YLEINEN NOISE FIILISTELY SUOMEKSI

Started by FreakAnimalFinland, July 30, 2023, 10:39:06 AM

Previous topic - Next topic

AJK

Kiitoksia vaan Godflesh-kommenteista, lämmittävät mieltä. Ja tosiaan, Terästaivaan alla oli hyvä olla, vahvaa ja keskenään sopivan erilaista melua jokaiselta.

Laitettiin muuten tuo keikallakin myynnissä ollut AK/HC-livekassu Bandcampiin/YouTubeen, jos jotakuta kiinnostaa tsekata:
https://absolutekey.bandcamp.com/album/trident-vision-live / https://www.youtube.com/watch?v=AkzMHdoI7qo

Mainostetaan tässä samaan syssyyn Absolute Key / Ahulabrum -splittiä, jonka Atrocity Altar pisti pihalle. Oma puoli on aika all-over-the-place-hengessä kasattu "mökkihöperyys osoittautuu astraalitasojen vihamieliseksi tunkeumiseksi kertojan mieleen" -trippi, jossa seilataan nyt ainakin post-punkin. BM-psykedelian, raivopäisen industrialin ja avaruusambientin maisemissa. Ahulabrum taas aina tasokasta ja marginaalissa pysyttelevää melu/BM/UFO-palvontaa.
https://absolutekey.bandcamp.com/album/split-with-ahulabrum

Commander15

Kiitoksia kaikille Turkuun saapuneille ja eritoten Harsh Ways Syndicaten väelle, järjestelyt olivat vähintäänkin ensiluokkaiset ja tunnelma oli lämmin. Paikalla oli tosiaan runsaasti Suomen noisepiirien "kermaa", heh! Keikat olivat erittäin hyviä ja tila toimi tällaisessa ilmaisussa kuin häkä, iso kiitos P.D.:lle äänihommien rautaisesta hanskaamisesta. Automatkoilla Turkuun ja takaisin tankattiin niin runsaasti ysärikantria, Phil Collinsia sekä martial industrialia, että nähtäväksi jää että millaista kermaista synaa ja geittivirveliä seuraavalla C15 levytyksellä lopulta kuullaan...

Aprapat on kyllä ällistyttävän musikaalinen livenä parin nähdyn keikan perusteella. Äärimmäisen hienoa ja elokuvallista ilmaisua, joka pysyi hallinnassa koko keston ajan ja draaman kaari oli vähintäänkin täydellinen. Uljaan pahaenteinen urkuluuppi loi omalaatuisen tunnelman setin loppupuolen ajaksi. Upeaa kamaa.

Haudat veti selkeästi erilaisen keikan kuin viimeksi Rääseiköillä, hyvä tämäkin. Turun keikka oli selkeästi hienovaraisempi ja "herkempi", käytössä olleet äänet ja äänilähteet olivat hienolla tavalla "heikompia" kuin Oulussa, joka korosti maukkaalla tavalla meiningin kotikutoisuutta. Walkmanin stop-play -nappuloiden ränkkääminen oli selkeä huippukohta keikassa ja nauhalta soineet hengelliset yhteislaulut olivat kuin kirsikka pirtin pöydälle unohtuneen kakun päällä.

The Räty. Erittäin räväkkä! Kunnon murhaa koko keikka, muskelia löytyi ja sitä ei emmitty esitellä. Ehdottomasti oikea soittoaika parin hienovaraisemman keikan jälkeen, sillä tällainen vitalistinen ja elämäniloinen runttaus kohotti illan tunnelman juuri oikeille jengoille tässä välissä.

Commando 15. Jäävään itseni kommentoimasta enempää tätä vetoa. Mutta sanon sen, että oma fiilis oli erittäin positiivinen. Kyllä kelpasi raapia metallia maastoverkon suojeluksessa.

Nuori Veri oli puolestaan aivan älyttömän hyvä. Tätä olisi tosiaan kuunnellut mielellään vaikka keikan kesto plus 45 min. - 1 tunnin! NV onnistui välittämään levyiltään sekä nauhoiltaan välittyvän tunnelman sekä tiety maailmankuvan myös keikkaolosuhteissa. Keikan aikana olikin selkeästi aistittavissa tietyn hengen ja eetoksen läsnäolo. Jo aloitus-spiikki viritti konsertin sekä yleistunnelman ruraalin paha-enteisille uomilleen, joka lunastettiin täysin. Harva yleissoundi aiheutti myös sen, että yksittäisten äänilähteiden rooli korostui. Piezomikitetty saviruukku sekä harvat alasimen iskut toimivat erittäin dramaattisina elementteinä, kun kokonaisäänimaisema pysyi harvana ja kirkkaana. NV:n / Pyryn tekstit välittyivät erittäin väkevinä, kuten MikkoFA toisaalla englanniksi kirjoittikin. Mieletön veto, toivottavasti jatkoa seuraa.

AK + HC -kollaboraatio jäi itelle Nuoren Veren jälkeen hieman vähälle huomiolle. Konerummuilla ryyditetty biisi oli ainakin ihan hittiosastoa ja tämmöstä toivoisi lisääkin! Noin ylipäätään ne Godfleshiä ja muuta muskelimpaa industrial-osastoa muistuttavat vedot toimivat erittäin hienosti. Absolute Keyn sormeilemassa Electribessä oli kyllä ehkä riipivin filtterisoundi mitä olen kuunaan kuullut!


FreakAnimalFinland

#587
THE DAY OF THE ANTLER kassu 2024
En ihan varma mikähän tämän nimi olisi, mutta c-15 kassu ilmestynyt tänä vuonna ja sisältää Leakage ja Bunker Trash Ritual biisit, jotka lienee jopa meluisinta antleria? Hyvää kamaa ja ei tämä vielä ihan total harsh hommia ole, vaan paketoinnin ja muun fiiliksen myötä edelleen sitä rural industrial vibaa läsnä.

Haudat "Magneettikentät ja tuhkapatsaat" kasetti tuli jo hetki sitten mutta sain käsiini vasta viikonloppuna. Erittäin mainiota jatkoa haudat meininkiin, useamman kerran pyöräytelty ja kuten ennenkin todettu, miehellä on soundi hallussa, hyvä maku millaista rutinaa ja sointia on hyvä olla.

Free Wheeling -kassu, Heppakirjat sivuprojektilla ei olla lopulta niin kaukana Heppakirjoista että ulkopuolisena voisi hahmottaa mikä tarkalleen ehdoton syy uudelle projektille? Toki mikä minä olen sanomaan loputtomien sivuprojektien tekijänä, heh... Laajemmin äänilähteitä, erilaisiakin, mutta on täällä jonkin sortin rompetta ja ihan kunnon noisea myös! Hyvä kassu jo muutamaan otteeseen pyöritelty.

RAUTAKYMI "Pinta" kassu. Osa edeltävien kassujen julkaisijoista mainitsi että ilmoittele jos on jotain reklamoitavaa soundista. Ei noissa ollut, mutta Rautakymi lähti niin että toinen kanava mutella. Välillä pikkaisen ääni vilahtaa sekunnin murto-osan. Tarkemmin katsottuna, kassun "tyyny" oli hapertunut pois kokonaan ja päätin askarrella ja vaihtaa nauhan kokonaan uuteen kassurunkoon. Hommahan onnistui yllättävän kivuttomasti ja jonkinlainen virsien veisuu kasetin runko korvasi aika kusisen recycled kassun. Musa ei siitä muuttumnut, mutta lopulta tuo kanavan mutella oleminen koski lähinnä ekaa biisiä ja tokan aikana lähti kuulumaan molemmat ensin hitusen ja lopulta ihan kunnolla all-on-red vibaisesti. Projekti kyllä hyvin nousujohteisesti etenemässä ja mikäli miekkonen monistaa näitä lisää, kelpaisi myös alusta asti kunnolla soiva kappale! Toisaalta... B-puolella samat kamat ja siinä samanlainen toispuoleinen aloitus.. joten kenties tämä kuuluukin olla näin? Suosittelen todella raa'an ja karkea soundin ystäville, matskua jossa ei tunnu olevan juurikaan "tekniikka". Vaikea sanoa onko mitään pedaaleita, ei syntikoita, vaan kenties vaan täpöllä nauhoitettua raakaa fyysistä tai feedback pohjaista noisea, kassunauhaa, tulee hieman mieleen KDF/KADEF/ODAL/wanha RAMIREZ, jne..
E-mail: fanimal +a+ cfprod,com
MAGAZINE: http://www.special-interests.net
LABEL / DISTRIBUTION: FREAK ANIMAL http://www.nhfastore.net

Heavy Metal Juho

Ollu tota uutta kasettia dubbaillessa teemana Kirotut Kierrätyskassut. Useempi kasetti meni päin persettä just tuolleen. Päättelin että johtuu kaseteista eikä laitteistosta kun osa dubbaantui ihan oikein. Olin vielä tarkistelevinani että kaikki mitä lauantaina otin mukaan oisvat ollu kunnollisia, mutta tais epähuomiossa mennä seulasta läpi tommonen paska...
Tuon sulle kunnollisen version kaupalle  sitten jossain vaiheessa.

Heppakirjat

Quote from: FreakAnimalFinland on June 05, 2024, 04:21:32 PMFree Wheeling -kassu, Heppakirjat sivuprojektilla ei olla lopulta niin kaukana Heppakirjoista että ulkopuolisena voisi hahmottaa mikä tarkalleen ehdoton syy uudelle projektille?

Kyllä se ihan Heppakirjat-kassu on. Pitäis lukea sisäkansissa. Ja kuten ansiokkaasti olitkin havainnut, niin aika lailla Heppakirjat ilman pedaalejahan tuo on.

Ieskadulla Raajakipua olen luukuttanut youtubesta tässä parin päivän sisään viitisen kertaa (noin 50 % näyttökerroista!). Puskista tämä tuli ja treidit totta kai tulilla, mutta huhhuh! Netistäkin kuunneltuna ihan todella asiallista kollaasinoisea. Löytyy rapeita alataajuuksia joista tykkään erityisesti. Myös vauhtia ja vaarallisia tilanteita riittämiin! Kuunnelkaa, poistakaa ja nauttikaa on meinaan pirun kova.

Ieskadulla - Raajakipu (2024)

Smrt

Quote from: Heppakirjat on June 05, 2024, 06:10:13 PM
Quote from: FreakAnimalFinland on June 05, 2024, 04:21:32 PMFree Wheeling -kassu, Heppakirjat sivuprojektilla ei olla lopulta niin kaukana Heppakirjoista että ulkopuolisena voisi hahmottaa mikä tarkalleen ehdoton syy uudelle projektille?

Kyllä se ihan Heppakirjat-kassu on. Pitäis lukea sisäkansissa. Ja kuten ansiokkaasti olitkin havainnut, niin aika lailla Heppakirjat ilman pedaalejahan tuo on.

Ieskadulla Raajakipua olen luukuttanut youtubesta tässä parin päivän sisään viitisen kertaa (noin 50 % näyttökerroista!). Puskista tämä tuli ja treidit totta kai tulilla, mutta huhhuh! Netistäkin kuunneltuna ihan todella asiallista kollaasinoisea. Löytyy rapeita alataajuuksia joista tykkään erityisesti. Myös vauhtia ja vaarallisia tilanteita riittämiin! Kuunnelkaa, poistakaa ja nauttikaa on meinaan pirun kova.

Ieskadulla - Raajakipu (2024)

Ieskadulla on vitun hyvä! Näitähän nyt tulee joka päivä uusia hyviä nimiä

MT

NOISECAST - JAKSO 11

Vieraana KSNK, Kuusankosken ainutlaatuinen noiseherrasmies. Noisen parissa KSNK on häärännyt jo pitkän tovin ja mielenkiintoisia julkaisuja on tullut pihalle useita. Jokainen omalla tavallaan omaleimainen, ja uusimpana näistä "Murska", joka on kerännyt paljon positiivisia kaikuja. Hiillostavassa kesän lämmössä keskustelimme noisen syvempiä sävyjä, merkityskulkuja omassa elämässä, rahan roolista undergroundkulttuurissa sekä uudesta suominoisesta. Alkuun Noisecastin ruodinnassa on myös kaksi uutta noisekasettia.

https://youtu.be/UfrPWI-879g

YT & Spotify!

kettu

Tähän kohtaan osio " bändi selittelee sanomisiaan"
Viittaus kulta-aikaan oli setäsutkaus eikä sitä tule ottaa bändin todellisena mielipiteenä asian laidasta.
Nyt on kovin meno ja sitä on hankala kiistää.

FreakAnimalFinland

Todella hyvä jakso!
Noihin aikoihin oli vahvasti fiilis että ne kädestä käteen levinneet erikoispakatut kasetit on tietysti hieno juttu, mutta jopa ärsyttävä hekutella jotain uutta julkaisua ja todeta samaan hengenvetoon että kuka tahansa mehustelua juuri sattui kuulemaan, ei voi mistään niitä saada. Siksi CD painos oli olennain en ja kannet jäljitteli alkuperäisten kassujen fiilistä. Toinen pakattuna muutamaan revittyyn riekaleeseen ja toinen metallikoteloon johon hakattu kirjasimilla KSNK logo. CD versiossa hopeiseen disc pintaan painettu metallilaatan skannaus ja kannet aika epätyypilliset paperin riekaleet jewelboxissa.
Ne pari ekaa KSNK kassua kasaavaa "s/t" CD julkaisua ei ole kovin mittavasti enää jäljellä. Kuten haastattelusta tulee ilmi, projekti sellainen ettei juurikaan toistoa löydy. Huonossa mielessä joku voisi sanoa että hyvän julkaisun kuullessaan, ei ole juurikaan tarjolla "lisää samanlaista", mutta vaakakupissa lienee varmasti positiivisempana että nimenomaan ei ole saman toistoa vaan joka kerta jotain erilaista. Haastattelussa onnistutaan harvinaisen hyvin kartoittamaan artistin mielenmaisemaa tavalla joka tuntuu olevan ulkomaiden podcasteissä aika harvinaista?

E-mail: fanimal +a+ cfprod,com
MAGAZINE: http://www.special-interests.net
LABEL / DISTRIBUTION: FREAK ANIMAL http://www.nhfastore.net

MT

2000-luvun alun suomalaiset noisenauhat on aina heikko kohta, tuli hommattua ja pyörinyt viime päivät tiukasti soittimessa Gelsominan "Waste Oil Recycled vol. 3" sekä Squamatan "Arrogant Absolut". Gelsominan kasetti ehkä hieman erilaisempi, koska noiseaalto ei ole niin korvia särkevä kun vaikkapa Nostalghialla, vaan enemmän nyansseja omaava ja tasaisempi tietyllä tapaa, taas Squamatan nauha on sellainen että ärsyttää aatella että täyspitkä oli jo valmis mutta Dogma Chase ei saanut aikaiseksi tms? Helvetin hyvä kasetti, todellista noiseilottelua, kaahataan koko stereokuvan leveydeltä ja kaikkea sattuu ja tapahtuu.

RURAL RESISTANCE

Quote from: MT on June 12, 2024, 10:59:10 PMNOISECAST - JAKSO 11

Vieraana KSNK, Kuusankosken ainutlaatuinen noiseherrasmies. Noisen parissa KSNK on häärännyt jo pitkän tovin ja mielenkiintoisia julkaisuja on tullut pihalle useita. Jokainen omalla tavallaan omaleimainen, ja uusimpana näistä "Murska", joka on kerännyt paljon positiivisia kaikuja. Hiillostavassa kesän lämmössä keskustelimme noisen syvempiä sävyjä, merkityskulkuja omassa elämässä, rahan roolista undergroundkulttuurissa sekä uudesta suominoisesta. Alkuun Noisecastin ruodinnassa on myös kaksi uutta noisekasettia.

https://youtu.be/UfrPWI-879g

YT & Spotify!

Tämä oli kyllä loistava, helposti parhaita Noisecast-jaksoja! MT vetelee juontoja ja haastattelukysymyksiä hyvällä otteella ja kasettikatsaus on säilytetty osana jakson rakennetta. Kuten jaksossa luonnehditaankin, olen itsekin pitänyt aina KSNK:ta persoonallisena tekijänä, vähintäänkin Manic/Depressionin jälkeisen matskun osalta. Myös artistin vastailutyyli on miellyttävän suoraviivainen ja rehti, ei mystifioida asioita, mutta toisaalta ei myöskään vähätellä silloin kun sanotaan jotakin itselle tärkeätä. Parissa kohtaa tuli naurettua ihan ääneenkin tarinoinnille, erityisesti kuseva pappa & kirkuva mummo -kohdassa. Seer of Decayn kuuntelu öisissä hanttihommissa oli hieno maininta, tuli oikein lämmin olo ja samaistumisen kokemus, vaikka ihan yksi yhteen samaa ei olekaan tullut tehtyä.

Jakso aiheutti sen, minkä hyvä haastattelu parhaimmillaan saa aikaan, eli heräsi kiinnostus haalia hyllyyn puuttuvia KSNK-matskuja. Itse asiassa taitaa olla kaapissa edustettuna aika lailla "vain" kokoelmaesiintymisten osalta, vaikka esimerkiksi Murskasta on kuulunut paljon kehuja ja olen ajatellut, että voisi sopia omaankin makuun.

Ylläolevan viestin muistelu 2000-luvun nauhoista kuten Squamata-kassusta puolestaan herätti tajuamaan sen, että itsekin on tullut melunauhoja nuuhkittua jo melko kauan... Oma tuntuma oli, että ehkä tässä on nyt vajaa vuosikymmen maistunut suhina ja pauke, mutta käytännössä 2006 asti on tullut ostettua nauhoja ja zinejä. Tarinan opetus: Muistot vääristyvät ja mutatoituvat ajan kuluessa.

FreakAnimalFinland

FA pääasiassa saa asioita aikaiseksi, aika rivakastikin, mutta väistämättä vuosien varrelta löytyy projekteja jotka ei syystä tai toisesta menneet ihan maaliin asti. Kyse on yleensä jostain mikä vaatii useiden ihmisten panostuksen ja loppujen lopuksi tilanne voi olla että muutama odottelee että milloin tapahtuu kun ovat jo hommansa hoitaneet... ja muut mitä ilmeisemmin unohtaneet koko asian ja joka muistutuksen jälkeen "kohta pitäisi", kunnes asia jo menettänyt merkityksen.
Squamata oli tuollaisessa aika paha sijaiskärsijä ja duolta on nolosti noin tunti julkaisematonta kamaa FA arkistossa. Yksi projekti oli Finland box - joka oli jenkki lafkan kyselemä että voisinko kuratoida tyyliin 5xLP boxin sinne eri USA osavaltioboxien jatkoksi. Bizarre Uproar ja Squamata sai puoliskot tehty, muut ei, kunnes lafka totesi että tämä LP boxien imu ja koko USA new wave noise hiipui niin dramaattisesti että ei tehdäkään. Mielestäni BU käytti matskunsa muualla, Squamatalta jäi 20 minsaa roikkumaan. Sitten oli ajatus massiivisesta rauta romu kolistelu kokoelmasta, joka olisi monen levyn mittainen. Täytyy muistaa että 20v sitten ei vielä ollut suomessa kovinkaan paljoa romun kolistelua. No, Bizarre ja Squamata taas oli ne jotka teki ja tilanne sama. Toinen hyödynsi kamat myöhemmin, Squamata 20 minsaa jäi arkistoon. Samaan aikaan oli myös aika tiivistä suomi-ruotsi yhteydenpitoa (ja lienee vieläkin) ja tuli jossain keskustelussa ajatus suomi-ruotsi maaottelu kokiskassusta ja Squamatalta taas matskut siihenkin... Ruotsissa koko hauskuutus oli unohdettu ihan läppänä, kun taas täällä ainakin osa ihmisistä edustaa sellaista linjaa että "olis hyvä jos..." tarkoittaa että sehän tehdään, eikä vain mietitä että olishan se kiva teoreettisesti. No... Squamatalta jäi se Japsi LP tekemättä kun lafka lopetti vähän kesken kaiken. USA lafkat jotka pisti pihalle kassuja oli myös sellaisia että hoitivat huonosti kommunikointia ja levitystä. Pitää melkein ihmetellä miten nihkeästi kävi kun aktiivikauden helvetin kovasta kamasta niin vähän lopulta päätyi kunnolla levitykseen. Ja että itsekin olen suht massiivisesti osasyyllinen, vaikka jokainen noista mainituista projekteista kusahti vaan siihen että liian monta tekijää joita olisi pitänyt aktiivisesti piiskata hommiin, mutta "väkisin tekemissä" on myös negatiiviset puolensa.

On siitä vuosien varrella ollut puhetta, mitä jos tämä koko hoito pistettäisiin pihalle, mutta mitään kunnon konkreettista päätöstä asiasta ei ole ollut.

Nykyään jos alkaisi väsätä jotain Finland LP boxia tai rautakolisteluboxia, varmasti syntyisikin ihan käden käänteessä. Suomi-Ruotsi maaottelu split olisi kanssa kova, hehe... veikkaan että näinä päivinä olisi ysiviis  torilla tavataan meno jo ennen kuin levy edes tullut painosta!
E-mail: fanimal +a+ cfprod,com
MAGAZINE: http://www.special-interests.net
LABEL / DISTRIBUTION: FREAK ANIMAL http://www.nhfastore.net

FreakAnimalFinland

Kokoelmista puheen ollen, Freak Animal International vol 3 CD on nyt pihalla ja projektin tapaan, levyn saa ilmaiseksi tilausten mukana niin kauan kuin painosta riittää. Eka ja toka ehti loppua! Mukana tuttuun tapaan, tuntematonta, suomalaista ja ulkomaista skenen isoa nimeä.
E-mail: fanimal +a+ cfprod,com
MAGAZINE: http://www.special-interests.net
LABEL / DISTRIBUTION: FREAK ANIMAL http://www.nhfastore.net

MT

Kiitos kaunis Noisecast palautteesta!

Aika mojova mälli Squamataa siis arkistoissa yhä, sais jätkiä vähän kutitella että IRn tms kautta pihalle. Koittanut haalia aina Squamatat talteen mitä eteen on sattunut. Cumshot Wounds discogsissa mutta turhan jyrkkään hintaan... Terg splitti ei ihan parasta mutta hyvä sekin.

Earth O.D.

Quote from: FreakAnimalFinland on June 14, 2024, 10:06:15 AMKokoelmista puheen ollen, Freak Animal International vol 3 CD on nyt pihalla ja projektin tapaan, levyn saa ilmaiseksi tilausten mukana niin kauan kuin painosta riittää. Eka ja toka ehti loppua! Mukana tuttuun tapaan, tuntematonta, suomalaista ja ulkomaista skenen isoa nimeä.

Tämä on kyllä erittäin tervetullut sarja, löytänyt mainioita uusia tuttavuuksia, etupäässä Cov Ops (kunnon hittikamaa ladattu kokoelmalle), Kitu, Mo*Te...