YLEINEN NOISE FIILISTELY SUOMEKSI

Started by FreakAnimalFinland, July 30, 2023, 10:39:06 AM

Previous topic - Next topic

FreakAnimalFinland

RECOMNINANTS "Splatterfarm" kassu,  mainitsin jo playlistissä, mutta pitää vielä todeta että kolisi kyllä hyvin! Digitaalinen ei ole ihan niin hyvä kuin hienosti soiva kassu, jossa ehkä hitunen extra saturaatiota ja lasisen kovia diskantteja hieman rosontava ominaisuus ihan helvetin hyvä lisä. Meni yksi päivä kassua pyörittäessä kun joka kerta kun puolta vaihtoi ja pääsi B puolen loppuun, teki mieli vaan pyöräyttää kassu uudestaan eikä napata jotain muuta pinoista.
Äänikollaasinoise on yksi tavallaan aika haastava laji. Tai liekö se nyt varsinaisesti haastava, mutta jos vertaa että käsillä on vaikka pöydällinen pedaaleita ja shaker... tai joku syntikka set-up, niillähän soittaa kassun jos toisen. Ei sinänsä haaste, mutta ehkä enemmän aikaa vievä esivalmistelu, kerätä laajalti erilaisia raaka-soundeja, pikku pätkiä monenlaista tavaraa, joka voi vaatia tilanteiden ja objektien etsimistä, leffojen ääniraitojen lainailua... mitä kaikkea sitä nyt päätyykään tekemään. Recombinants kamassa hienoa sellainen vanhan ajan äänikollaasiviba, ettei ole mitään erikoissäksätyksiä, ei laitekikkailuita, vaan se voisi olla jopa sellaista kasari Merzbow/NWW jalanjäljissä tulevaa joka ei ole ihan niin nitkutus ja impro menoa, vaan hieman enemmän toinen jalka tuhdimman kassunoisen suunnalla. Kassulla tämä ominaisuus tulee paremmin esiin kuin diginä. Matskun flow tuntuu että tätä on ehkä soitettu tai fiilistelty enemmän kuin... editoitu? Flow etenee hienosti, kokoajan uutta meininkiä tulee ja editointi on tavallaan aika kevyttä. Tekniikat on hyvin sellaista old schoolia, tyyliin feidataan matskua sisään, takaperin soivaa kassua, mietoa kassu overdriveä eikä ehkä juuri pedaaleita? Vaikka tuollaista B-puolen puolivälin muljuilevaa soundi kollaasia voisi kuunnella vaikka... no päivän nyt alkuunsa! Merzbow – Batztoutai.... fiiliksiä tulee heti mieleen, mutta toisaalta alkaa miettimään että miten tämän tyylinen "musique concrete" viballa duunattu kollaasinoise onkin aikas harvinaista - niin että ääniä saalistettaessa ei ole laiskoteltu. Tosin, Masamikin taisi hieman oikaista Batztoutain kanssa kun tribuutti hengessä rippasi ranskalaisista vintage klassikoista source kamoja.

Hieman kiinnostaisi mietteet noise (audio)kollaaseista ja kenties suosikkeja.

https://tribetapes.bandcamp.com/album/splatterfarm

Alkuperäinen Batstoutai...
https://www.youtube.com/watch?v=KyOsWVyFcvo

1993 remix/cut up myös kova
Ja https://www.youtube.com/watch?v=1shyStQoUT8
E-mail: fanimal +a+ cfprod,com
MAGAZINE: http://www.special-interests.net
LABEL / DISTRIBUTION: FREAK ANIMAL http://www.nhfastore.net

Heppakirjat

Äänikollaasinoise on parhaimmillaan... parasta? Itsekin mieluusti otan suosituksia vastaan. Yllä mainittu Recombinats netistä jo kova, kasetilta varmasti vielä kovempi. Eikös Veprisuicudakin nyt pitkälti mene äänikollaaseista? Ehdottomasti ainakin paikoitellen ihan puhtaasti kasattua hommaa ja toki paikoitelleen kuulostaa itse soitetulta. Anyway Veprisuicidan ainoa huono puoli on, etten voi kuunnella sitä samana päivänä muiden levyjen kanssa, koska mikään muu ei kuulosta sen jälkeen miltään.

Tuosta äänilähteiden etsimisestä tuli mieleen Pain Appendixin WCN-haastattelu, jossa puhuttiin yhteensopivien äänten löytämisestä. Kun virittäytyy tämän maailman tomulle alttiiksi niin jatkuvasti ja kaikkialla kuulee hyviä ääniä ja nopsasti niitä lokeroi päässään. Onneksi nykyään kenttänauhurit on halpoja ja pieniä! Ja voihan paremman puutteessa puhelimellakin jotain taltioida hetkessä. Kokemus on, että aina kannattaa nauhottaa vaikka sitten sillä puhelimella. Harvemmin sitä puhelinnauhotus on kaduttanut jälkikäteen, mutta monet hyvät äänet joita ei nauhottanut talteen kyllä harmittaa ja puskee uniin.

Kollaaseista puheen olleen hävytön mainospuhe: väkersin tässä neliraiturilla ja kasettidekillä julkaisun. Homman nimi teollisuuskohteilla nauhoitettuja äänimaisemia, loopeja ja uskonnollista sämpleä ilman varsinaisia efektejä (kuuman signaalin nauhasaturaatiota ja raiturin nopeudensäätöä lukuun ottamatta) raiturille raita kerrallaan ilman uusintaottoja. Masteri livenä jamaikantyyliin raiturilta yhdellä otolla tasoja ja säädellen kasetille. Kaksi 15 min kappaletta, toisessa arkaaista buddabiittiä ja toinen... compassion electronics?! Oli miten oli kyseessä kokeilu lähinnä omaksi iloksi ja henkisen kasvun nimissä (vittu että sattuu kaikki virheet kaapelirätinästä lähtien), mutta dubailen kierrätyskassuille ja askartelen kannet halukkaille. Vaihtuu juttuihin tai pennosiin jos niikseen on. Ensi talvena sitten lisää romumölyelektroniikkaa.


bad milk

Mun tuli ostettua tuo Recombinants-kassu edellisellä Lahden visiitillä, ja on todellakin korvanmyötäistä ja mielenkiintoista musaa. Homma etenee juuri sopivalla tahdilla pitäen mielenkiinnon yllä koko nauhan vajaan puolen tunnin keston ajan yllä. On hyvä!

Äänikollaasihommista saatoin jo joskus aiemmin suositella VAUVAn julkaisemaa Alexander Ross "Grandfather Paradox" -älppyä. Kyseessä siis tuollainen obskuuri vuoden 1989 kassujulkaisu vinyylille prässättynä. Ei sinänsä ehkä tipahda ihan noiselokeroon, tai välttämättä edes kovin lähelle, mutta voisin kuvitella, että moni äänikollaasinoisen ystävä saa tuosta paljonkin irti. Enemmän kaikenlaista "oikeaa musaa" mukana, eikä tuossa esimerkiksi hyödynnetä nauhasaturaatiota ynnä muita kassunoisekikkoja, mutjoo... jollain psykedeelisellä tavalla todella koukuttava kokonaisuus joka tapauksessa!

https://soundcloud.com/tomutonttu/alexander-ross-grandfather-1
https://soundcloud.com/tomutonttu/alexander-ross-grandfather

Keränen taisi nimetä tuon "Batztoutai":n taannoin Merzbow top-vitosessaan – silloin tsekkasin nopeasti mistä on kyse ja totesin itsekin hyväksi, mutta tuppaa nämä YouTube-kuuntelut jäämään niin pintapuolisiksi, että ei heti yhdistynyt aivoissa tähän "Splatterfarmiin", mutta yhtäläisyyksiä löytyy ehdottomasti.

Lisää suosituksia peliin, kiitos!

FreakAnimalFinland

Quote from: Heppakirjat on May 30, 2024, 11:41:36 AMOnneksi nykyään kenttänauhurit on halpoja ja pieniä! Ja voihan paremman puutteessa puhelimellakin jotain taltioida hetkessä. Kokemus on, että aina kannattaa nauhottaa vaikka sitten sillä puhelimella. Harvemmin sitä puhelinnauhotus on kaduttanut jälkikäteen, mutta monet hyvät äänet joita ei nauhottanut talteen kyllä harmittaa ja puskee uniin.

Puhelimen itse monesti mieltänyt... puhelimeksi, mutta kun asiaa järjellä ajattelee, eipä se enää varsinaisesti mikään puhelin ole ollut vuosikausiin ja laite ihan samanlainen diginauhuri kuin mikä tahansa kannettava zoomi olisi - kunhan vaan on mikrofoni. Tosin sitäkään ei välttämättä aina tarvitse.
Hommasin alunperin haastattelutarkoituksiin pieniä rintaan kiinnitettäviä lavalier nappi mikrofoneja. Puhelimessa se ei vaadi edes esivahvistimen käynnistämistä. Jos on applen vehkeet, toimii plugi/lightning adapterilla ihan helposti. Nihkeää tietysti on ettei voi tarkkailla nauhoitusta samaan tapaan kuin kuulokkeet & zoomi -set upilla. Soundillisesti kuitenkin tulee aika lailla ammattitason kirkasta nauhoitusta ja parin metrin johdon päässä olevaa mikrofonia voi halutessaan ujuttaa monenlaiseen rööriin. Jos tuntuu että diginauhuri on liian iso kujettaa mukana, tuollainen pikku lavalier kondensaattorimikrofoni vie about tulitikkuaskin verran tilaa joten ei pitäisi enää siitä olla kiinni.

https://www.gigantti.fi/product/tv-aani-ja-alykoti/mikrofonit-ja-tarvikkeet/mikrofonitarvikkeet/maono-active-lavalier-microphone-for-smart-phone-camcorders-etc/305722

Quote from: Heppakirjat on May 30, 2024, 11:41:36 AMaskartelen kannet halukkaille. Vaihtuu juttuihin tai pennosiin jos niikseen on. Ensi talvena sitten lisää romumölyelektroniikkaa.

Ehtiikö lauantaiksi jos turkuun matka? Kelpaisi!
E-mail: fanimal +a+ cfprod,com
MAGAZINE: http://www.special-interests.net
LABEL / DISTRIBUTION: FREAK ANIMAL http://www.nhfastore.net

junkyardshaman

kollaasinoisesta suositteluja Merzbown Age of 369 joka jotenkin hämärästi jollain CD versiolla on Chant 2sen kylkiäisenä ainakin, en tiedä tai ymmärrä miten se alunperin on julkaistu.. En äkkiseltään muista myöskään onko siinä nyt jotain muuta efektiä puristien makuun, mutta enimmäkseen se kassuloopeilla taitaa pyöriä ja kollaasin tunnelma on vahva.
Toinen on William Burroughsin Nothing Here Now But The Recordings. Kun jengi puhuu cut up-noisesta niin itsellä on aina ensimmäisenä päässä tällainen ihan konkreettinen cut up-kollaasi, ja sitten aina petyn suositeltuihin matskuihin,heh.

Heppakirjat

#575
Terästaivaan Alla

Aprapat soitti maalailevimman livekeikan jonka häneltä olen kuullut. Nauhoilta pyöri tunnelmalliset syntikka- ja musiikkiloopit, joiden päälle annosteltiin pieteetillä melua, rapinaa ja rätinää. Osa nauhalta ja iso osa elävänä lavalta. Joku sanoikin, että tässä oli vähän martial viboja eikä mielestäni ollut lainkaan väärässä. Aivan todella hieno ja kova veto, joka kuulosti paikoin melkein liian hyvältä? Ettei vaan olis Milli Vanilli... no vitsit sikseen. Taustavilimilläkin sattui ja tapahtui ja oltiin ehdottomasti minua puhuttelevissa tunnelmissa. Jostain syystä tuntui, että olisin nähnyt saman taustavideon joskus aiemminkin, mutta se kai ei voi pitää paikkaansa?

Haudat soitti nauhamankeloituja ääniä ja päälle välillä mikserifeedbackia. Hyvää nitkutusta, natkutusta ja naputusta. Ja kiva kuulla taas vähän erilainen, mutta tunnistettava Haudat-live.

The Räty soitti taannoiseen Oulun keikkaan verrattuna huomattavasti harsh noise wallimman vedon. Hyvin kuitenkin tekstuureja ja vaihtelua mukana ja oli tosi hyvä, vaikkei tuo hnw tai sinne kallellaan oleva tavara noin lähtökohtaisesti oikein ole juttuni. Livenä tuntuu kyllä toimivan kunnon PA:sta aina.

Commando 15 soitteli Steel Rääseiköstä tuttua kirskumista, mutta settiin oli kaivettu alkupuolelle uusia jopa rytmikkäitä ääniä, joten keikan pituus kasvoi 10 minuutista jopa huimaan 12 minuuttiin? Oli miten oli nautin todella paljon teräksen kirskeestä ja tällä kertaa keikalla oli jopa revittelyn tuntua! Toki Commandon kontekstissa, mutta silti. Kaikki hyvät puolet Rääseikön keikasta ja vähän vielä päälle. Kelpaa.

Nuoren Veren debyyttiä oli tietenkin odotettu. Ja odotukset lunastuivat moninkertaisesti. Esineillä soitettuja ääniä, kelanauhoituksia, sopivasti efektejä ja hyvin artikuloituja vokaaleja kokonaisuuteen sopivalla soundilla. Erityismaininta yleisöön jaetuista siemenistä ja niittyvallankumoukseen liittyvästä puheesta. Ihan sydän meinasi pakahtua tässä kohtaa: sissiniityistä voisi kirjoitella loputtomiin, mutta kaikille vallankumoustaistelijoille joita asia kiinnostaa niin ehdottomasti hyviä kaupungintukotuskasveja ovat esimerkiksi mäkitervakko ja neidonkieli. Neidonkielen viiltäessä kädet vereslihalle siemeniä kerätessä voi jokainen meistä tuntea olevansa osa vallankumousairuetta! No se siitä. Arvostan toimintaa ja oli aivan todella pysäyttävän hieno keikka. Helposti olisi mennyt vielä pari kappaletta näiden kolmen lisäksi ja toivottavasti näille livevedoille tulee jatkoa.

Absolute Keyn ja Hail Conjurerin keikka tuntui alkuun vähän hakevan paikkaansa, mutta rautamyllyn jauhaessa, biittien takoessa taustalla ja Conjurerin karjuessa mikkiin ei voinut olla tunnelmoimatta. En tiedä onko tämä tosi kaukaa haettua, mutta hetkellisesti tuli jopa Godflesh mieleen? Käsi kasseille ja rock and roll!

Kaikkien keikkojen tiimoilta pakko kehua äänentoistoa. Tosi hyvät soundit kaikkilla! Ja kaikin puolin kiva ilta. Kotiin lähdettiin euroja köyhempänä, mutta kasetteja, levyjä ja ennen kaikkea uusia tuttavuuksia ja kokemuksia rikkaampana. Kiitos HWS-järkkääjille hienosta illasta ja kiitos niin tutuille kuin tuntemattomillekin mukavista jutustelutuokioista!

FreakAnimalFinland

Hauska lisä oli että vaikka Turun keskustassa ilmeisesti tuli vettä kokoajan, Kammio nimellä tunnetun keikkamestan alueella oli lähinnä.. puolipilvistä? Aamupäivällä vielä tukahduttava helle ja pikku sadekuuron jälkeen viilentyi sopivaksi ja ei montaa kuuroa tullut illan aikana jotka olisi vaatinut sisään menoa.

Oli kyllä helkkarin hyvät keikat ja Heppakirjojen rapsa kertoo olennaisimmat. Omina lisäyksinä olisi että Aprapat setti näytti nimenomaan sen asiallisen PA ja huolella tehdyn soundchekin hyvät puolet. Nyt soundi oli sellainen hyvällä tavalla muhjuinen "kassu noise" viba. Jos setti vedettäisiin mini PA kanssa, voi olla että äänenvoimakkuutta saadakseen litistyisi ja kireytyisi kihinäksi ja taas jossa isossa venuessa subbari jyly tyypillisesti pilaa monia keikkoja. Nyt oli todella korvanmyötäinen kun volumea riittävästi ja laitteet sallii artistin ominassoundin! Videotaidehan oli melko bizarrea sexipätkää että lopulta jopa rajumpi kuin... Bizarre Uproarin tausta video oli äskettäin, heh! Esteettisesti kuitenkin harkittu ja tyylikäs mutta myös muilla tavoin mehukas! Martial viba! huh huh, itse jo mielessäni mietin settiä kuunnellessa Test Dept/Militia perkussio lisien sopivuutta tiettyyn kohtaan settiä kun todellakin sellainen fiilis puski läpi.

Haudat taisi kohdata kirotut kassut tilanteen yhdessä kohtaa? Sen verran intensiivisesti räpläsi walkmanin ja kassun kanssa. Ei kuitenkaan millään tapaa pilannut keikkaa, vaan soundihan jylläsi kokoajan.

The Räty toimi minusta helvetin hyvin. Alussa ehkä pieni lopullisen soundin etsiminen, mutta sitten loppu olikin kunnon tulitusta. Lopulta miellän tälläisen matskun enemmän perinteiseksi harsh noiseksi kuin HWN täysin tietäen että hiusten halkomista. Kyllä sieltä vyörytettiin melkoista äänimuuria, mutta toisaalta kun kokoajan aktiivista äänen muokkausta, oli kovaa harsh noisea joka kelpaa itselleni paljon paremmin kuin staattinen jyrinä.

Commando 15 oli aivan helvetin hyvä. Ehdin jo monelle mehustella että luultavasti illan paras, mutta perun puheeni vain siltä osin että ensinnäkään ei mikään kilpailu kyseessä plus tekijät kaikki niin erilaisia, ettei oikein vertailukelposta! Sellainen riipivä narske että aivan loistava. Tietysti voi sanoa että C15 setti oli tavallaan "yksi juttu", mutta se kantoi täydellisesti setin ajan ja lopussa jotenkin näytti että artisti huomaa että nyt ei kannata enää jatkaa ja lopettaa tyylikkäästi hyvissä ajoin.

Nuori Veri, kun artisti juontaa että viimeinen laulu lähdössä, oma fiilis oli että vastahan tämä setti alkoi! Mitä hittoa?! Olisikohan se lopulta ollut hitusen alle 30 min? Se kertoo matskusta paljon että setti kantaisi taatusti stadionluokan keikan. Myös "bändimäinen" habitus hauska lisä, välispiikkeineen ja julistuksineen. Setti oli selvästi vimpan päälle sävelletty ja mietitty ja apumiehenä keikalla äänihommissa mestaritason jätkä joka nauhoittanut mm Iäinen nimellä. Pääsääntöisesti rauhallisempi poljento kuin varhaisilla kassuilla.

HC/AK setti on tullut nähtyä pari kertaa aiemmin ja paljon samoja biisejä. Ellei jopa kaikki? Oma suosikkipätkä oli instrumentaali osuus ihan setin lopussa. Erikoista erikoisääntä. Ei oikein pysty sanomaan onko industrial hyvä sana kuvata, sillä se voi assosioitua väärin. Vaikka toteaisi että käytössä rytmiä, isoja kosketinsoittimia, rumpupelti ääni, lattiatomi jytkettä... niin luultavasti ellei ole matskua kuullut, syntyy mielikuva jostain ihan muusta. Välillä oli melkein kuin Club Moral laulaja vetäisi Keuhkot matskua - eikä mitenkään huonona mielikuvana.

Ja olipas muuten melkoiset skenen kokoontumisajot. Tuli nähtyä jätkiä joita on nähnyt varmaan vuosikymmen sitten viimeksi. Toki jokunen "siviilihenkilö" myös, mutta noise artisteja taisi olla paikalla varmaan.. 40, heh! Siinä olisi ollut melkein ryhmäkuvan paikka pihalla.
E-mail: fanimal +a+ cfprod,com
MAGAZINE: http://www.special-interests.net
LABEL / DISTRIBUTION: FREAK ANIMAL http://www.nhfastore.net

Heppakirjat

Quote from: FreakAnimalFinland on June 02, 2024, 11:05:23 AMHaudat taisi kohdata kirotut kassut tilanteen yhdessä kohtaa? Sen verran intensiivisesti räpläsi walkmanin ja kassun kanssa. Ei kuitenkaan millään tapaa pilannut keikkaa, vaan soundihan jylläsi kokoajan.

Joku kommentoi keikan jälkeen, että Haudat oli paikoitellen jopa vähän kuin J Dilla soittamassa noisea. Kieltämättä walkmanin räpläyksestä tuli aika herkullista Dillatimeä, ettei kuvaus mielestäni hirveän kaukaa edes ole haettu eikä tosiaan haitannut yhtään!

bad milk

Quote from: Heppakirjat on June 02, 2024, 11:29:06 AM
Quote from: FreakAnimalFinland on June 02, 2024, 11:05:23 AMHaudat taisi kohdata kirotut kassut tilanteen yhdessä kohtaa? Sen verran intensiivisesti räpläsi walkmanin ja kassun kanssa. Ei kuitenkaan millään tapaa pilannut keikkaa, vaan soundihan jylläsi kokoajan.

Joku kommentoi keikan jälkeen, että Haudat oli paikoitellen jopa vähän kuin J Dilla soittamassa noisea. Kieltämättä walkmanin räpläyksestä tuli aika herkullista Dillatimeä, ettei kuvaus mielestäni hirveän kaukaa edes ole haettu eikä tosiaan haitannut yhtään!

Hah! Joo, tämä yksi luuppinauha + tuo pikkunauhuri -kombo yski jo perjantaina treeniksellä, mutta päätin uhmata sitä kuin märkää pierua, ja punttiinhan se tuli, heh. Se vähän vesitti setin loppupäähän mietittyä kaarta, ja ehkä tosiaan pidempi soundcheck olis ollut itsellenikin eduksi, kun lavalla oli hieman haasteita kuulla mitä oli tekemässä. Mutta mitäpä näistä.

Muuten kyllä aivan 5/5 iltamat!

Aprapatin uusi setti oli vielä edellistä parempi, ja soundi tosiaan viimeisen päälle kohdallaan. The Räty operoi hiukan staattisemman äänen parissa kuin Oulussa, mutta toimi näinkin oikein mainiosti! Commando 15 vielä piirun verran parempi kuin ekalla kiepillä, ja erityisesti keikan alkupuoli oli todella kova. Nuori Veri lunasti odotukset sata-nolla, ja tiukasti treenattu ja näpeissä pysyvä esitys oli live-tilanteessa jopa hieman teatterimainen. AK/HC-kollabista ei ollut aiempia havaintoja, joten se pääsi kaikessa tyylillisessä kirjavuudessaan yllättämään varsin positiivisesti.


RURAL RESISTANCE

TERÄSTAIVAAN ALLA 1.6.2024

Harsh Ways Syndicate jatkoi ansiokkaasti mielenkiintoisten ja jännittävien iltamien järjestämistä. Aiemmista keikoista oli tullut kuultua hyvin lupaavia raportteja ja nyt pääsi sitten itsekin osallistumaan meininkiin. Tunnelma paikan päällä oli välitön ja leppoisa, mutta järjestelyt oli silti hoidettu huolella ja viimeisen päälle. Vilpitön innostus ja asiaan syventyminen olivat vahvasti läsnä.

Hail Conjurer muotoili hyvin, että kun äkkäsi roudatessa Mister Umpion olevan vastuussa miksauksesta ja lavatekniikasta, alkoi spontaani tuulettaminen. Olimme hyvissä käsissä. Yleistä fiilistelyä voisi kirjoittaa paljonkin, mutta pikakelataan itse esityksiin:

APRAPATin keikan jälkeen ajattelin, että voisi pakata soittokamat ja lähteä saman tien himaan, hah! Veto oli niin uskomattoman hieno, että jo se yksin oli Turun reissun arvoinen. Vilho annosteli neliraitureistaan niin rasahtelevaa ja litisevää matonoisea kuin haikean tunnelmallista musikaalisempaa antiakin. Aprapat/Satatuhatta-estetiikka on tunnettu vintage-naiskauneuden arvostuksestaan, mutta tällä kertaa taustavideon lihallisempi ja oudompi anti pääsi jopa vähän yllättämään. Jonkinlainen pieni käärme tai muu luikero pätkittiin palasiksi karvapyramidin päälle, äässistä töröttävä pyrstö tanassa ryömittiin kohti meren kuohuja ja veressä kylvettiin kreivitär Bathory -tyyppisesti. Mestarillinen keikka, johon voisi liittää kaikenlaisia laatusanoja, mutta sanottakoon että tässä kohtasivat ennen kaikkea Näkemys ja Toteutus.

HAUDAT kiristeli hampaitaan, että onpa kiva kavuta lavalle Aprapatin jälkeen, mutta miehellä ei kyllä ollut tällä näytöllä mitään hävettävää! Jos äänellistä antia vertaa Aprapatiin niin jopa elokuvamaisen tunnepitoisuuden ja maukkaan narskutuksen sijaan tarjolla oli useamman pykälän houreisempaa ja sotkuisempaa matskua. C-kasetit, kelanauhat ja mikseristä ruuvatut sähinät loivat hyvin mykkyräisen ja psykedeelisen kokonaisuuden, joka oli samaan aikaan laid back että hyvin levoton. Yleisön näkökulmasta korvalappustereoiden kanssa taistelu (kirotut kasetit ja kituva antiikkinen elektroniikka!) oli hyvin minimaalinen takaisku ja setti pysyi nautittavana loppuun asti.

THE RÄTY on charmantti herrasmies ja aito noisemaanikko, suorastaan noisehullu. Hieman Heppakirjojen tapaan on kuitenkin todettava, että tämän tyyppistä kampetta ei juuri tule kotioloissa kuunneltua, mutta ärhäkän PA:n ansiosta löylyä tuli kyllä huolella. Äänenpaine ja ilman hengähdystaukoja tarjoiltu raasto tekivät sen mitä pitikin. Ilmeisesti Oulun keikalla taustavideona nähtiin editoidumpaa ja enemmän keikan kanssa yhteen ajastettua kuvaa? Nyt YouTubesta tykitellyn Rätydokumentin paljon puhuvia päitä sisältävä suun aukominen oli aika hönö, mutta se oli luultavasti tarkoituskin.

COMMANDO 15 soitti ihan helvetin pahan kuuloista kirskunaa. Tinnituspotilaana ja herkkäkorvaisena miehenä piti merkittävä siivu setistä kuunnella reilusti sivummalla, mutta samalla totaalista lähestymistapaa oli pakko arvostaa. Aivan kauheaa ääntä, I love it! Pelkistetty ja rankaiseva peltilevyn pahoinpitely tuntui ajoittain punahehkuiselta ruuvimeisseliltä tärykalvoilla, mutta silti siinä oli läsnä selittämätön taiteellinen ulottuvuus. Siinä ei ollut lainkaan "kaikki täysile, bailataan ja rämistellään" -henkistä tekemistä vaan tietynlaista vakavuutta ja painoarvoa. Tiivis kesto oli myös tyylitajuinen ratkaisu.

NUORI VERI -settiä olen tietysti jäävi kommentoimaan, mutta todetaan, että olin jo vuosia pohtinut kannattaako materiaalia ylipäätään esittää livenä ollenkaan. Tuttu mies ja rikoskumppani kirjakustannushommista sai kuitenkin ylipuhuttua keikalle ja vedon jälkeen ei kaduttanut pätkääkään. Se meni aika lailla kuten oli suunniteltukin, paria lennosta tehtyä muutosta lukuunottamatta, jotka nekin tuntuivat onnistuvan hienosti. Aktiivista keikkakonetta projektista ei ole kuitenkaan tarkoitus tehdä.

ABSOLUTE KEY + HAIL CONJURER -kollaboraation olin nähnyt kerran Kouvolan Kulttuuritalleilla ja setti taisi olla aika lailla sama tälläkin kertaa? Oman keikan jälkeen oli takki melko tyhjä, mutta tuli kuitenkin seurailtua ja kuunneltua tätäkin jonkin verran. Keikan viimeinen kolmannes oli mielestäni onnistunut, eritoten ihan loppu jossa Klemi soitti jotakin meluisan melodista ääntä ja Conjurer jysäytteli yksittäisiä ääniä syntikastaan. Godflesh-biisi rokkasi toki myös.

Keikkojen väleissä tuli käytyä ihmisten kanssa kymmeniä keskusteluja, jotka jälkikäteen muisteltuna vetävät suun virneeseen ja saavat elinvoiman palaamaan reissussa rähjääntyneeseen kehoon. Matkaan tarttui myös pari äänitettä eli Commando 15:n diilaama Giärmäi-kasetti, joka on jo Bandcamp-kuuntelun kautta hyväksi havaittu, sekä Lahden maestron kätköistään kaivama Theta / Hum of the Druid splitti! Näitä kyllä kelpaa mehustella ja toivon kovasti, että pääsisi syksyn keikoillakin pyörähtämään yleisön ominaisuudessa.

RURAL RESISTANCE

Quote from: Heppakirjat on June 02, 2024, 11:29:06 AM
Quote from: FreakAnimalFinland on June 02, 2024, 11:05:23 AMHaudat taisi kohdata kirotut kassut tilanteen yhdessä kohtaa? Sen verran intensiivisesti räpläsi walkmanin ja kassun kanssa. Ei kuitenkaan millään tapaa pilannut keikkaa, vaan soundihan jylläsi kokoajan.

Joku kommentoi keikan jälkeen, että Haudat oli paikoitellen jopa vähän kuin J Dilla soittamassa noisea

Se olin minä, hehe. Ainakin muistikuva on, että keskustelin Dillasta Jazzhandin kanssa Hautojen yhteydessä. Jazzhandista puheenollen, reissun riemastuttavimpia kuvaotoksia oli Jazzhandin ja The Day of the Antlerin yhteiskuva. Miehethän ovat kuin kaksi marjaa! Vai kuin isä ja poika... Antlerilla oli myös kevyesti illan edistynein kantosysteemi: olkalaukku kummallakin puolella (!!!), kaulassa roikkuva kangaskassi, sekä muovikassi kainalossa.

moozz

Quote from: Heppakirjat on June 02, 2024, 01:51:06 AMAbsolute Keyn ja Hail Conjurerin keikka tuntui alkuun vähän hakevan paikkaansa, mutta rautamyllyn jauhaessa, biittien takoessa taustalla ja Conjurerin karjuessa mikkiin ei voinut olla tunnelmoimatta. En tiedä onko tämä tosi kaukaa haettua, mutta hetkellisesti tuli jopa Godflesh mieleen? Käsi kasseille ja rock and roll!

Itselle tuli myös jossain vaiheessa Godflesh mieleen. Hail Conjurerin syntikkatöräytykset kuulostivat tosiaan ajoittain erehdyttävästi Godfleshin bassolta eli olivat enemmän kuin kohdillaan!

Haudat-setin walkman-ongelmista useampi jo maininnut mutta itse tykkäsin miten loppupuolella tuntui että artisti "luovutti" ja otti play-napin painalluksen tuottaman napsahduksen osaksi äänipalettia ja se play/stop/rew-runkkaus kuulosti mahtavalta!

Aprapatin tuherovideo jaksaa lämmittää mieltä edelleen.

FreakAnimalFinland

Rapsa päivitettynä englanniksi hieman tarkemmilla huomioilla sekä mukana videolla n. 4-5 min per artist. Kemujen järkkäreillä on taatusti parempia kuvia että parempi audio tallessa, mutta SI dokumentoinnin puitteissa näillä mennään.
E-mail: fanimal +a+ cfprod,com
MAGAZINE: http://www.special-interests.net
LABEL / DISTRIBUTION: FREAK ANIMAL http://www.nhfastore.net

Fields

Hyvät rapsat jo muilta, ei paljon lisättävää. Kaikki bändit varsin hyviä, Haudat vähän pahassa paikassa Aprapatin tyylinäytteen jälkeen mutta hyvin luisti. Räty oli hyvää elinvoimaista tuuttausta vähän hienovaraisempien juttujen jälkeen. Kaikki ketä haastoin, taisivat laittaa suurimmat odotukset Nuoren Veren ja Commando 15:n suuntaan kuten itsekin, enkä usko, että kukaan heistä pettyi. Kyllä oli sellaista herkkua että huh huh. Levyjä ei tullut haalittua, mutta lupaava uusi runoteos PEDON TALJA sentään lähti matkaan. Toivottavasti myös Sarvesta löytyy jossain kohtaa?

FreakAnimalFinland

PEDON TALJA Löytyy jo nyt, ei ole vielä listalla, mutta ehkä sinnekin pitää laittaa pari kpl.
Tekijältä löytyy tekstejä aiemmin ilmestyneessä Keratiini lehden #3 numerossa. Jokaista numeroa pitäisi olla vielä muutamia jäljellä ja niissä on monesti mukana tyyppejä jotka on tuttuja noise skenestä tai musahommista. Contortus, Aeoga, Amek-Maj, Kaarna, ynnä muita, mutta myös tekijöitä jotka ei assosioidu skenehommiin. Homman nimi siis wanhan liiton taide-zine jossa runoja, piirustuksia, tarinoita, kollaseja, runoja...  Jos ei storesta löydy tätä lukiessa, pitää tehdä uusintapainoksia viimeistään kun #4 ilmestyy.
E-mail: fanimal +a+ cfprod,com
MAGAZINE: http://www.special-interests.net
LABEL / DISTRIBUTION: FREAK ANIMAL http://www.nhfastore.net