YLEINEN NOISE FIILISTELY SUOMEKSI

Started by FreakAnimalFinland, July 30, 2023, 10:39:06 AM

Previous topic - Next topic

RURAL RESISTANCE

Sain nyt kuunneltua Augmented Atrocity -jakson loppuun. Hepusta on kyllä parin kohtaamisen perusteella jäänyt tosi asiallinen ja vilpitön kuva. Tässäkin kertoilee hyvin avoimesti vaikutteistaan ja tekemisen tavoistaan. Kuvataidepuolesta oli kiinnostava kuulla ja pidin erityisesti pohdinnasta levytysten ja keikkojen erosta. Tila, aika ja mieliala vaikuttavat toki kokemukseen äänitettä kuunnellessakin, mutta livenä ne korostuvat entisestään.

Anomaly cd jäi omissa korvissa "ihan jees" -tasolle, mutta In Search of Something That Doesn't Exist on oikeasti aika hienostunut ja taitavasti tehty kokonaisuus, joka on visuaalisesti varsin vaikuttava. Levy sopii hyvin artistin haastattelussa esittämään ajatukseen siitä, että voidaan pysyä tavallaan yhdentyyppisessä tunnelmassa. Albumia kuunnellessa on helppo itse todeta idean toteutuvan äänellisesti.

FreakAnimalFinland

Wiesen uudet CD:t ollut pyörityksessä. Merzbow ja K2 yhteistyölevyt, molemmat on tälläistä äärinopeaa, vimpan päälle täydellisyyteen hiottua digitaalista noisea, jossa on lähestymistavan parhaat puolet messissä. Kritiikkiin on lähinnä aihetta jos haluaisi noisen olevan likaista, rikkinäistä, suttuista tai nuhaista! Sellaista noisea tullut kuunneltua aika paljon viime aikoina, joten tälläinen ammattimiesten oikein ammattimainen noise (hehe!) on mukavaa vaihtelua.
E-mail: fanimal +a+ cfprod,com
MAGAZINE: http://www.special-interests.net
LABEL / DISTRIBUTION: FREAK ANIMAL http://www.nhfastore.net

Heppakirjat

Ieskadulla Pakkala CS. Todella hyvää natinaa. Hienosti ruvella soundit. Joku sanoi, että liikutaan tutuilla ja turvallisilla vesillä ja ehdottomasti näin, mutta kun se tehdään tällaisella korvalla ja otteella ollaan täysin oikealla asialla. Mielestäni tämä on aivan samaa tasoa kuin mikä tahansa nitisevä ja natiseva klassikkoteoskin. Eli vähän hirvittää mitä tuleman pitää. Ja plussaa tietty siitä, että paketissa on kiitoskorttia ja muuta diy-henkeen sopivaa härpäkettä. Näin se kuuluukin hoitaa!

FreakAnimalFinland

Helicopterilta levyjä tilatessa, tuli muutama Sissy Spacek levy promona ja täytyy ehkä napata näitäkin myyntiin ensi kerralla. Niin hätäisenä tilasin uusia levyjä, ettei jaksanut katsoa mitä kaikkea Sissyä oli ennestään ja mitkä onkin ihan uusinta uutta, ja aikas helkkarin hyviä CD julkaisuja tullut taas! Bolero Shield 2xCD ei ole Helicopter julkaisu, mutta helvetin hyvä. Handmade Birds lafka joka sen julkaisu, rehvastelee että itsensä uudelleen keksiminen on taidetta ja Sissy on siinä pätevä. Tämä pitää paikkansa ja julkaisu yhdistelee hauskasta harsh noisea, kekseliästä häly-elektroniikkaa, noisecorea, free-musa poikkoilua. Pääpaino on noisella, mutta noise on erilaista kuin oikeastaan kukaan muu tekee ja lisäksi todellakin Sissy Spacekillä ollut tapana tehdä hyvin erilaisia julkaisuja, usein myös eri jätkien kesken, saman nimen alla. Wiesen kädenjälki on vahva

Samoin Wiesen kädenjälki on vahva uudella Helicopterin julkaisemalla Mikawa + Wiese nauhoituksella. Veikkaan vahvasti että levyltä löytyvät biisi = treenit ja live, on tallennettu linjasta digitaalisesti, joten soundi on ihan studiojulkaisujen luokkaa ja mitään vahvareita, yleisöhälinää tai muuta vastaavaa ei ole vaan sähköistä ja vikkelästi pulputtavaa ja inisevää harsh noise kaaosta. Aika helposti kuulee Mikawan trademark ääniä ja toisaalta tuotanto, nauhoitus ja tietty noisen teketapa on vahvemmin Wiesen suuntaan. Pari kertaa pyöritellyt ja voi hyvinkin peitota monet uudet Incapacitants julkaisut.

Sen verran kaikkea muuta tekemistä että rapsan viimeistelyssä hieman kesti. Toista tuntia videomatskua, valokivia ja englanninkielistä rapsaa Harsh Ways Fest kakkoselta:

https://special-interests.net/main/harsh-ways-fest-2/
E-mail: fanimal +a+ cfprod,com
MAGAZINE: http://www.special-interests.net
LABEL / DISTRIBUTION: FREAK ANIMAL http://www.nhfastore.net

piisti

Heijjaa! Sain vinkin lähes paikallisesta soitin huollosta. Oletus on et lähiaikoina uskaltais taas kasetteja kuunnella/dubbailla. Eräänä yönä sattumalta törmäsin jyvääskyläläiseen kassu julkaisijaan. Kaivoi rintataskusta Zona Industriale-Away(narcolepsia), Rautakymi-Pinta, Hedkleaner-Anxiety Outlet Session.
 Polus on tehny YANA-Midsommar kansia 40kpl,palsamaista luurankohommaa, ja jokainen yksilöllinen. Matsku äänitetty toissa juhannuksena ja yritetään lähiaikoina valmiiksi. Ilmottelen jahka valmis. Kuuntelussa ollut YANA-juttuja vuosien varrelta ja siel on kyllä juttuja, jotka kannattaa saada materialisoitumaan. Tässä kuha...
 Hienoa et Noise Space taas tapahtuu. Esa Ruoho,sekä nimenä että maineeltaan lähes pakollinen kokea. Noise ceedeet taas soinu tiheään, muttei mitään sen salaisempaa tietoa oo jakaa tuntemattomuuksista. Genetic Transmission jaksaa kiinnostaa.

piisti

#725
Harmi kyl jää pethaus kokematta jälleen. Laheen tarvii lisää happeningii! Noise Space pakollinen ja sielt ehkä pieni laastari.
 Atrophist Jannesta vois fiilistellä ku sillä tuulella; oli joku kevät ja luin tältä foorumilta,kai,et Oksennus,Halthan,Edge of Decay, Rotat, Pain Nail Vantaalla. Rattimiehenä.
 Satanoid sit korvas ku.. Eka Rotat live! Oltiin YANA Chimerism tehty ja narikas kyselin järjestäjää. Janne sano et mailii. Elokuussa sit Roihikas eka YANA live jonka Atrophist järkkäs. Sit volan puutteen takii oltiin kk päästä lepakkomiehes. Siit on splittiki. Ja uskon ettei saanu lipuista salivuokraa.
 Nää tyypit kenen kaa saanu säätää on saanu vääntää.

Atrophist

#726
Tampereella on aina kiva käydä, mutta ei itsekään nyt kykene. Harmi että Tahma jää näkemättä. Lahteen lisää meiningsejä toivoville luvassa fifty/sixty todennäköisyydellä helpotusta marraskuussa.

Skärgård tosiaan myös NS13 huomisesta tasan kolmen viikon päästä. En ole siitä täällä tai S&W:lla hihkunut mutta tuolla tietoa:

https://fb.me/e/3K6HFGyQA

[owt-kri] useimmille jo kai tuttu nimi, ilmeisesti joillakin keikoilla ennen nähdyt tanssijat jälleen messissä? Muutamia muitakin otuksia tulossa sinne, toisista yhteyksistä tuttuja nimiä projektien takana. Pahnanpohjimmaisena Iron Star, jonka nimi EI ole viittaus puna-armeijaan, vaan hieman hämärään spekulatiivisen kosmologian teoriaan, jonka mukaan protonien hajoamisen tai hajoamattomuuden myötä äärimmäisen kaukaisessa tulevaisuudessa kosmoksen aine koostuisi lähes yksinomaan rauta-atomeista, ja saattaisi muodostua kokonaisia raudasta koostuvia planeettoja, aurinkokuntia ja myös rautatähtiä.

Satanoid on kaveri josta ei ole kuulunut yhtään mitään useampaan vuoteen. Hänhän oli keskeinen puuhamies myös Noise Spacen perustamisessa. Eka oli toisella puolen metrorataa konttikylässä -- mainio ympäristö, tosin kaatosateen myötä paikalle eksyi vain kolme katsojaa. Noise Space 2 ostoskeskuksessa oli lähinnä läppä, josta kukaan ei odottanut seuraavan yhtään mitään järkevää. Vastoin odotuksia homma alkoi toimia, sitten ennen koronaa alkoi jo tuntua siltä että olisiko tämä nyt nähty. Koronan jälkeen homma lähti ns. Helvetin Kovaan NousuunTM, niin kovaan että oli selvää ettei voi jatkua, vaan pian somessa 24/7 päivystävien biologisten spämmibottien antennit havaitsee. Kuten sitten kävikin. Nykymeno sitten on mitä on. NS-tarinan salainen sankari on äänimies Ville (joka tosin nykyään on jo siirtynyt muualle hommiin, ja kaikki kunnia myös hänen tilalleen tulleelle Ilmarille), joka on saanut KÄRSIÄ, kun toinen toistaan sanoinkuvaamattomimmista virityksistä pitäisi saada jotain ammattilaisen korvaan asialliselta kuulostavaa irti.

Lepiksen keikasta sen verran, ettei ollut meikän homma, vaan erään toisen henkilön, jonka nimikirjaimet joko ovat (tai sitten eivät ole?) MD. Tämä taisi olla ainoa kyseisen henkilön järkkäämä tapahtuma, joka onnistui edes jotenkuten. Hepun vapaakaupungissa järkkäämästä HC punk -festarista liikkuu niin pöyristyttäviä tarinoita, että niitä on vaikea uskoa todeksi. Mutta ainakin tuo yllämainittu Ville on siitä lähtien kieltäytynyt ehdottomasti minkäänlaisesta yhteistyöstä hänen kanssaan.

Roihikan kahvilan Rion terassikeikat ne vasta hikistä menoa olivatkin. Nyt en kyllä ikimaailmassa lähtisi enää sellaiseen. En nyt muista oliko se sama jossa YANA soitti vai seuraava, kun talon kyttääjämummo soitti poliisit Satanoidin soittaessa. Siis aivan kuollutperse soittaa poliisit, vieläpä keskellä päivää. 

Muistojen promenadeilta nykypäivään. HWF:ltä mukaan tarttunut Veprisuicidan Blednozheleznaja Devstvennica on pyörähtänyt useaan otteeseen. Jos Geron coveri Ramonesin "Sheena is a punk rocker" -biisistä on nopea töraytys projektiiliripulia, niin tämä on enemmän jossain neukkulähiön itsemurhayksiössä kaksi viikkoa maanneen kuolleen narkkarin mädäntymispulputusta. Ylipäätään tässä on lopulta hyvin paljon samaa kuin viime joulukuussa itiksessä esiintyneessä fake_trailersissa, joka niin ikään tulee Pietarista. Sekopäistä äänikollaasia ja mielisairaala-karaokea. Joku google-kaninkolo kertoi, että on olemassa sellainen taidesuuntaus kuin nekrorealismi. Tähän hommaan ja Veprisuicidaan pitäisi tutustua lisää ja myös fake_trailers säätää uudelleen Suomeen.

Jo toista vuotta työn alla oleva Suominoise-live kokoelma etenee samaa etanavauhtia kuin tähän mennessäkin. Pitäisii vielä saada keikkamestalta FUSH-keikkatallenne. Myös Moozzhead oli lupautunut mukaan, mutta HWF-keikkaa tuskin on mahdollista anastaa tähän projektiin.

Smrt

Quote from: Atrophist on August 30, 2024, 03:02:22 PMTampereella on aina kiva käydä, mutta ei itsekään nyt kykene. Harmi että Tahma jää näkemättä. Lahteen lisää meiningsejä toivoville luvassa fifty/sixty todennäköisyydellä helpotusta marraskuussa.

Skärgård tosiaan myös NS13 huomisesta tasan kolmen viikon päästä. En ole siitä täällä tai S&W:lla hihkunut mutta tuolla tietoa:

https://fb.me/e/3K6HFGyQA

[owt-kri] useimmille jo kai tuttu nimi, ilmeisesti joillakin keikoilla ennen nähdyt tanssijat jälleen messissä? Muutamia muitakin otuksia tulossa sinne, toisista yhteyksistä tuttuja nimiä projektien takana. Pahnanpohjimmaisena Iron Star, jonka nimi EI ole viittaus puna-armeijaan, vaan hieman hämärään spekulatiivisen kosmologian teoriaan, jonka mukaan protonien hajoamisen tai hajoamattomuuden myötä äärimmäisen kaukaisessa tulevaisuudessa kosmoksen aine koostuisi lähes yksinomaan rauta-atomeista, ja saattaisi muodostua kokonaisia raudasta koostuvia planeettoja, aurinkokuntia ja myös rautatähtiä.

Satanoid on kaveri josta ei ole kuulunut yhtään mitään useampaan vuoteen. Hänhän oli keskeinen puuhamies myös Noise Spacen perustamisessa. Eka oli toisella puolen metrorataa konttikylässä -- mainio ympäristö, tosin kaatosateen myötä paikalle eksyi vain kolme katsojaa. Noise Space 2 ostoskeskuksessa oli lähinnä läppä, josta kukaan ei odottanut seuraavan yhtään mitään järkevää. Vastoin odotuksia homma alkoi toimia, sitten ennen koronaa alkoi jo tuntua siltä että olisiko tämä nyt nähty. Koronan jälkeen homma lähti ns. Helvetin Kovaan NousuunTM, niin kovaan että oli selvää ettei voi jatkua, vaan pian somessa 24/7 päivystävien biologisten spämmibottien antennit havaitsee. Kuten sitten kävikin. Nykymeno sitten on mitä on. NS-tarinan salainen sankari on äänimies Ville (joka tosin nykyään on jo siirtynyt muualle hommiin, ja kaikki kunnia myös hänen tilalleen tulleelle Ilmarille), joka on saanut KÄRSIÄ, kun toinen toistaan sanoinkuvaamattomimmista virityksistä pitäisi saada jotain ammattilaisen korvaan asialliselta kuulostavaa irti.

Lepiksen keikasta sen verran, ettei ollut meikän homma, vaan erään toisen henkilön, jonka nimikirjaimet joko ovat (tai sitten eivät ole?) MD. Tämä taisi olla ainoa kyseisen henkilön järkkäämä tapahtuma, joka onnistui edes jotenkuten. Hepun vapaakaupungissa järkkäämästä HC punk -festarista liikkuu niin pöyristyttäviä tarinoita, että niitä on vaikea uskoa todeksi. Mutta ainakin tuo yllämainittu Ville on siitä lähtien kieltäytynyt ehdottomasti minkäänlaisesta yhteistyöstä hänen kanssaan.

Roihikan kahvilan Rion terassikeikat ne vasta hikistä menoa olivatkin. Nyt en kyllä ikimaailmassa lähtisi enää sellaiseen. En nyt muista oliko se sama jossa YANA soitti vai seuraava, kun talon kyttääjämummo soitti poliisit Satanoidin soittaessa. Siis aivan kuollutperse soittaa poliisit, vieläpä keskellä päivää. 

Muistojen promenadeilta nykypäivään. HWF:ltä mukaan tarttunut Veprisuicidan Blednozheleznaja Devstvennica on pyörähtänyt useaan otteeseen. Jos Geron coveri Ramonesin "Sheena is a punk rocker" -biisistä on nopea töraytys projektiiliripulia, niin tämä on enemmän jossain neukkulähiön itsemurhayksiössä kaksi viikkoa maanneen kuolleen narkkarin mädäntymispulputusta. Ylipäätään tässä on lopulta hyvin paljon samaa kuin viime joulukuussa itiksessä esiintyneessä fake_trailersissa, joka niin ikään tulee Pietarista. Sekopäistä äänikollaasia ja mielisairaala-karaokea. Joku google-kaninkolo kertoi, että on olemassa sellainen taidesuuntaus kuin nekrorealismi. Tähän hommaan ja Veprisuicidaan pitäisi tutustua lisää ja myös fake_trailers säätää uudelleen Suomeen.

Jo toista vuotta työn alla oleva Suominoise-live kokoelma etenee samaa etanavauhtia kuin tähän mennessäkin. Pitäisii vielä saada keikkamestalta FUSH-keikkatallenne. Myös Moozzhead oli lupautunut mukaan, mutta HWF-keikkaa tuskin on mahdollista anastaa tähän projektiin.

ompa omituista, juuri tässä tampereen noisemenojen jälkimainingeissa muistelin tuota cafe rion keikkaa missä yanan debyytti ja cos ei soittanut. Ei se mitään! Myös lepiksen keikkaa muisteltiin. Kuunneltiin myös(2) veprisuicidaa ja siitä tuli mulla mieleen juurikin fake_trailers. Ja että pitäisi kuunnella veprisuicidea paljon enemmän, ihastuin.
Samat kelat ja hyvä niin.
Noise spacen villelle ikuiset kiitokset ja pahoittelut. Satanoidin comebackkiä odotellessa

Ja olikin pethausessa aivan vitun hyvät keikat! Yritän sanallistaa tätä paremmin joskus, mutta varmaan eri foorumille

mag-maa


Commander15

Pari viime viikkoa on noiset soineet lähes jokainen päivä, aina kun työ- ja perhekiireiltä on joutanut luurit laittamaan päähänsä. Richard Ramirez ja Black Leather Jesuksen 1990-luvun hommat ovat soineet runsaasti, todella hyvää industrial-noise tekemistä rupisella otteella.

Suosikeiksi Certain Crueltyn rinnalle ovat nousseet Torturous Chapter, Scrapyard-split ja Jesus Is Stoned. Tällaisessa vanhan koulukunnan "C60 täyteen noisea" -lähestymistavassa on jotain tenhoavaa, vaikka jokainen hetki ei tosiaan silkkaa rautaa olekaan.

FreakAnimalFinland

E-mail: fanimal +a+ cfprod,com
MAGAZINE: http://www.special-interests.net
LABEL / DISTRIBUTION: FREAK ANIMAL http://www.nhfastore.net

Manhog_84

Quote from: FreakAnimalFinland on September 06, 2024, 07:42:24 AMPuce Mary soundtrackiä leffassa:

https://www.hs.fi/taide/art-2000010657174.html

Puce Maryhan oli myös Suomenlinnassa esiintymässä viime lauantaina, kun oli muutenkin ties mitä keikkaa ympäri maata. Huomasin vasta äsken. Noh, sen viime vuoden Espoon keikan jälkeen meni kaikki mielenkiinto itseltäni käydä livenä katsomassa, mutta leffan taustamusiikkina voi toimia. Vilkaisin synopsiksen Wikipediasta ja vaikuttaa kiinnostavalta. Hesarin arvostelun viimeinen lause taas herätti vähän jaahas-fiiliksen.

FreakAnimalFinland

Tuosta Suomenlinnan keikasta oli mainintaa että olisi ollut kovempaa matskua kuin espoon keikka. Soundtrack hommissa minusta extra plussat siitä että nimenomaan ilmeisesti "Puce Mary", eikä artistina. Itselleni jotenkin aina toimii sellainen että ollaan "bändinä", eikä kauluspaita kireänä ug tyypit yritä vetää jotain taidemaailman artistin roolia joka jollekin ehkä sopii, mutta yleensä sellainen hieman keski-iän kriisin mieleen tuova siirto kun alkaa hävettää olla tunnettu kovasta bändin nimestä, heh...

Noisen puolelta: Uusi Cherry Point CD, melkoista liekitystä!
E-mail: fanimal +a+ cfprod,com
MAGAZINE: http://www.special-interests.net
LABEL / DISTRIBUTION: FREAK ANIMAL http://www.nhfastore.net

Manhog_84

Tää David Gilden -boksi on vitun hyvä. Ekat seitsemän levyä ainakin täyttä kultaa ja matsku varsin monipuolista.

Atrophist

Quote from: Manhog_84 on September 06, 2024, 03:27:15 PM
Quote from: FreakAnimalFinland on September 06, 2024, 07:42:24 AMPuce Mary soundtrackiä leffassa:

https://www.hs.fi/taide/art-2000010657174.html

Puce Maryhan oli myös Suomenlinnassa esiintymässä viime lauantaina, kun oli muutenkin ties mitä keikkaa ympäri maata. Huomasin vasta äsken. Noh, sen viime vuoden Espoon keikan jälkeen meni kaikki mielenkiinto itseltäni käydä livenä katsomassa, mutta leffan taustamusiikkina voi toimia. Vilkaisin synopsiksen Wikipediasta ja vaikuttaa kiinnostavalta. Hesarin arvostelun viimeinen lause taas herätti vähän jaahas-fiiliksen.

Häh? Itellä Espoon keikka jäi ihan tarkoituksella välistä kun sitä edellinen Suomen keikka Kutosella jäi omasta mielestä jotenkin valjuksi. Suokissa olisi voinut kiinnostaakin. Täytyypä alkaa seuraaman aikaansa paremmin.

Hesarin elokuva-arvosteluissa ollaan kyllä tultu todella kauas Helena Ylösen ym. ajoista. Nykyään arvostelut tuntuvat olevan lähinnä kriitikoille väline julistaa omaa erinomaisuuttaan lukijoille. Pahimmillaan joku oikeasti kiinnostava pätkä saattaa jäädä välistä. Samaa mieltä että kyseinen elokuva vaikuttaa ihan kiinnostavalta, tosin nykyaikainen musiikki menneisyyteen sijoittuvassa leffassa on aina niin ja näin.