YLEINEN NOISE FIILISTELY SUOMEKSI

Started by FreakAnimalFinland, July 30, 2023, 10:39:06 AM

Previous topic - Next topic

piisti

Joutube ehdotteli Grunt-Kraniometriaa. Ei hassumpi tähän väliin. Vittu. Parhaita tähän mennes. Muistan sen kevään joka ku nyt mut ihan eri. Tää ku laitto niin ytimes

FreakAnimalFinland

Kraniometria haki hieman formaattia. Alunperin matskua oli niin paljon että olin hetken tripla CD julkaisun suuntaan ajatumassa. Lopulta kuitenkin valkkasin järkevän 20 minsaa ja loput jäi julkasematta. Noin mittavan määrän kanssa on äkkiä valinnan vaikeus, mikä niistä kannattaisi.
Siikalan kanssa tehty split LP on aika saman suuntainen noise levy sekin. Olemassa taitaa olla alle 15 vinyyliä ja loput on tuhottu. Siikala tietää ehkä tarkan määrän.

TRERIKSRÖSET Puking Blood kassu oli kyllä hyvä. Osui silmään muita kassuja etsiessä. DD Dobson "The Buried Life" 1985 vuoden matsku kunnon feedback ujellus ja kitaran räpläys noisea. Erikoista ja ei varmasti kuulosta siltä miltä mielikuva noista asioista kuulostaa. IRON FIST OF THE SUN "Danny la rue died in his sleep" kassu kovaa kamaa hieman vanhempaa IFOTS menoa.

CD puolella oli oikein projektina että mitäs jos kuuntelisi läjän kovimpia omia suosikkeja ja valikoitui:
COME AGAIN II cd. Järjetön kokis.
ø "Metri" CD, eka mika vainio matsku minkä aikanaan kuulin. Tällä cd versiolla enemmän matskua ja näitä sai joskus ostettua kiasman aulan kaupasta.
Con-Dom/Grey Wolves waging was against you CD, eli molemmilta ihan top best settiä War against society tripla LP kokoelmalta.
V/A DEDICATION 2 -CD. Toinen itselleni erittäin merkityksellinen kokoelma missä hauskalla tavalla sekä (silloin) uusinta uutta että jo vuosia aiemmin tulleilta kassuilta matskua. Nord, Hijokaidan, Macronympha, Putrefier, Aube, Miquel Ruiz, DD Dobson, Chop Shop, Freudwerk, Small Cruel Party, Dislocation jne! Kokiksen line-up on kuin ostoslista tulevaisuutta varten että "näitä hommattava". Toki myös hommattu niin paljon kuin mahdollista.
E-mail: fanimal +a+ cfprod,com
MAGAZINE: http://www.special-interests.net
LABEL / DISTRIBUTION: FREAK ANIMAL http://www.nhfastore.net

RURAL RESISTANCE

Myykää tai vaihtakaa mulle Näsiän eka nauha? Luulin omistavani sen, mutta nyt ei kyllä löydy mistään.

Heppakirjat

ARGH! Veprisuicida! Kuinka voi olla näin uskomattoman kova?! Lainaan ystäväni kuvailua: "Sellanen höhin ihan vitun kiukkunen isoisä, joka lyö sua kepillä riippumatta siitä mitä tekee. Siltä ei vaan saa armoa." Lisää lisää!

Sutcliffe Jügend ei ehkä Veprisuicidan jälkeen kuulostaa oikeen miltään, mutta useamman kerran tässä lähipäivinä kuunneltu We spit on their graves ja Pigdaddy läpi. Onhan ne, mutta perkele kun toi Vepri hivelee ihan jokaista solua kehossa!

Absolute key / Näsiä splittiä kans tullut kuunneltua tässä. Oisko tää nyt sit sellanen vähän lempeempi isoisä, joka kutsuu takkatulen ääreen syömään rieseneitä. Tai risiiniöljyä? En tiedä, mutta onneksi tuli tämäkin napattua!

piisti

Veprisuicida kyl hillitön! Päivä 4. With The New age Boyfriends. Olihan karkelot! Vilho kääntää rattii, ite annostelen olutta nieluun. Veke puhuu jo sujuvasti norjaa.《lämpimät terveiset%%%

Manhog_84

#410
Jotain kommenttia eilisen meluista Turkkuses. Yleisöä oli varmaan jättänyt tulematta, koska suhteellisen obskuureja nimiä lineupissa, mutta itselleni tämä toimi nimenomaan selling pointina ja oli kiinnostava nähdä hieman tuntemattomampia projekteja. Pseudokommando aloitti ja taisi jopa olla saundeilta illan paras? Mukana oli niin morbideja synamattoja kuin huudettuja vokaaleita ja lopuksi Total War coveri! Vakuuttava ulosanti ja parhaat kohdat todella mehukkaita. Lupaava projekti ja ajankohtaiset ihmisvihateemat kun kaikenlaiset ahdistuneet nuoret vaan suunnittelevat kouluiskuja nykypäivän Suomessa.

Jumalaisen Kullervon näin joskus Kontissa ja silloin keikka oli soolona. Se oli enemmän mikkiin huutoa ja särisevää meluvallia nyt kaksi jäsentä lavalla. Kryptinen puhesample ja ilmeisesti teknisistä ongelmista johtuen aika raaka noiseveto. Tässäkin oli ihan vitun hyviä kohtia vaikkei välttämättä soljunut alusta loppuun kuten oli tarkoitettu? Alkukeikasta tuli omiin korviin mieleen ysäri Death Squad heh. Peltilevyjen paiskomiset kuulostivat hyvältä.

Petoluonto tarjoili lykantropiateknoa. Taustavideolla muodonmuutoskohtauksia ihmissusileffoista. Osa biiteistä oli kyllä oikeasti kovia ja paras biisi taisi tulla heti ekana. Tämä tyyli ei nyt ihan omaan makuun ollut ja aloin kyllästymään loppua kohden. Jälkeenpäin ajateltuna olisi voinut melkein hommata cd:n koska jotain tässä oli. Karismaattinen esiintyminen ja pidin äristyistä vokaaleista.

Tervahäät oli nyt soittamassa neljän jäsenen voimin ja paljon raskaampaa ja aggressiivisempaa martial-takomista ja huutoa kuin edellisen kerran...joka oli, en muista edes koska viimeksi näin. Olisiko ollut joku muinainen Mega Therion klubin homma? Soundit tuntuivat välillä valitettavan puurolta mutta biisit itsessään ovat niin hyviä että toimi kyllä itselleni.

Paluumatkalla Helsingissä poikkesin Oranssin kirpputorille jossa oli ihan meluakin myynnissä. Ostin FA seiskoja ja WCN:n julkaiseman Pieces LP:n. Muistin että joku oli tätä kehunut ja helvetin raskasta ja rätisevää äänimattoa tämä. Kuuntelin heti uudestaan eli vitun hyvä. Nimi on sellainen että jos joku sitä täällä oli kommentoinut niin haulla ei löydä mitään. Tekijät eivät myöskään mulle tuttuja ja kannet neutraalin asiallista abstraktia sotkua. Em. syistä ei varmaan kaikkein himoituin levy, mutta noise on täyttä rautaa!

mag-maa

Quote from: Manhog_84 on March 17, 2024, 03:39:38 PMJotain kommenttia eilisen meluista Turkkuses.

Turus, ei suinkka Turkkuses

FreakAnimalFinland

Keikkarapsa sen verran kattava ettei paljoa lisättävää! Mutta jotain kuitenkin. Pseudokommando tullut nähtyä kerran aiemmin. Toinen jäsen oli kuulemma liittynyt keikkakokoonpanoon viikkoa aiemmin ja maltillinen määrä kokemusta alalta. Näin pari minsaa soundcheckiä ja siinä vielä hieman laitteilla hapuilua, mutta keikalla taas meni hyvin asiallisesti.

Jumalainen Kullervo, ehkä jos romut olisi tulleet hieman tasaisemmin luomaan vahvan tason siihen elektroniikan rinnalle, ei olisi ollut niin sattumanvaraisen kuuloisia tietyt nopeat volumen ja soundin muutokset. Hyviä kohtia oli paljon ja siihen romuja räimiessä taisi romujen kontaktimikit lennellä minne sattuu. Asiallinen setti ja pikku "tuotannolla" varmasti asiallista menoa luvassa! Ihan uusista tulokkaista ei kyse. Toinen miekkosista tehnyt eri nimellä noisea jo noin 20v sitten, mutta välissä ollut hieman hiljaisempaa. Vanhasta suomi kamasta kiinnostuneet voisi zekata vaikka Mutations Of A Dream kokoelma CD, joka tuli 20 vuotta sitten ja kokosi sen aikakauden "mikseri.net skenen" noiset ja ambient meiningit. Levy ei ole pelkkää timanttia, mutta hyvää kamaa myös messissä.

Petoluonto on itsellekin hieman etäällä siitä mitä tulee kuunneltua. Ei kai salaisuus että sama mies tehnyt Tähtisiemen nimellä matskua joka on paljon enemmän omaan makuuni! Jos sitä kassua jostain löytää, kannattaa napsia talteen jos suomen noise juttujen erikoisuudet kiinnostaa!

Itse en havainnut että Tervahäät olisi erityisen puuroiset. Minusta ne oli jopa todella hyvät! Voi olla että tässä vaiheessa keikkaa oli jo hieman maistissa ja neofolk vibes viininmaistelut tehneet tehtävänsä ja sekä näytti että kuulosti hienolta.

Etenkin Pseudokommando aikana tuntui että volumea oli aika paljon enemmän kuin Harsh Ways festillä? Kelpaa! Ts tulevalla BU yms keikalla varmasti tehokasta meininkiä. Oli se aika kuluttavaa puuhaa herätä olotiloista Turus asti ja mietiskellä helvetimoisen lumimyräkän keskellä että milloinhan olisi taas ajokunnossa! Toisaalta muistutti että toisaalta Suomalainen delegaatio lienee Norjassa liki samoissa tunnelmissa ja kotimatka huomattavasti pidempi? heh... Noisereissutkin tuppaa olemaan sellaisia että pitää päästä töihin lepäämään.

Kätöseen jäi keikalta tuoretta kotimaista noisea jota pitää ottaa kuunteluun.
E-mail: fanimal +a+ cfprod,com
MAGAZINE: http://www.special-interests.net
LABEL / DISTRIBUTION: FREAK ANIMAL http://www.nhfastore.net

Heppakirjat

Postikusti toi sopivasti pitkälle lounastauolle uusimman Suinattu Hiljaisuudessa CD:n.

Alkureaktio Resting Placeen oli voi ei taajuusmattoa. Noh. Levyt kuunnellaan ainakin kerran kokonaan ja äkkiä tuo lähti aukeamaan ja tajuuksien seasta nousi jotain esille. Toisen kappaleen kohdalla teki jo mieli kuunnella ensimmäinenkin uudestaan.

Violent Shogun on lemppareita ja odotukset oli kovat ei siinä, mutta voi hyvänen aika minkälainen 20 minuuttinen! Pelkästään tämän takia kannattaisi maksaa vaikka mirhamia kauppiaalle. Siihen nähden, että VS on minulle varsin uusi tuttavuus tässä on tosi paljon elementtejä, joista itse pidän ja joita tykkään itsekin käyttää. Siis voi helvetti kuinka hienosti tässä maalaillaan rauhakseltaan syntikkaoskillaatioiden päälle tekstuuria ja romua ja nauhanuhaa ja lopulta jopa musikaalista surumielistä haikailua! Kyllä vaan toimii ja hivelee ihan palleista aivokalvon läpi varpaisiin. Saa nähdä minkälainen pettymys Shoguni on livenä kun odotukset on aivan hillittömät. En edes ymmärrä kuinka jotain tällaista voisi livenä vetää muuta kuin playbackina raiturilta? Jää nähtäväksi.

Hazarda Bruo Sansistemon kappaleet palauttavat levyn taajuusmattojen äärelle. Ensimäisessä kappaleessa annostelaan vähän syntikkaa sekaan, mutta muuten taidetaan olla aika lailla HNW:n äärellä? Kaksi viimeistä kappaletta eivät yhdellä kuuntelulla auenneet, mutta täytyy sanoa, että vaikka kaikilla levyn kolmella artistilla on hyvin erilaiset kappaleet levyllä, niissä on jotain todella yhteensopivaa ja samankaltaista. Tiedä johtuuko masterista vai mistä, mutta hienosti kasattu kokonaisuus (järjestys, tunnelma, äänensävyt) tämä kolmisuuntainen splitti on ja suosittelen ehdottomasti hankkimaan omaksi.

FreakAnimalFinland

Itse olen tämän levyn kuunnellut jo useamman kerran. Resting Place mielikuva oli kassun perusteella että hieman enemmän voimaelektroniikkan tai "industrial" soundin suuntaan, mutta nyt ei ole mitään vokaaleita. Synat oskilloi ja tuolla rysähtelee joku romu looppi ja ujeltavat feedbackit... en ihan varma mitä "taajuusmatto" sinänsä tarkalleen ottaen olisi kun jo eka biisi omassa korvassa tälläistä ihan sävelletyn oloista (merkityksessä että kolme-neljä selvästi eri asioita touhuavaa elementtiä menee eteenpäin ja kaikissa vielä hieman eloa ja kehittelyä). Eikä edes kovin hidasta kun neljässä minuutissa ehditty jo lähentelemään harshimpia rytistelyjä ja edeltävät soundit alkaa olla jo jääneet taaemmas. Tokassa biisissä musikaalista tonaalisuutta ja mitä lie lattiatomi jysäyttelyjä siellä säröisen synailun alla?
Toki Violent Shogun on kovaa kamaa! Artistiin kannattaa yrittää ottaa yhteyttä kun siltä saattaa saada jos jonkinlaisia kassuja, artisti painoksia tms, myös matskusta jota ei distroista löydy.
HBS tietyllä tavalla ajateltuna ehkä on lähellä HNW menoa. Staattisempaa touhua, mutta samaan aikaan hieman myöhempien aikojen CCCC fiilis paikoitellen että tuhdisti kohisee, mutta taustalla miltei psykedeelisempi poljento kun alkaa kerroksissa synat/elektroniikka liukumaan.
70kpl painos CD:llä sellainen että suosittelisin haalimaan ennenkuin on liian myöhäistä. Voisi kuvitella että monella on ajatus että CD painoksia saa "aina", mutta näin pienessä erässä voi "tuli ja meni" henkinen skenaariokin olla edessä.
E-mail: fanimal +a+ cfprod,com
MAGAZINE: http://www.special-interests.net
LABEL / DISTRIBUTION: FREAK ANIMAL http://www.nhfastore.net

FreakAnimalFinland

Veprisuicida oli ihan sillä hilkulla että saisi "complete discografian" pihalle, mutta jäi limboon muutaman CD verran split/collab kamoja. Niihin oli sekä luvat että masterit ja taiteet. Myös miehen kuoltua siskon kanssa diili voimassa, mutta sodan myötä meni mahikset hoitaa mitään rojalteja osa apuna olevista miehistä ei enää maassa asu.

Uusi Noisextra vihdoin linjoilla. Olin sinne pari kyssäriä laittanut ja niihin paneuduttiin aika mukavasti. Sen lisäksi soinut pelkkä Nuori Veri NVV kassu. Pyörittelin koko päivän samaa kassua puolelta toiselle ja hävisi jo mielestä mitenhän monta kertaa tämä ehti mennä. On kyllä hyvä! 
E-mail: fanimal +a+ cfprod,com
MAGAZINE: http://www.special-interests.net
LABEL / DISTRIBUTION: FREAK ANIMAL http://www.nhfastore.net

V.T.R

Veprisuicida (RIP) helevetin hyvä. Kaikki IR uusinnat tuli laiteltua omaan hyllyyn ilmestyessään. Harmi että jotain jäi vielä limboon, mutta eiköhän näillä silti pärjää jonkin aikaa.

Ruotsi ja Norja reissulta selviydytty takaisin ja laitan jossain vaiheessa vähän pidempää raporttia reissusta kun ehdin. Tänään ollut vapaapäivä ja tässä soinut Arv & Miljö: Samlinga 2-CD kokoelma ja sehän oli taattua laatua. Ei tuulen ujellusta vaan ehtaa harsh noisea ja industrialimpaa Ruotsi villasukkaa. Ei mitään moitteita. Sen jälkeen pyörähti Aprapatin kiertueelle tehty Finnish women at the bath kassu. A-puoli kunnon jytää - välillä kirjaimellisesti - sekä taattua Apraharsh kilinää ja kihinää. B-puoli nauhamuhjua ja muljutusta. Lyhyt kassu ja oikein mainio välipala tähän väliin artistin diskografiassa.

Nyt soi Paranoid Timen Rat Life CD ja tämähän on tunnetusti kunnon total mosh harsh ripper yeah no bullshit harsh noise🤘😎 I love it!

Fields

TAINTin ohella viikolla ollut kovassa soitossa kaikennäköinen rupinen industrial a la Enema Syringe, M.B. yms. joten täytyy Veprit pyöräytellä tässä. Tuli vastikään katsottua venäläisen Evgeniy Yufitin samanniminen muutaman minuutin "lyhytelokuva", varmaan siitä musiikkiprojektille nimi löytynyt? Ruttuista outsider kamaa ainakin. Jos on jotain muuta järkevää suositella ohjaajalta niin heitelkää.

Toinen itselle uusi tuttavuus mikä on ollut viime viikot kovassa soitossa on vanha Contagious Orgasm kama. Hankala paikantaa mikä tekee levyistä niin hiveleviä tai ehkä sanasto ei riitä. Maalailevampaa tunnelmointia, ryskäävää industrialia, erikoisia looppeja ja äänikollaaseja, kaiken kaikkiaan oudon tuntuista matskua parhaalla tavalla. Ei tule heti mieleen toista projektia johon vetäisi yhtäläisyyksiä.

FreakAnimalFinland

Vanha Contagious Orgasm on todella erinomaista. Kasari ja ysäri. 2000 luvulle tultaessa, alkaa hieman rönsyilemään, mutta jopa näinä päivinä projekti tekee paikoitellen tosi kovia ääni-kollaasi juttuja. Esimerkkinä vaikka viime vuoden Someone's Picture Diary kassu. Hieman "soundtrack" viba meininkejä, ja fiinejä efektejä, mutta fyysistä äänien kasaan raapimisia ynnä muuta. Tätä tuli kuunneltua monesti kun sain kassut kätöseen.
https://nekrogoatheresyproductions.bandcamp.com/track/side-a-2
Uusi Advaita (jap) kassu kanssa sisältää vain muutaman minuutin tasabiittiä  jossain kohtaa biisiä ja muuten oikein yllätti taas miten hyvä.
Kaikki Industrial Recollections kamat oli aivan helkkarin hyviä. Sain kasari puolivälin master kassut fyysisesti suomeen ja en ollut ikinä aiemmin nähnyt keraamisissa rungoissa olevia metallinauhoja. Painoivat yli tuplasti sen mitä normaalit c-kassut painaa ja soi aivan helvetin hyvin ja kirkkaasti. Ei mitään masterointeja tarvinnut alkaa levyille tekemään!
Jos joku ei ole bändiin tutustunut, ehkä paras on lähteä Voltage Controlled Filter CD levystä! 1993 on karistettu pois sellaiset alkupäässä löytyvät "kasari industrial" vibat (jotka kyllä hyviä) ja sitten 2000 luvulla korostetusti mukaan tulevia "elektronisen musiikin" viboja ei ole vielä laisinkaan. Tuo CD oli jossain välissä aika kallis, mutta discogsissa nyttemmin ollut 20-25e luokkaa.  Jos oikein edullisesti, mutta CD levyltä haluaa, hankin juuri lisää artistin omalla lafkalla tullutta "Voltage Controlled Amplifier" 2xCD settiä joka sijoittuu ajallisesti heti sinne IR reissue kamojen perään. Kasari loppu ja 1990.

Tuli herättyä pari tuntia normaalia aiemmin ja kuunneltua aamun tunteina NWN Podcast No. 7: Interview with Regere Sinister. Eli projektissa Hail Conjurer ja Hell Kettunen ja paikoitellen sivutaan noise juttuja. Ei kovin merkittävästi, mutta puidaan kuitenkin. Molemmat henkilöt soittaa Ride For Revengessä ja myös tehneet Reptile Wombin kanssa split levyn ja Hail Conjurer mainitseekin että ihan turistin roolissa noise hommissa tullut pyörittyä, heh! Jaksossa käsitellään BM, hc-punk, skenen ikä ja kulttuuriero kysymyksiä, hieman AI taidetta ja monenlaista muuta.
https://youtu.be/khve5iA_h4M?si=sgaauKtyhIpOxksq
E-mail: fanimal +a+ cfprod,com
MAGAZINE: http://www.special-interests.net
LABEL / DISTRIBUTION: FREAK ANIMAL http://www.nhfastore.net

FreakAnimalFinland

Mattias Gustafsson & Andreas Barsleth kimppa projekti. NÆRVÆRET.. mahtaako aakkoset toimia. NAERVAERET parilla skandinaavi spessu kirjaimella. Kunnon villasukkaa! Pari päivää mennyt tämänkin kanssa. Matskussa on pari soundia jotka hieman aiheuttaa stressioireita, heh... Kun kassuloopissa ääni joka muistuttaa hieman cd glitch ääntä, sitä huomaa aina kääntyvänsä katsomaan "ei kai tämä cd alka jumittaa" fiiliksellä. Kova levy kyllä!
https://philatelie.bandcamp.com/album/det-finns-en-ljusglimt-midt-i-det-m-rka-tvivlets-tystnad



E-mail: fanimal +a+ cfprod,com
MAGAZINE: http://www.special-interests.net
LABEL / DISTRIBUTION: FREAK ANIMAL http://www.nhfastore.net