YLEINEN NOISE FIILISTELY SUOMEKSI

Started by FreakAnimalFinland, July 30, 2023, 10:39:06 AM

Previous topic - Next topic

host body

Itelle kanssa aukesi toi Fonal osasto vähän ennen melua aikanaan, vaikka tykkäsin kyllä enemmän Amerikan vastaavista eli Not Not Fun jne. Aquarius newsletter erikoismusa. Jotenkin vähän spennaan ton Fonal-matskun uudelleenkuuntelua, omassa mielessä se yhdistyy niin vahvasti omiin nuoruusvuosiin ettei jotenkin huvita kaivella, heh.

Commander15

Quote from: host body on March 07, 2024, 02:31:59 PMItelle kanssa aukesi toi Fonal osasto vähän ennen melua aikanaan, vaikka tykkäsin kyllä enemmän Amerikan vastaavista eli Not Not Fun jne. Aquarius newsletter erikoismusa. Jotenkin vähän spennaan ton Fonal-matskun uudelleenkuuntelua, omassa mielessä se yhdistyy niin vahvasti omiin nuoruusvuosiin ettei jotenkin huvita kaivella, heh.

Itellä Fonal-hommat yhistyy puolestaan mielikuviin tämmösestä tietynlaisesta vakosamettitakki-, intia-laukku, Oulu-lätsä ja vaikea kyheröys -skenestä, niin on jäänyt rikollisen vähälle tsekkailu heh!

mag-maa

Quote from: Heppakirjat on March 07, 2024, 12:42:24 PMAinakin Clays Festering Lungs on muistaakseni kovaa lofipörinää.

Clays Festering on muuten Clay Rubyn sooloprojekti ennen Burial Hexiä. (soitti myös Davenportissa. julkaisin heiltä yhen tupla-cdr:nkin silloisella Haamumaa lafkallani. omankin kappaleeni oon siinä cdr huumassa myynyt veks)

FreakAnimalFinland

Incapacitants Default Standard 2xLP aiheutti kyllä ennestäänkin ääri-korkean Incapacitants innostuksen kohoamisen vielä hitusen korkeammalle. Vinyyli on nyky meiningin mukaisesti hintava, mutta oikein hieman nörtti hengessä hieman vertailin soundia muihin formaatteihin ja soundaa vinyyliltä todella hyvältä! Lassen uudelleen masteroima. Levyn mukana liite jossa suht pitkä aikakauden Mikawa haastattelu. Se vielä lukematta. Sen verran inserttiä luin että osui silmään mehustelu siitä miten bändi ei ole ikinä tehnyt huonoa levyä. Se todellakin taitaa pitää paikkansa tähän levyn asti. 2000 luvulle siirtyessä, jos ei nyt sentään tosi huonoja, kuitenkin selvästi heikompia  julkaisuja alkaa ilmestyä. Ennen levyä, viime viikonloppuna kun otti pohjia Turussa, katseltiin Incapacitants dokkari uudelleen. Ei se sen kummaisempi ole kuin vuoron perään jätkien haastattelupätkiä, mutta silti pariin otteeseen tullut syynäiltyä.
Monesti miehet maininneet että ei oikein ketään ikinä kiinnostanut, ja ehkä se ei ihan sellaista Hijokaidanin ja Merzbown tasoista kulttimainetta nauti, plus olen kuullut yllättävän monelta ulkomaiselta kovan luokan noisetekijältä etteivät pitäneet Incapacitantsia kovin kummoisena, kunnes näkivät sen livenä. Toki livet on ihan sika hyviä, mutta en itse tarvitse mitään kreisiä kikkailua, kun noise itsessään on jotenkin niin omaperäistä. Default Standard sisältää osittain vahvempaa ja paksumpaa harsh noise tulitusta joka jyrää hieman samaan tapaan kuin mielikuva ysärin jenkki noisesta. Se on aika pinnallinen huomio, sillä jos oikein ottaa asiakseen mietiskellä missä olisi "vastine" Incapacitantsille, niin ehkä Testicle Hazard silloin tällöin, mutta muuten ei juuri tule mieleen. TH ei myöskään millään lailla kuulosta ysäri alun tai puolivälin Incapacitantsille ja monesti soundillisesti hyvin erilainen. Toki ei jäljittelijöitä tarvitse ollakaan etenkin bändillä niin paljon levyjä tarjolla, mutta oma huomio lähinnä ollut että harva siihen pystyisikään! Default Standardilla on monia biisejä joiden aikana oikein toivoo että että TÄLLÄISESTÄ otettaisiin enempi mallia eikä esimerkiksi heavy electronics perus oskillaatioista tai HNW kohinasta.
E-mail: fanimal +a+ cfprod,com
MAGAZINE: http://www.special-interests.net
LABEL / DISTRIBUTION: FREAK ANIMAL http://www.nhfastore.net

AJK

Taannoinen Absolute Key -keikka Lahden Viimaa ja villasukkia -tapahtumasta nyt Bandcamp-linjoilla. 23 minuuttia erinäisiä ääniä.

https://absolutekey.bandcamp.com/track/live-at-viimaa-ja-villasukkia-lahti-2422024

Heppakirjat

Quote from: AJK on March 10, 2024, 12:29:33 PMTaannoinen Absolute Key -keikka Lahden Viimaa ja villasukkia -tapahtumasta nyt Bandcamp-linjoilla.

Rautamyllyn, köyhänmiehen sammon tai minkä lie narina puhutteli keikoilla ja puhuttelee se fileenäkin. Tällaisista äänistä minä tykkään! Täytyy taas todeta, että oli kyllä pirun kova keikka ja kiva kun sen voi kuunnella uusiksikin.

Ben Reynoldsin Music is the Music Languagen sain viikonloppuna kuunneltua ja erinoimaista improkilkatusmetsäfolkkileikittelyä se kyllä on. Tämähän maistuu intialaukkumiähelle!

Haaren Ajna star soi pari kertaa. Tosi hienoa harkittua dronea. Verrattuna noihin 2000-luvun alkupään dronekasetteihin, joita laatikostakin löytyi: joku järki hommassa ja paketti tiukka. Ei sellaista löysää kokeellista, jossa vaan painetaan rekkiä ja laitetaan nyt nauhalle (ja pihalle) jotain mitä sattuu tulemaan -dronea. Tiedä sitten mikä on totuus.

Stinkfinger CD vihdoin päässyt soimaan sekin ja useamman kerran senkin joutui heti pyöräyttämään. On tässä kireät saundit kuten joku aiemmin kehui. Aika hyvällä maulla feedbackikin pysyy sopivasti ikään kuin taustalla, lähinnä alleviivaten livenä soitetun fiilistä läpi murjoessaan. Hommat kaikin puolin sopivasti siinä hajoamispisteen äärellä, joka ehdottomasti puhuttelee meikäläistä: hervotonta menoa, josta ei voi kuin tykätä! Kannet ja otsikotkin sopivan typerät eli eri hyvä kokonaisuus.

DBL

Quote from: slugpace on March 06, 2024, 01:29:00 PM
Quote from: FreakAnimalFinland on March 06, 2024, 01:14:25 PMMitä tulee "vanhemman kaartin" tekemisiin, esimerkiksi Kuolleen Musiikin Yhdistyksen touhut olisi erinomainen. Bändeiltä yleensä jää jotain historiaan, mutta KMY uurastus noihin aikoihin oli erittäin esimerkillistä.
Tässä olisi kyllä hyvä aihe!
Tää kyllä, ehdottomasti. Keikkoihin ei ollu itellä mitään kosketusta, mutta nettisivujen arviot oli oikea tiedon aarreaitta aikonaan. Näinäkään päivinä ei oo mitään turhan yleistä herkkua että pääsis lukemaan ihan suomeksi arvioita ja esittelyjä todella kokeellisen musan saati sit noisen julkaisuista. Desibeli.netissä on jotain, Imperiumissa joskus jotain bm-kytkysempää, mut muita olemassa olevia ei tuu just nyt mieleen. Blogeja on ollut, mutta niistäkään en tiedä mitään pitkäikäisempää. Toki moni on ajan myötä kadonnut netistä ja sitä myöten omasta muististakin.

Hauskasti tuolta on myös jääny vahvoja mielikuvia äänitteistä joita en oo koskaan edes kuullut. Radio Nova - Assfunction ainakin. Tavallaan kiinnostais edelleen kuulla tuo, mutta ihan jo arvion lukeminen ja levyn äänien kuvittelu on ollut hyvin inspiroivaa, heh.

Manhog_84

Youtuben kommenteissa joku olikin maininnut, mutta komppaan että Pekka PT:n kuulumiset kiinnostaisi kyllä itseänikin. Siitä on nyt jo useampi vuosi kun musahommat seis ja levykokoelma myyntiin eikä haastatteluja ole tainnut pahemmin olla muutenkaan.

Quote from: DBL on March 11, 2024, 09:15:54 AMHauskasti tuolta on myös jääny vahvoja mielikuvia äänitteistä joita en oo koskaan edes kuullut. Radio Nova - Assfunction ainakin. Tavallaan kiinnostais edelleen kuulla tuo, mutta ihan jo arvion lukeminen ja levyn äänien kuvittelu on ollut hyvin inspiroivaa, heh.

KMY:n sivuillahan on arvosteltu jotain todella hämäriä demoja, kuten Förrisön Häärd, wtf. En ole kuullut levyä, mutta nimen takia jäänyt mieleen. https://www.kuolleenmusiikinyhdistys.net/arvostelut/levydemot/forrisonhaard.htm

DBL

PPT ois kyllä kiinnostava myös!

Zherbin järjestää kuun lopussa pari soitinrakennuspajaa Helsingissä. Lisätiedot:
https://aanitaiteenseura.com/CMOS-synthesizer-workshop
https://aanitaiteenseura.com/Piezo-Noise-Box-Workshop

FreakAnimalFinland

Pekan haastatteluinnosta ei mitään tietoa, mutta noise hommissa hommat vaihdissa ja FA julkaisee kevään aikana uuden SSRI albumin ja muutakin tulossa!
E-mail: fanimal +a+ cfprod,com
MAGAZINE: http://www.special-interests.net
LABEL / DISTRIBUTION: FREAK ANIMAL http://www.nhfastore.net

Haare

Erittäin hauskaa kuunneltavaa oli noi kaksi viimeisintä Noisecast-jaksoa. Panin merkille että zinehommista keskustellessa jäi kokonaan mainitsematta Degenerate?

MT

Noisecastin osalta monenlaista viritystä on ilmoillaan, KMY-jakso on ollut listalla melkein alusta asti. Ehdotuksia ja muuta kommenttia otetaan mieluusti vastaan.

FreakAnimalFinland

Quote from: Haare on March 11, 2024, 11:18:57 PMErittäin hauskaa kuunneltavaa oli noi kaksi viimeisintä Noisecast-jaksoa. Panin merkille että zinehommista keskustellessa jäi kokonaan mainitsematta Degenerate?

Joo, ei mitään varsinaista syytä siihen. Aika paljon jäi mainitsematta. Sitä aiemmin todennut ulkomaan podcastien kohdalla että monesti tuntuu että jaksoissa tulee kiire. Aika usein alussa käydään läpi ihan alkuvaiheet, sitten edetään ekoihin levyihin ja äkkiä huomataan että loput 30 vuotta voidaan kuitataan "onko jotain viimeaikoina ollut työn alla" henkisesti, heh.

Oma vinkkini noisecastiin olisi että WCN afterburn tyyppisesti, samojen jätkien uudeelleen ottamista ei ujostele jos logistisesti helppoa ja tuntuu että jotain aiheita jäi käsittelemättä. Ja toisaalta, että ei tarvitse olla 1 mies per jakso, vaan minua ei yhtään haittaisi että saa vaikka pari kolme 15 minsan turinaa jossa käydään läpi viimeisimpiä tapahtumia. Teemana vaikka "noise tourit". Taitaa olla parikin eri porukkaa joka nyt ihan lähiaikoina lähdössä useamman keikan rupeamalla ja kiinnostaisi hieman hommat eikä haittaa jos joku on aiemmin ollut äänessä.
E-mail: fanimal +a+ cfprod,com
MAGAZINE: http://www.special-interests.net
LABEL / DISTRIBUTION: FREAK ANIMAL http://www.nhfastore.net

piisti

Fonal-Paavoharju best!
Kantsii tosiaan äänitellä noita haastatteluja minkä jaksaa nyt ku ns.hyvät löylyt.
Työt ja täit järkätty sillee, et useampaan tapahtumaan pääsee täs tän vuoden puolella osallistuu. Lähetään Aprapat, Mogao, Amek-Maj-ryhmällä loppuviikosta Osloon asti! Autokannella muuten huikeet saundit. Visioita riittää. Henkilökohtaisesti tarkotus säästellä vapaa-aikaa taasen ulkoilullisiin ja kuvataiteellisiin harrasteisiin. Ainii...jo hetki sit äänitetty YANA/Citalopram Shunyata splitti piakkoin. YANA/Synagogue des Pervers kassu myös etenee.

piisti

Siis tota Black Hole Explorationin bandcampii täs kuuntelen ja pakko hehkuttaa. On se limanen. VHS ja Serla.
 Noisecastii ja kjostadii, myös muuta ehtiny täs bussissa kuunnella. Kyseltiin jo et äänitetäänkö jutustelua reissussa¿ äänitetään varmaan, muttei semmosta et  mihkään podiin menis. Joku kihinä kiinnostaa enemmän ku puolihumalaine, (kyl toi ihan kännilt näyttää) päällepuhuminen. Just ohi Forssan pub Hukan. Hienoja muistoja, huomenna suihkuun.