YLEINEN NOISE FIILISTELY SUOMEKSI

Started by FreakAnimalFinland, July 30, 2023, 10:39:06 AM

Previous topic - Next topic

piisti

Ei oo montaa päivää ku edeltävä Arum Lilies soi. Käsittääkseni Von Einem(?)samalta tekijältä kuopattu jo. Kokoelma cd Von Einem Tapes ehdottoman suositeltavaa. Jouska kasetti edelleen tyrmäävä.

Heppakirjat

Nappasin joitain viikkoja matkaani Hattifnattarin Watcher of Skiesin. Sen jälkeen se onkin pyörinyt soittimessa tiuhaan. Joskus teininä kun dronesysteemien kautta tutustui karkeampaan mökään tällainen maalailevampi kama puhutteli. Puhuttelee se sopivissa tilanteissa edelleenkin! Levyn tunnelma on orgaaninen ja sopivan viimeistelemätön. Kauniita särkyviä surinoita ja puun natinaa. Ei kuitenkaan lainkaan tekemällä tehdyn kuuloista.

Atrophistin Necrofuturism on lähiviikkoina pyörinyt melkein yhtä tiuhaan kasettidekissä. Tämä ei ehkä ole varsinaisesti kaunista, mutta erittäin tunnelmallista! Kyllä tästä jonkinsortin tulevaisuuden teknokraattien necrohelvetti välittyy aivoon. Kova. Täytynee haalia lisää.

FreakAnimalFinland

Necrofuturism on yksi parhaista atrophistin julkaisuista. Bändillä on sellaista kamaa että ei oikeastaan kunnon julkaisuun tarvitsisi kuin hieman tarkempaa valikointia mitä jättää pois, heh.. On sellaisia pidempiä julkaisuja, yli tunnin settejä joista jos tiivistäisi "LP mittaan", olisi lopputulos taatusti iskevämpi.

Sinänsä on ihan oma tunnelmansa sellaisessa vanhan ajan "kassu täyteen viime aikaisia nauhoituksia" -meiningissä, ettei sitä voi paheksua jos ei halua oikein vimpan päälle virheettömäksi kuratoitua julkaisua vaan tykitellä menemään.

Juuri soi DEAD BODY LOVE / DEISON split kassu. 1997 ltd 50 kassusta ei muuta versiota olekaan. Artisti kyseli jos viitsisi digitoida koko tämän Deison split kassu sarjan kun ei ollut itsellään säilyttänyt mitään... Joku päivä jos oikein innostuisi etsimään hyllystä kaikki kassut että näkee ensin oliko kaikki käsillä ja vasta sitten mietiskellä vieläkö energiat riittää digitointiin..
E-mail: fanimal +a+ cfprod,com
MAGAZINE: http://www.special-interests.net
LABEL / DISTRIBUTION: FREAK ANIMAL http://www.nhfastore.net

piisti

The New Boyfriends-5 soi toistamiseen bandcampistä. Eilen ekan kerran. Erittäin mielenkiintoinen ja todella positiivinen kurssin raivaus!
 Impakt-Burnout soi samasta osoitteesta. Ihan pakko hankintoja molemmat!

Commander15

Joo, koko satsi pitää kyllä hankkia. Impaktia testasin eilen ja kylläpä korvakäytävät puhdistuivat! Saatanan nopeaa harsh noisea, erittäin rivakkaa ja tuhovoimaista tavaraa. Ja mukavasti kuuluivat myös kummankin tekijämiehen oma kädenjälki.

MT

Noisecastin toisen jakson vieraana on Mikko Polus. Hänet tunnetaan Sairaus, Garbage Fountain ja Vital Organ zineistä. Hänellä on myös ollut lafkoina Cursed Tapes (RIP) sekä nykyinen Garbage Fountain. Keskustelemme tekemisen meiningistä, siihen ryhtymisestä, DIY-eetoksesta, zineistä, sekä kirjoittamisen tärkeydestä.

https://youtu.be/WhwsAlA3i2g?si=0yienpF7auDAQrxR

FreakAnimalFinland

On kyllä hyvä! Liekö suomenkielisyyden joku erityinen ominaisuus, vai onko jutut jotenkin parempia kuin monissa ulkomaiden podcasteissä? Hyvin tulee ajan/hetken informoiva intro ja sitten hieman lämmitellään tuollaisella ajankohtaisaiheella (Oulun Keuhkot keikan fiilistely) josta päästään etenemään itse asioihin.
Aiheena nuo "noise demokassut", "käppänoise" jne varsin mielenkiintoinen, sillä viime vuosina samaan aikaan kun kuulee sekä tulee itsekin ihasteltua miten hienoa ja taidokasta noisea on tarjolla, osa matskusta alkaa olla jo aivan liian fiiniä. Ei välttämättä suomessa niinkään, vaan esim joku sellainen post-cut up and vimpan päälle hiottu tietokone editoitu noise. Kun lopputulema tuo mieleen että tässä on nyt jonkinlainen new age ambient melodiahuntu pohjalla leijumassa ja päälle editoitu jokainen kaiku tarkasti ohjelmoituna jotain digi cut uppia.. niin vähän sellainen come on man! Missäs se noise on täällä äänisinfoniassa? Tulee melkein ikävä että joku heiluttelee ketjun pätkää ja kiljahtelee ja rymistelee menemään likaisesti ja meluisasti.
Toki tuossaKIN kategoriassa on ne hyvät ja huonot. Nykyään tulee helposti näkyviin miten niitä todellisia helmiä löytyy juuri sieltä pienten kassupainosten rennosti(?) roiskaistuista kaseteista, joissa kehdataan kokeilla jotain melko simppeliäkin idistä ja katsoa mitä tästä irtoaa. Sellaista kamaa on uusintajulkaistu nykyään aivan helvetisti oikein hurraahuutojen saattelemana.
E-mail: fanimal +a+ cfprod,com
MAGAZINE: http://www.special-interests.net
LABEL / DISTRIBUTION: FREAK ANIMAL http://www.nhfastore.net

V.T.R

^Tuosta on jauhettu parinkin eri kaverin kanssa tämä vuoden aikana. Ja sikäli ihan hauska ajatus, että  kuuntelijana alkaa nihkeilemään kun matsku on jo liian hyvää. Tai jossain vaiheessa tuli jo fiilis kotimaan julkaisujen kanssa, että nyt jokainen yrittää tehdä vuoden levyä! Mutta en minä tätä mitenkään negatiivisena asiana näe koska kyseessä on varmasti levyjä joita tulee kuuntelemaan vielä kymmenien vuosien päästä ja ne kuulostaa silloin erilaiselta sen ajan matskun ohella. Tai mistäpä minä tiedän minkälaiseksi melu tulee kehittymään vielä? Mutta käytännön esimerkkinä vaikka kun kuuntelin Vile Vulgarin Private Art kassun joku aika sitten niin sen äärellä tuli fiilis, että miksi KUKAAN ei tee enää tämmöstä?? Haha!

Mutta diplomaattisesti sanottuna tiedostan toki sen, että kaikenlaiselle noiselle on paikkansa ja aikansa. Taidokas cut-up tykitys toimii kahvipärinöissä päivää käynnistellessä, mutta ei sitä jaksa yöpuulle mennessä enää korvakuulokkeista laittaa.

FreakAnimalFinland

Itselleni toimii vaihtelu parhaiten, joten vähän kaikenlaiset noiset pärisee ja yleensä nekin jotka ei ole ihan kovinta, voi olla just hyvät arkinoise pörinät väliin jolla irtoaa perspektiiviä muunlaiseen matskuun. On näet tänäkin vuonna tullut useitakin julkaisuja jossa se ihan roiskaistu juttu ei herätä kiihkoa läpsäistä ylävitosia vaan enemmän sellaisen "kannattaisiko edes vähän yrittää..." fiiliksen, heh. Selvä ero hyvän vimpan päälle tehnyn ja väkisin nokkelan noisen saralla, kuten myös hyvän karskin ja "yrittäisit edes" -matskujen välillä.
E-mail: fanimal +a+ cfprod,com
MAGAZINE: http://www.special-interests.net
LABEL / DISTRIBUTION: FREAK ANIMAL http://www.nhfastore.net

Commander15

Se on melkosen ohut ja hentoinen se viiva, joka kulkee laiskan roiskaisun ja spontaanin inspiraation välissä! Mutta kyllä se aina soittelee sieluni mustaa kieltä, kun törmää johonkin todella kovaan "demokassuun" tai vastaavaan tykitykseen, joka tulee ikään kuin puskista tai siinä ei ole juuri sellasta tietynlaista "hienon noisen" sofistikoitunutta auraa. Esim. Spring Of Lifen Interface oli itelle tämmönen pommi.

FreakAnimalFinland

#220
Pitää vielä mainita tässä erikseen kun tuli juuri katsottua loppuun...

https://www.youtube.com/watch?v=SJLyiE7Tvh0

Liekö tullut sitten 1994 pihalle telkkarissa? Muistan kun kavereiden kanssa oli puhe että näitkö kun eilen tuli telkkarista ja muistelin että olisi ollut 1993, mutta filmin lopussa maininta 1993-1994.

The Double - koonnut/editoinut läjään Mika Taanila and Anton Nikkilä. Ysäri alkupuolen venäjä industrial/experimental/noise ääntä & low tech video taidetta. Alussa on liki parikyt minuuttia lyhyistä pätkistä koottua dokumenttiaineistoa ja sen perään tulee koottuna noita kokeellisia videotaidepläjäyksiä. Mukana on hieman musikaalisempaakin kokeellista soundia, mutta myös ihan power electronics / noise kategoriassa olevaa kamaa. Esimerkiksi Currents of Death, jonka CD on saatavilla nhfastoressakin, mainostettiin silloin ilmestyessään että sikäläinen kulttibändi. Ei ole juuri lännessä rekisteröitynyt ja nimeä ei kuule ikinä mainittavan.
Jos ei vanha kokeellinen videotaide kiinnosta, se alkupuolen "dokumenttiosuus" kannattaa silti katsastaa läpi. Currents of Death videot tulee loppupuolella. Pusk videot myös totaalista timanttia. Niitä oli myös toisella - Muistaakseni nikkilän tekemällä kirjoituksia kellarista tms nimisellä VHS julkaisulla.

EDIT: joo, eli matsku osittain sama:
https://mikataanila.com/the-double-in-my-sound-of-music-in-salzburg-austria/
E-mail: fanimal +a+ cfprod,com
MAGAZINE: http://www.special-interests.net
LABEL / DISTRIBUTION: FREAK ANIMAL http://www.nhfastore.net

FreakAnimalFinland

AHTI & AHTI "Nokivesi" LP
On muuten hyvä! Soinut useita kertoja ja ei ole oikein malttanut siirtyä eteenpäin. Kenttänauhoituksia, jonkin sortin minimaalista elektronista soundia todella maltillinen määrä. Homman nimi on yhdistelmä vanhan erakon elämäntavasta tulevia pieniä haastattelupätkiä ja sen perään aika lailla teemaan sopivia pätkiä. Kahvit porisee, soutuvene lotisee, kiuas lämpiää, luonnon/lintujen ääntä... tavallaan sellaista oikein vimpan päälle rural sound art meininkiä, jossa konkreettisesti kertova ja kuvaileva ote. Milloin haastattelupätkinä, milloin ääninä. Jotenkin ihan helvetin hyvä levy ja eipä noita huonoja rouva Ahdin levyjä ole tullut vastaan. Herra Ahdin tuotanto jäänyt hieman etäisemmäksi ja pitää varmaan alkaa katsastamaan mitä olisi tarjolla.
E-mail: fanimal +a+ cfprod,com
MAGAZINE: http://www.special-interests.net
LABEL / DISTRIBUTION: FREAK ANIMAL http://www.nhfastore.net