellessa! Turinointia kuuntelis mielellään pidempääkin.

Absolute Keyn Imploding Harmonyn sain kuunneltua eikä se suinkaan jäänyt yhteen tai kahteen kertaan. Helkkarin hyvä!

Nyt kun tässä päästiin harshimasta noisesta sivuraiteille, niin löysimpäs minäkin muuton yhteydessä pahvilaatikon, jonka kannessa luki vaan notta IKASUS. Sehän oli vähemmän yllättäen täynnä aikoinaan Ikuisuudelta tilattuja kasetteja ja levyjä! Oli siellä jokunen IOPSikin ei siinä, heh. Viikonloppuna täytynee varata oikein aikaa mm. muistaakseni erinomaisen Ben Reynoldsin Music is the Music Languagen kuuntelemiselle. Ja kasa Abandon Shipin ja Digitaliksen roinaakin. Ainakin Clays Festering Lungs on muistaakseni kovaa lofipörinää. Ja ehkä vähemmän tunnetun Tule Ystävänä julkaisemaa ambient-experimentaliakin liuta. Täytynee raivata tilaa tuohon aktiivisen kuuntelun hyllyyn ja verestellä muistoja.

P.S. Oli mullakin hitosti Fonalin alkupään julkaisuja, mutta ne on ilmeisesti päätyneet kavereille tms. kun nuoruuden vimmassa aikoinaan luovuin suurimmasta osasta omaisuuttani. Siltä ajalta tuo pahvilaatikkokin on, mutta ilmeisesti Ikuisuus ja muut tarpeeksi marginaaliset hommat oli liian tärkeitä eikä niistä luovuttu vaikka ne tomun alle päätyivätkin.

V.T.R

Ei ole itseasiassa pitkä aika siitä kun kuuntelin tuon Ben Reynoldsin CDn levyhyllyjä järkkäillessä. Ikuisuus kassuja on kertynyt kokoelmiin myös ihan kiitettävästi kun joku vuosi sitten aloin Fonalin uudestaan löytämisen jälkeen penkomaan muutakin tuon tyylin kamppeita. Magma tones cd-r julkaisuja myös.

Pitäis ottaa niidenkin kanssa joku päivä ihan urakkakuuntelu.

Niimbbal kaikkee ja niin vähän aikaa!

bad milk

#389
Quote from: mag-maa on March 07, 2024, 12:32:42 PM
Quote from: bad milk on March 07, 2024, 09:56:51 AMlöysin Kemialliset Ystävät uudestaan varmaan reilun 15 vuoden jälkeen, oli itse asiassa aika merkittävä askel kohti noise-hommista innostumista. Vaikkei missään nimessä ole kyse meluisasta musasta

ihan ekalla äänityssessiolla, mikä tais kuulua vain yhdestä kanavasta, oli melua, radiosurinaa ja jotain sellasta (niitä ei oo varmaan julkaistu ikinä missään). ja myös ihan alkuaikojen mekastuksetkin/kassujulkaisut mankkasäröllä vedettyjä lauluja (kokeellista "poppia"). ei nyt harsh noisea kuitenkaan, mut silti paljon säröisämpää ja rupisempaa kuin myöhempien vaiheiden tarkkaan silotellut jutut. on tullut kuunneltua "näitä" jo sieltä alkuajoista asti, Vuosi Yksi kassun ajoilta
Jep, viittasin tietty virheellisesti alkupään tuotantoon noilla 2000-luvun alun julkaisuilla, mutta en ole itse asiassa sitä varhaisempia edes kuullut – kiinnostaisi kyllä! Tosiaan joo noilta mainitsemiltanikin levyiltä löytyy "hälyelementtejä" – en ehkä noiseksi kutsuisi, mutta täysin abstraktia ja tavallaan siis meluisaa kuitenkin. Just sellaisia juttuja, jotka varmasti valmistelivat omia korvia noiselle, heh.